RSS

Hadiah apa?

birthday-present

Sangat susah nk mencari hadiah untuk lelaki ni kan? Khasnya untuk hubs tercinta la.. kalo ditanya apa yg dia nak? Mula la yg bukan2 jawapannya, kalo x pun dia cuma jawab apa2 pun boleh.. huhuhu..abis cerita. Me dh x tau nk bagi apa lagi untuk birthday hubs tahun ni.. itu belum lagi masuk hadiah anniversary. Adeh.. kalo hubs nk bg hadiah kt me sgt2 la senang..bg bunga sekuntum pun me dh ley meleleh cair sbb terharu yg amat but knowing my hubs dia x kan bg mende2 gitu uwaaaaaa!!!!

Dh 2-3 bulan me pk nk bg apa kt hubs? Nk bg baju2, cap, belt, pants? Dah berlambak sgt.. itu pun ada yg dia x pakai langsung. Kalo nk puas hati beli mende2 gitu biar beli dengan dia, biar dia pilih sendiri. Kalo x kena dengan taste dia alamatnya hilang dalam simpanan la.. pastu bila tanya "Mana baju yg ny beli dulu?" nanti jawapan dia "Ntah..kan ny yg simpan..ny letak mana?" huhu..wat sakit hati je, kita tanya dia tanya kita balik.

Kalo setakat nk beli sekali dengan hubs boleh je.. tp dh 2 tahun me x bg surprise birthday present utk hubs. Cian hubs.. masa 1st yr me x keje lagi then the next year plak me kt maktab. Income yillek.. jadinya bila dh keje & dh de gaji sendiri ni teringin la jugak nk belikan something utk hubs. Nk tengok sendiri depan mata bila dia excited dapat birthday present macam budak2 hehehe..t

Tapinya sampai hari ni me masih tercari2 hadiah apa yg hubs akan selalu guna & x akan misplaced. Apa yg penting untuk hubs sampai dia x kan hilangkan mende tu? Mestilah something yg related dengan KEJE kan? So me bercadang nk bagi hadiah yg hubs bleh bawak ke sana ke mari & mende tu berguna untuk keje dia.. Hopefully kali ni hadiah yg me bg x kan end up dalam mana2 kotak atau almari ngeeee!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sudah pulang..

.. dari membeli-belah berdua dengan anak dara kenit itu. Owh, sgt heaven oke!! Me keluar kol 10.30am then sampai rumah jam 2.30pm. Dalam masa 4 jam shopping hanya di Megamall sbb me x terdaya nk melayan peel anak dara yg ngada2 tetiba nk suh dukung bagai.. me telah menghabiskan rm400 lebih. Averagenya me telah mengopakkan rm100 dalam masa sejam duit gaji suami tercinta uhuk2...ampun ye sayang.. tu la..lenkali jgn bg bini g shopping sorang2 gini..

Apa yg me beli? X banyak pun.. sekadar ini..

IMG0964A

Ini..

IMG0962A

dan ini untuk encik suami tercinta...

IMG0966A

err.. dan satu lagi pembelian yg sudah semestinya x kan di approve oleh encik suami tp me telah membelinya atas dasar ingin memudahkan urusan jalan2 dengan aman damainya. Hasil pembelian itu.. anak dara me pun dapat tido dengan nyenyaknya tanpa sebarang gangguan hehehe.. owh, lagi satu.. apa yg me beli x sampai separuh pun harga present utk hubster tercinta ye..hekhek. Me masih pandai berjimat ye sayang... ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apa nk buat harini?

Hubs keje.. so tinggal la me ngan Aulia 2 beranak je kt umah. Jangan harap la bleh tido ke, relax2 ke kalo mek ngot ni ada kan? Cadangnya harini nk keluar jalan2, shopping2 baju pregnant then yg paling utama nk cari hadiah besday untuk cinta hati me..next week birthday dia! Sgt sadis oke nk shopping bawak anak dara ni.. kang xde maknanya bershopping yg ada nya cuma grab&go hukhuk.. Ini baru anak sorang.. haih..

Aulia tgh tgk GBS maknanya ada setengah jam utk me siap2 keje2 umah bagai.. bila nampak dia dh boring kang baru bawak dia keluar berjalan. Kalo x kang de je nk wat perangai.. letih mama anak oii..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kejang

Pukul 4 pagi tadi tiba2 je me cramp/simpul biawak/tarik mengkarung or whatever it is you might call it. Sakit macam nk mati oke! Bukan sebelah kaki je tp both!!!! Ya Allah.. menangis tersedu2 me sorang2 sebab sakit sgt2. Dh la sorang2 je.. kalo hubs ada bleh jugak nk tepuk2 panggil suh bangun urut2kan kaki me.. Nak suh Aulia?? huhu.. mau dia mengamuk orang kaco dia tido lagi ada..

Masa tu cuma pk, "Ya Allah bg la aku pengsan ke, hape ke untuk hilangkan kesakitan ni..." memang sakit yg teramat. Sebelah kaki pun dh macam nk putus nyawa tahan sakit inikan pulak dedua belah kaki.. uwaaaaaa.. Me tersedu2 tahan sakit dekat 15 minit gak, seksanya jiwa.. masa tu la teringatkan hubster sgt2. Nak capai phone jauh sgt kt kepala katil. Dalam sakit yg amat tu me gagahkan diri gak mengesot badan bagi kaki mengadap dinding. Itu je la yg termampu.. then me tunjalkan kaki ke dinding tu. Punya la sakit nk gerakkan kaki tu.. sudahnya sampai sekarang me jalan seret kaki sbb urat2 tu masih rasa bersimpul lagi.. dh mcm OKU dh gayanya..

Pregnant kali ni memang banyak sgt dugaan.. aduhaii.. tp bersyukur la sbb dengan segala bagai dugaan yg dtg tu tanda DIA ingatkan me, sayang kt me.. Alhamdulillah.. moga dipermudahkan segalanya sepanjang pregnancy ni..

B.. balik cepat.. sakit.. Ny nk mengadu, nk mengada-ngada, nk manja2..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

K.O

I'm home.. but at this moment I'm down with flu + cough + fever = shivering-lembik-longlai-mcm nk mati. My health issues become more critical by day. I'm weak & I'm so damn tired.. how I wish my loved one would notice that I'm weaker by day sigh.. People sees me as an independent woman.. I'm capable of doing anything from the moment the sun rise until the sun set. I can do everything on my own.. This evening my other half will be on his way to KL for a conference so there goes my 2 days without him.. lucky that he will be with me for the BSP appointment this Friday. Owh, and thanx to darling daughter who become more mengada2-mengamuk x kira masa, degil-keras kepala-x mo dengar cakap...

Please come home soon ok.. and instead of thinking that "She'll be ok..she'll survive" please change that thought to "She needs me.." coz I'm getting weaker and I'm so damn tired of feeling alone going through this pregnancy let alone life..

p/s; mode : emo yg teramat

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ganti..

Hari ni me cuba ganti puasa.. tinggal lagi sehari je pun tp amat lah payah nk startnya huhuhu.. Pagi td sahur dengan cereal je, itupun keluar balik then me usap2 perut cakap "baby jgn la wat perangai.. mama nk puasa hari ni." then ok la sket, slow2 kurang rasa nk muntah bagai. Tengoklah camne gayanya hari ni..kalo rasa lembik x daya sgt me puasa je separuh hari dulu. Cam budak2 belajar puasa plak hakhak!! Pregnant kali ni memang kuat makan.. makan sume mende berat2 plak tu.. breakfast kol 8 pagi dh melantak bihun goreng, kol 12 makan lagi nasik berlauk, balik umah lepas sekolah makan lagi then malam hubs balik keje makan lagik huhuhu.. uwaaaaaaaa!!!!

Hari Jumaat lepas g wat check up kt KSH sbb baby dh 4 months. Doc suh amik darah & minum air gula since berat badan me dh shoot sampai 64kg!! Horror oke!! Baru 4 bulan tu, kalo dh 7-8 bulan? Sampai lebam lengan me di kejekan dek lab asst tu sbb x jumpa nk mencari urat nk amik darah.. tengok nih..

Bekas kali kedua

Hubs ngamuk je nengokkan sampai bengkak lengan me.. siap komplen kt customer service KSH lg muahahaah!! Sayang gak bini sorang ni ek? Tengok yang.. betapa seksanya wife awak ni lalui macam2 dugaan semata2 nk lahirkan zuriat awak.. kalo x hargai jugak x tau la..waaahhh.. tetiba drama plak ;p Bengkak tangan tu bleh kira ok lagi.. yg paling cuak nya bila dpt call result dr lab. HB me-12 ok la kan? Cumanya result darah lepas minum air gula tu reading dh sampai 8!!! Warghhh.. me de diabetes! Sangat cuak oke!!

Jumaat ni me de appointment kena amik reading 4 kali tu nk tengok result cane. Kalo masih tinggi alamatnya sampai habis pregnant me kena cucuk insulin sendiri la.. uwaaaaaaa..takutnya!!! Mau bengkak satu badan me karang hukhuk!!

Maka atas rasa keinsafan maka hari ini me cuba la berpuasa.. mana la tau kot2 paras gula dalam badan tu bleh turun lagi. Secara rasminya hari ini bermula la episod diet makanan berkhasiat utk ibu hamil yg de diabetes uhuk..uhuk..uhuk.. Padan muka, dh xleh mentekedarah x hengat dunia cam selalu...

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Just for Papa..

Dear papa,

Don't worry, even though I'm growing up so fast I will always be your little girl.. My love for you will never fade as I know that you're the one who always be there when I'm in need.. (especially when mama become mama monster! ;p )I know you love me so much that you will do anything including being an over protective father to me. I LOVE U PAPA, WITH ALL MY HEART because I know that I'm blessed with a papa like you.. Thank you papa for being a wonderful father to me & soon-adik baby. Happy father's day papa.. you will always be my hero & I'll love you no matter how..

IMG0292A

Your darling daughter,

-Yaya-

p/s: Owh, and not to forget to TOK BABAH, ATUK & ABAH LONG too.. HAVE A HAPPY FATHER'S DAY.. all of you will always be loved..mmmuuuuaaaahhhhh!!!

page

Yaya with Tok babah & Atuk.. ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mode :: Rajin

Hari ni papa keje.. jadinya tinggal la Aulia ngan mama 2 beranak je. Kol 6.15 masa papa nk gerak g keje lg Aulia dh bangun. Landing plak kt depan siap request suh bukak tv lagik..haih.. Lepas setel solat subuh bagai me pun sambung la tido..bukan senang nk dpt bangun lambat kan? Tinggal la anak dara banyak akal nih kt depan dok tot-tet-tot-tet main sorang2..

Dalam kol 9 gitu terjaga sebab de bau wangi sgt.. bau bunga melur + krim muka yg me jarang2 pakai. Curious sgt so terus la bangun walopun malas yg amat nk gerak dr katil. Tengok2.. adoyaiiii!!!

IMG0958A

Dah tinggal x sampai suku minyak rambut Aulia yg sebelum ni penuh botol..habis la.. mana pulak budak ni buat keje? Tengok2 dekat living room, kt dapur ngan kt depan meja solek dlm bilik dh berlinang dengan minyak.. Pergh, rasa cam nk cepuk je si kenit nih! Tp sabo je la.. dh namanya budak baru nk besar.. Me tanya "Yaya wat apa ni? Habis satu rumah berminyak.." dia jawab, " Yaya tuang ya.. yaya wat teje" hak'ah iye la ko wat keje, kang kalo mama kejekan ko plak baru tau.

Baru je cadang nk bermalas-malasan arini tp dh TERPAKSA rajin.. anak..anak.. mama ko ni dh la 'rajin sgt' saje je ko nk wat hal. Terpaksa la mak buyung ni terbongkok2 mengemop SATU RUMAH OKE!!! Temper je sepanjang dok mop tu.. kecik je ku nampak budak Aulia nih..

IMG0955A

Ini lah hasilnya.. berkilatkan lantaiku? Huhuhu.. saje je Aulia nk suh mama cantikkan rumah hukhuk!! Lepas setel mop rumah bagai, karen lak xde..aiseyman.. ari2 cuti gini la xde karen pun. So bawak la anak dara ni g tempat yg dia bleh main2 sambil me ley makan2 huhu.. malas nk g jauh2 so ke Giant la kami..

IMG0951A

Aulia main mende alah ni sampai boring.. me biarkan je sampai dia sendiri ajak balik. Sementara dia dok main, me cam besa la makan2 dulu..hohoho..pastu lagik mau tanya nape berat badan naik la?! Bila Aulia dh start ngantuk, dia sendiri serah diri ajak balik huhu.. xyah me nk susah2 paksa dia sampai ngamuk2. Biarkan je..

untitled1

Sampai sekarang dh kol 2.30 Aulia masih tido lagi.. sgt heaven bila dia tido. Aman bahagia je xde dengar dia kecoh2 huhuhu.. Walopun Aulia dh mendera mama suh mop satu rumah harini tp mama kena berterima kasih kt Aulia.. sbbnya bila tengokkan lantai umah yg berkilat rasa cam bangga je sbb rumah nampak bersih je..

IMG0953A

Me berbangga dengan diri sendiri hari ni sbb dpt wat mende yg dh lama bertangguh nk buat huhu..thanx a lot to budak kecik yg banyak akal nih..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila Aulia happy..

This week papa officially start office-based. Frankly speaking, me mmg sgt x suka bila hubs keje ofis gini. Me lebih rela ditinggal2kan utk 2 minggu sbb me tau lg 2 minggu hubs akan ada 24-7 depan mata me. Sekarang cuma dpt ngadap muka suami terchenta hanya utk beberapa jam. Huhuhu.. cam teruk sgt je bunyinya. Tp itulah yg me & Aulia tgh hadapi sekarang.. papa g keje kol 6 pagi then sampai umah dekat kol 8 malam. Lepas Isyak dalam kol 9 lebih gitu hubs dh masuk tido.. cian hubs letih.

Yang paling terasa 'ketiadaan' papa mesti la anak manja dia.. Aulia tau papa akan balik tetiap hari cuma dia masih x paham nape bila papa balik hari dh gelap? X sempat dia nk merap, mengada2 mengarah itu ini mcm selalu.. Dh xde jalan2 petang hari g beach or playground.. kenapa tetiap petang dia cuma kena dok umah tgk kakak gemok (ManjaLara)? Everytime amik dia kt skool, 1st thing dia tanya masa masuk kete "Papa x balik lg ke?" dan tetiap hari tu jugak la me akan ulang jawapan yg sama "Papa pi work, petang2 nanti papa balik la.."

2-3 hari ni jugak dia mmg kerap sgt wat perangai.. sume mende x kena. Sume mende dia nk amukkan.. Being me, mmg wat x layan je. Nanti penat dia berhenti la.. xpun kalo me dh x larat sgt nk dgr dia melalak malam2 hari, me bukak pintu grill then suh dia keluar tido kt luar. Hah..tau plak senyap!! Owh ye.. saya mmg mama yg kijam ;p

Tetiap hari balik keje hubs akan dinner siap2 dgn member2 carpool dia. Dh alang2 g minum2 tu baik kenyangkan perut terus kan? So, Aulia mmg xde can langsung nk berjalan. At least kalo kami kuar dinner de gak la Aulia merasa nk kuar berjalan biarpun g tempat makan je. Sebab tu la agaknya dia asyik hangin je.. boring gamaknya. So semalam me ajak hubs bawak Aulia kuar dinner jap. Cian sebenarnya kt hubs letih.. tp emosi anak dara dia pun nk kena jaga. Adil & saksama huhuhu.. Ini la wajah2 happy anak dara sorang ni bila dapat keluar berjalan.. HAPPY SGT2!!

IMG0936A

IMG0937A

IMG0938A

IMG0940A

TQ papa!! I love u to bits..muah!!

Kadang2 kita terlupa.. simple things cam me & hubs bawak Aulia keluar berjalan gini leh watkan budak kecik ni happy sgt2. X lama pun kami kuar..dlm stgh jam kuar g dinner semata2 tp cukup utk watkan mood Aulia baik. Quality time..

Me & Aulia masih dlm phase nk sesuaikan diri dgn masa keje hubs. Lama2 ok la tu.. memula ni je rasa cam payah sbb dulu hubs selalu ada. Pepepun Alhamdulillah.. de gak peluang kami anak beranak nk hidup bersama.. Haritu me pernah ngomel teringin nk kuar g keje sama2 ngan hubs kan? Allah dh makbulkan doa tu.. tetiap hari kol 6 pagi me dh siap2 pakai baju keje sume hantar hubs g umah membe dia carpool tu. So merasa la g keje sama2 kan?? Be careful what u wish for.. coz u might get it in different ways ;p Alhamdulillah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Home sweet home..

Alhamdulillah..kami anak beranak dh selamat sampai Kuantan sebelum semayang Jumaat aritu. Sempat la hubster semayang kt masjid area umah je. Rindunyeeee kt umah sendiri. Biarpun balik kampung umah parents atau PIL sepanjang cuti sekolah aritu tp x sama dengan umah sendiri. Biarpun rumah sewa, x sebesar mana tp perasaan tu lain.. kt situ la kami suami isteri jatuh bangun, develop rasa kasih sayang, besarkan anak sendiri.. sekarang tau la kenapa orang tua kita xmo sgt tinggal umah lama2.. resah gelisah je nk balik umah sendiri huhuhu..

IMG0933A

Bila balik umah mula la me rasa banyak sgt keje nk buat.. kalo kt kampung melepek je manjang sampaikan dh rasa cam sloth lak hakhak!! Kt umah nak kemas dapur, nk iron baju keje hubs+me utk seminggu, nk sental bilik air..bla..bla..bla.. and the list goes on..

IMG0931A

Teringat budak kecik dlm iklan Petronas dulu.. "saya suka rumah saya sebab.."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blog Awards

best_blog_award

A_lovely_blog_award

Thanx Apash mama Qaseh for these awards..

The rules:
1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

>>> Done


2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award

>>> All mommies in my blog list.. MOMMIES, SILA AMBIL AWARD ANDA.. ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Our new ride

Few months back me de cite me NAAAAAKKKKKK sgt yang ni kan? Then hubs wat donno (walopun dia setuju gitu2) then cakap "tunggu dulu la.. nanti2 kita beli la." Me pun diam je la, malas nk ngomel banyak2 sebabnya baru sgt keje then rasanya banyak lagi tanggungan lain nk di pk kan. Memang la anak baru sorang tpnye tiap2 bulan nk makan sedap2 gak, nk jenjalan bercuti sana sini gak then nk shopping gak.. muahahahah!! Kalo nk joli2 gitu harus lah korbankan nafsu-nafsi nk kereta baru bagai.. sob..sob.. so there goes my 1st dream. Lgpun kalo consider betul2 baru raya tahun lepas je beli yg ni..

P1010002

Dh de family car untuk bawak balik kampung dlm tip top condition.. so pe yg me NAAAKKK sgt tu more tu kehendak bukannya keperluan. But then, dlm mid April gitu hubs dpt tau kena keje office-based starting June. Kesian kt hubs.. kena berulang Kuantan-Kerteh everyday, mau makan 2 jam plus minus jem kt Kemaman lagi. Masa tu Kancil plak dh de buyer sbb me saje2 test market iklankan dlm mudah.com. Tetiba ramai lak berminat ngan natang tu huhu.. Tetiba masa balik sekolah satu hari hubs ajak g tengok2 kete "uikk..menarik ni!!"..ngeee!!

Lepas booking, register bagai.. berkat hari Jumaat 29 Mei maka kami anak beranak di kurniakan satu lagi rezeki. Ini lah dia..

Peugeot-308-VTi

Alhamdulillah, syukur nikmat.. rezeki Aulia & adik baby. Anak2 bertuah mama & papa.. So lepas ni jangan nk berangan nk joli2 katak perabih duit kt mende2 lain ek huhuhu.. enjoy the ride ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Selambak..

Inilah 'term' baru yg hubs guna since berat me masa pregnant ni mencanak2 naiknya..uhuk..uhuk.. Contohnya kalo me tetiba dok sebelah dia masa tgk tv ke "uish..selambak!" uwaaaaa..tau la dh gemok gedempol kan, main2kan plak. Bagi sebijik kang..

Memang x dinafikan la berat badan me makin mencanak2 naiknya..dr 57kg sebelum pregnant tetiba je naik ke 63kg masa 4 bulan pregnant..uishh, 6kg tuh!! Baru 4 bulan preggie..kalo dh 9 bulan nanti? Uwaaaa.. takut nanti dr jauh orang nampak merendang je.. dh la katik hukhuk!!

Masa balik kampung aritu de kenduri sebelah umah plak tu, sume sedara mara yg datang sume tegur.."amboii..sihatnya sekarang?", "senang hati ni..pandai syamsyir bela", "tu la..aku dh kata hang ni keturunan, toksah dok jaga la badan tu..nanti2 gemok jugak"..adeh..bernanah je telinga ni. Sibbaik la preggie, bley gak la cover2 kan ngeh..ngeh.. "uish..bukan gemuk saja, gemuk ada ISI ni..pas beranak nanti diet la.." muahahahah..DIET la SANGAT!!! Ingat senang ke nk dapat berat asal balik? Mau makan bertahun la hukhuk!! Saiko je kekadang bila tengok badan yg dipam2 ni..

Sebab tu la sekarang ni dalam blog dh xde gambar2 latest me huhuhu.. sgt tertekan tgk pipi yg tembam, dagu berlapis tiga pastu lengan yg dompok uwaaa.. mau kena buat gastric bypass cam syanie tu kang..sob..sob..xpe la.. sabar la dulu..dh preggie namanya pun. Just enjoy the pregnancy, makan pe saje tanpa rasa bersalah..dengan alasan "baby nk makan tu.." wakakakaka!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

El Nino

Dr hari Isnin lepas me dh de kt umah PIL di selatan.. humang aii, panasnya cam nk dok dalam peti ais je rasa. Dh la dok umah mertua, kalo dok umah sendiri mau me bogel je 24-7. X kira la body dh cam badak air pun muahahahahaha!!! Dengan berat badan yg dh cecah 63kg dlm tempoh kandungan yg baru je 4 bulan.. ye..ye..me tau me dh macam badak berendam dh gayanya. Mau berat me shoot sampai 80kg masa dh cukup bulan kang waakakakaka!! Nanti sambung lg..hubster dh siap2 nk kuar jenjalan. Dapat dok dalam aircond kete pun jadi la..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Konvo KPLI

Seperti dijanjikan huhuhu.. gambar2 sekitar konvo KPLI 31 Mei 2009..

P1010011

P1010016

P1010017

P1010019

P1010022

P1010025

ye..ye.. me tau me gemok sgt pakai jubah tu but blame it on the pregnancy hormone muahahahah.. xmo ngaku gemok! Thanx a lot mama, abah, hubs & yaya for all your supports. Owh..x lupa gak adik baby yg sama2 terima Diploma Pendidikan dalam perut mama huhu.. bertuah anak2 mama ni kecik2 lagi dh g konvo.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ZARA SHOPPE : FATHER'S DAY CONTEST

Terbaca contest ni masa jengah blog Marsha mommy Qila.. trus berkunjung ke blog zara ni..aduhaii.. wallet2 yg ada sgt la meruntun jiwa huhuhu.. ringan2 je jari ni nak ke m2u muahahahaha!!!

IMG0888A

Untuk contest ni, me pilih gambar ni.. me skeeee sgt sbb since lahir lagi sume orang kalo nampak 2 beranak akan cakap "Laa..muka bapak dia sebijik" huhuhu..bila dh besar ni laaaagggiii la serupa muka 2 beranak ni - muka fotostat. Banyak sgt gambar 2 beranak ni berdua tp ni yg latest.. makin hari Aulia nampak makin serupa dengan papa dia kan? Meeemmmmaaaannnggg anak bapak!

NAMA PAPA : MOHD SYAMSYIR

NAMA ANAK : YASMEEN AULIA

Thanx Zara Shoppe for this contest & to darling papa.. HAPPY FATHER'S DAY!! Mama + Aulia + Adik baby love u soooooo much..you're the best papa in this world!! Mmmmuuuaaaahhhh!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Weeee!!!

Tika menaip entry ini me berada di kampung halaman tercinta.. waaaa..sgt aman & bahagia oke!! Bertemankan anak dara kenit & si cousin, anak bujang danial havoc satu umah! Tu baru 2 org.. kalo dh makin bertambah nanti? Harus pengsan tok mama & babah. Well.. just a short update to wish all of you to have a wonderful holidays!! See ya'

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nak gi mana lagi?

Esok hubs dh start cuti.. xtau lagi ke mana kami? Ke utara atau ke selatan? Cadangnya nk balik SP tp xtau la kalo tetiba hubs berubah fikiran, ke lain pulak hala tuju kami anak beranak. Ikutkan hubs nk balik lepas keje kol 5 tu.. tp bila pk2 cam letih je nk travel dengan penat2 tu. Nanti la bincang balik cane..

Kesian Aulia, boring je dia terperap dlm bilik hotel 2-3 hari ni. Nak harapkan mama memang x terdaya nk bawak dia kuar jalan2 sbb masalahnya bila dengan Aulia ni dia x berjalan.. dia BERLARI!!! Mau semput mama di buatnya.. sudahnya terperap je la dia dlm bilik buat aktiviti2 kreatif sendiri. Memunggah bilik ke..x kisah la..de je la akalnya. Kalo xde mende sgt pun, handbag mama kan ada.. skett punya banyak khazanah nk dibongkar dlm tu huhuhu...

IMG0921A

Lepas check-out kol 12 nanti ke mana plak la nk bawa anak dara nih sementara tunggu papa abis keje kol 5. Bawak main kt playland McD jap pastu maybe ke Mesra Mall..adoii la..lambatnya masa nk berlalu.. cepat la papa balik keje. Dh x sabar nk balik kampung.. yiiihhhaaaaa!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cuti2 Malaysia

Huhu..tgk tajuk x bley blah. Me baru balik dr konvo KPLI di Kota Bharu semalam (pics will be uploaded later).. owh, sgt meletihkan travel jauh2 dengan anak dara kenit yg lasak mcm ngan hape dh tu bawak sorg lagi plak dlm perut. Dedua de ragamnya sendiri.. yg Aulia melasak sepanjang masa sampaikan nk mengamuk je manjang. Yg dlm perut ni plak dengan loya + letih + lembik sume cukup..baru panjat tangga 2-3 tingkat dh semput macam nk putus nyawa huhuhu.. Hari Sabtu, bertolak dr Kuantan kol 4 pagi, berhenti breakfast bagai sampai KB dlm kol 11.30 gak.. sampai2 tu trus register then rehearsal konvo untuk esoknya..

Bila jumpa member2 KPLI yg mostly posting ke pedalaman Sabah & Sarawak, alahaii..lainnya rupa masing2. Rindu je rasa memori tahun lepas dok huhahuha.. Cepat je sume orang berubah, mostly budak KPLI yg dh kawen g konvo sume memboyot huhuhu.. sampaikan lecturer cakap "korang nih cepat je..x menyempat2 dh tambah keturunan!" muahahahah.. Dh rezeki, chewwwaaahhhh!! Jumpa membe2 masa konvo tu pun kalut2 je.. ye la masing2 bawak family. Bukannya macam dulu konon2 bujang hukhuk.. I miss u all soooo much friends..

Lepas je abis konvo dlm kol 4 lebih tu dh rush nk balik.. mama & abah trus gerak balik SP, me ngan hubs lak trus balik Kerteh sbb esoknya hubs start masuk office.. cian kt hubs letih drive g balik jauh2..thanx sayang.. Since Aulia pun dh start x tentu arah dok dlm carseatnya maka perjalanan kami stop sampai Dungun je. Makanya di Mayang Sari Resort la me ngan Aulia berada sekarang. Papanya dh g keje awal2 pagi td lagi.. cian papa x abis penat lagi dh kena g keje.

IMG0918A

Dari Kuantan ke Kota Bharu then patah balik ke Dungun..papa dh start cuti nanti balik ke Sg. Petani then ke Batu Pahat plak.. haih..bukan cuti2 Malaysia ke namanya tu?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS