RSS

5 bulan

age 

Happy 5 months si tembam mama.. Alhamdulillah, hingga ke hari ini Hana masih minum susu mama sepenuhnya. Mama xde target specific nak BF Hana untuk berapa lama sbb mama x nak in the end nanti mama saiko lebih bila x dapat tunaikan. Mama kenal sgt diri sendiri, takut kang tension nk capai target at last production drop sbb stress huhuhu.. Tapi mama selalu doa Hana dimurahkan rezeki untuk menikmati susu mama selama mana yang boleh. X kira la setahun setengah ke, 2 tahun ke, 2 tahun lebih ke.. yang penting mama x kan putus asa untuk usaha sedaya mungkin untuk tambahkan production susu. Demi untuk khasiat yang Hana akan nikmati dari susu mama. Lagipun susu mama free.. memang khas untuk si tembam mama ni.

hana

Happy 5 months Yasmeen Hana.. sayang mushy2 mama ni..muahh!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nyaman

Seorang lelaki bukan muhrim berada di rumah tika ini. Owh, jangan salah sangka. Datangnya dia dengan izin encik suami membawa tugasan memasang ini..

samsung_aircon

Ahhhh akhirnya.. nyaman yang amat. Terima kasih encik suami untuk hadiah melahirkan zuriat kedua awak ini ngeeee.. Lepas ni isteri berjanji x kan dengki lagi setiap kali awak outstation. KEJI!! X perlu sakit jiwa lagi membayangkan suami sedap tido beralaskan tilam empuk di hotel mewah diiringi hembusan penghawa dingin yang sepoi2 bahasa. Sedangkan isteri di rumah nak terlondeh kain, xmenang tangan menguruskan anak2 dengan rambut disanggul tinggi mcm nenek kebayan dek kepanasan terlampau huhuhu.. Sekali lagi.. THANK YOU SUAMI.. sayang awak hingga hujung nyawa.. mmmuuuuaaaahhhh!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Misteri Aulia

SPOOKY

Misteri 1:

Cuti sekolah aritu masa kt SP, Aulia demam. Bila demam ni memang temperature dia shoot sampai 40C trus! Mula la dia merengek x tentu pasal then masa tido mengerang pastu kejap2 terjaga. Kalo kt kampung Aulia memang tido ngan tokmama & babah. Kol 4 pagi my mom bangun nak check badan dia then nampak dia tgh terkebil2 tapi x gerak2. Statik je baring. My mom risau trus tepuk2 dia lembut tanya kenapa. Then dia jawab "Yaya nampak hantu.. dia tengok yaya kt pintu bilik tu.."

Esoknya masa breakfast, me tanya lagi skali. "Yaya nampak apa malam tadi?" then dia repeat mende yang sama. Me saje deny jawab "Mana ada hantu.. yaya mengigau je. Tu la, malam tadi yaya nangis2 tido x baca doa.." Sebenarnya mamanya yang penakut huhuhu.. Then my abah cakap.. "Abah pun pernah nampak kt pintu tu masa abah demam dulu.. mende ni memang suka kaco kita bila kita tgh lemah." GULP!!

Misteri 2:

Masa ni kat umah Kuantan. Papanya outstation kat Miri. Tinggal Aulia, mama ngan Hana je tiga beranak. Me tengah iron baju keje dalam kol 9 malam. Aulia main lari2, gelak2 sorang2 pastu datang kt me. "Mama.. ni fren yaya nak kenal dengan mama." Me layankan je. "Mana? Ramai ke kawan2 yaya?" pastu Aulia tunjuk "Niii.. ada one,two, teyee ni. Kawan2 kenalkan, ni mama yaya.. cakap HAII!!" pastu dia pun sengih2 sambil lambai2. GULP!! "Haii kawan2. Yaya main leklok k. Cakap kt fren yaya JANGAN NOTI2, JANGAN KACO ORANG tau.." uhuk..uhuk.. B.. balik la cepat!!!

spooky

Misteri 3:

Kol 11 malam, nak gi amik hubby kat airport Kuantan. Dah siap2 nak keluar rumah then masa nak gi kat kete Aulia tanya "Mama, sape yang tunggu kita dalam kete tu?" GULP!!! kali ni teguk air liur 12 kali. Capoi betul la mulut ko yaya!! Choiii!! Uwaaaaaaaaa....

---------------------------------------------------------------

I'm praying hard & hoping all that Aulia had done & seen was only her imagination.. huhuhu.. Me masih bleh berani sampai ke hari ni sebab Hana relax je masa Aulia dok cakap pasal 'mende2' tu. Selalunya orang tua cakap kalo 'nampak', confirm baby Hana dah meraung2 x hengat dunia. Biarlah ini salah satu fasa Aulia ada 'imaginary friend' dari nampak mende2 yang x sepatutnya. No more cerita hantu, misteri or whatsoever for Aulia! Dah la papa selalu outstation.. Ya Allah, lindungilah anak2ku..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Addicted

rotiboy5-300x225

I'm addicted to this these days.. adoii la, baunya adalah sangat tempting. Sekali beli sampai 3 oke! Bleh abis sekelip mata je.. pastu Aulia nak sket pun x bagi muahahahah!! Sanggup ajak hubby gi ECM semata2 nak beli ni pastu trus balik umah. X shopping pun xde hal asalkan dapat beli roti ni hehehe.. Hubby pelik "Mengidam ke hape nih sampai teruk gini?" Owh, tidak sama sekali.. test kit yg baru dibuat pagi kelmarin adalah NEGATIVE!

rotiboy

Owh Rotiboy.. I blame U for making me an ibu roti huhuhu.. Melantak sampai 3 bijik pastu lagik mau tanya nape x kurus la? Hmmm..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Panas!!

earthot

Series panas berkuap gila dalam rumah sekarang ni. Selalu balik keje sekerat hari je xde la rasa sangat, kesian anak2 me dok nursery tetiap ari panas gini.. tapi bagus gak sebab derang dah terbiasa bley relax je tido sampai 3-4 jam. Sket pun xde efek nak ok ke ek ke.. Mamanya je la yang menggelupur macam cacing hukhuk!! Bukan setakat kipas siling full blast dh x rasa mende + stand fan kiri kanan pun rasa haba panas je lebih. Adoii la.. bila la nak sejuk sikit ni.. hubby dh beli aircond dari ari Khamis minggu lepas tapi still org tu x call2 lagi nak datang pasang.. taik betul la! Panas oke.. panas!! Nasib baik anak2 relax je kalo x harus me call subcon tu maki berdozen.. huhuhu.. Mek kenit 2 beradik tu berlenggeng je dari pagi bawak ke malam. Kakaknya pakai sependa, adiknya plak pampers semata2 huhu.. sexy anak2 haku!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Masa untuk Bumi

Jom sama2 tutup lampu!

earth_hour

27 Mac 2010. 8.30 – 9.30 pm. Sejam je.. ;p

From Wikipedia, the free encyclopedia

Earth Hour is a global event organized by WWF (World Wide Fund for Nature, also known as World Wildlife Fund) and is held on the last Saturday of March annually, asking households and businesses to turn off their non-essential lights and other electrical appliances for one hour to raise awareness towards the need to take action on climate change.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Minat

Aulia adalah sgt minat dengan cerita ini oke.. siap joget pastu sing a long bila part nyanyi2. Owh, fyi mama adalah x pernah minat AF LANGSUNG & papa adalah menyampah tahap muntah hijau bab2 AF ni huhuhu.. So jangan cakap “Tu la.. masa preggy dok tengok AF sgt kot sbb tu terkenan.” Anak dara kenit ni siap hafal lagu intro ABCDEFG tuu.. pastu ulang sepanjang hari, sepanjang minggu, xpun tiap kali dia teringat.. bingit oke!

HM

hotel%20mania%20main

Hotel%20mania_0

Aulia tersangat minat dengan cite yang ada nyanyi2 nih.. my mom selalu cakap “Haih, bergegar la kopiah samsey bila tengok anak dara dia nih dok tergedik2 menyanyi & melentik2 menari..” huhuhu.. Maybe Aulia nih cenderung musical intelligent kot. Rasanya semua budak pun mende2 yang ada muzik ni. Apa2 je la Aulia.. asalkan bahagia & x kaco mama time papa outstation huhuhu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ganjaran

Isteri menyatakan hasrat mau shopping di butik Nike. Suami angkat kening sebelah dengan selambanya jawab 'OK', sedangkan selalunya kalo isteri mau shopping suami akan berikan beribu2 lemon dalil yang akan mematikan nafsu isteri untuk mengirai duit. Tahu kenapa suami jawab OK? Sebab suami tahu saiz di butik Nike adalah sgt tidak fit untuk isteri, lain la kalo nak dijadikan sarung nangka muahahahah.. keji oke!!

Isteri terkedu dengan jawapan 'OK' dari suami sebab isteri sudah bersedia dengan peluru torpedo untuk bertikam lidah seperti "Eleh.. kalo ny nk shopping x bley manjang. Kalo beli untuk anak habis beribu pun x pe.." Jawapan suami betul2 buatkan isteri kelu lidah huhuhu.. suami senyum, menang.. keji kuasa dua!

Suami senyum senget then bersuara.. "Kalo sayang bley dapat pinggang 26 macam dulu balik kan, B bagi 1k kt sayang spend untuk shopping semata2.." sengih then sambung lagi "Kalo 25, 2k.. kalo 24, 3k" KEJI LAGI!! Suami.. taktik awak adalah sgt keji oke. Tau la ukuran pinggang isteri ini sudah sepemeluk balak. Awak tahu isteri awak ini adalah mata duitan & pengirai duit berjaya. Xpe.. xpe..akan ku buktikan! Tunggu yer suami.. bila pinggang sudah turun incinya.. tunggu!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Award : Beautiful Blogger

Uishh.. lama giler x dapat blog award neh. Tetiba dapat dari Apash.. time kasih banyak la yer ingat member huhuhu..

beautiful blogger

Here are the rules to accept the award :

1. Thank & link the person that gave you the award.

- Terima kasih Puan Apash!

2. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.

- I've decided to pass this award to any blogger who visited my blog (anda semua adalah fantastic ;p). Sudi2kan amik yer puan2 lepas jengah blog ni..

3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.

- Uhuk..uhuk..malas tapi sudah announce di atas. Sila amik yer kawan2.. hehehe..

4. State 7 things about yourself.

  • Mama kepada 2 orang anak dara kenit.
  • Sangat sayang encik suami & anak2 walopun garang macam singa & x reti tunjuk kasih sayang ;p
  • Anak2 sume end year babies, Aulia (December) & Hana (October) & planning for January babies plak next ;p
  • Suka makan.. huhuhu.. saya gemoks!
  • Dalam fasa x cukup tido 2-3 weeks ni coz baby Hana ske bangun tgh malam belajar menyulur pastu mengamuk nak terkeluar anak tekak sebab x ley gerak.. si kecik ini sgt baran oke!
  • Sedang menikmati cuti2 Malaysia di SP, kampung halaman tercinta.. ahhhh.. home sweet home..
  • Sudah jam 9 pagi tapi masih belum mandi!!! *bluwerkhhh*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pemenang Giveaway

Alhamdulillah.. May's 1st Giveaway ni dapat sambutan. Walopun cuma 15 hari tempoh giveaway ni tapi masih dapat sambutan ramai. Seramai 68 orang yang join 1st giveaway ni.. terima kasih banyak kepada yang sudi2 kan diri sertai yer..

  1. =*NuRo0L* =
  2. lin muhamad
  3. nikki
  4. juniza
  5. MALAYSIA Giveaway
  6. ShA-RiFa
  7. inasepi
  8. natasya merican
  9. ogy
  10. anin
  11. nia
  12. zai kulim
  13. aina adnan
  14. ♥sofiYy khanYm z.khan♥
  15. imanmom
  16. ::Mamalyna::
  17. ~dYaHaHa~
  18. ayuselalu
  19. kakngah
  20. @renim
  21. Sherry
  22. Echa @ Syaz1601
  23. syakila
  24. Zie Fauzi
  25. ciKenit farHana
  26. Snowwhite Zone
  27. anummss
  28. ::m!SS edURA hanUM::
  29. AyuArjuna BiGoshh
  30. cik aiLebiu
  31. AYU IDRIS
  32. adda
  33. + RyNe_0n9 +
  34. Honey
  35. mama
  36. aZuRa AhMaD
  37. nEa FleriDa
  38. taufidris
  39. Aimy
  40. contest
  41. mamaafzal
  42. arissa.soleha
  43. ummie_mirahaziq
  44. izan cute
  45. Nida
  46. d'anie
  47. mr.jawa
  48. Qistina's Mama n Abah
  49. farra8979
  50. mystory
  51. Ibu Ayra
  52. Asya
  53. yana
  54. nadia
  55. segalanyer kuterima...
  56. noor afzan
  57. ratna
  58. sue
  59. inahasan
  60. Em's Family
  61. nadiah 
  62. bellar0ssa 
  63. gelarezz 
  64. Fathiha Zainal
  65. enjelinajolipit 
  66. NAJIBAH..:^_^:.. 
  67. nora 
  68. Nurul + Nordin

Ok lah.. pemenangnya yang ditentukan oleh Random.Org ialah :

result

You know who you are no. 46! Sila emailkan address anda untuk proses pos hadiah ye. ;p Tahniah kepada yang berjaya.. kepada yang x berjaya tu insyaAllah untuk next Giveaway maybe ada rezeki untuk menang. Sila2lah jengah selalu & thanx for your support.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1st Giveaway

*Sticky Post*

Sempena pembukaan kedai pre-loved, me nak buat giveaway la. Promo sket huhuhu.. hadiahnya x seberapa tapi boleh la guna untuk buat basahan ;p

Syarat2 1st Giveaway ini adalah :

  1. Jadi follower blog MAYLITTLEANGEL & MAY'S PRE-LOVED.
  2. Letakkan banner ini di sidebar blog anda beserta link.mayspreloved
  3. Tinggalkan komen pendek di post ini.
  4. Setiap peserta akan diberikan nombor & pemenang dipilih oleh Random.org.
  5. Giveaway ini akan bermula hari ini & berakhir pada 15 Mac 2010 (Isnin) jam 1.00 petang.
  6. Good luck! ;p

Hadiahnya?

patch

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Participants List until 14/3/2010

    1. =*NuRo0L* =
    2. lin muhamad
    3. nikki
    4. juniza
    5. MALAYSIA Giveaway
    6. ShA-RiFa
    7. inasepi
    8. natasya merican
    9. ogy
    10. anin
    11. nia
    12. zai kulim
    13. aina adnan
    14. ♥sofiYy khanYm z.khan♥
    15. imanmom
    16. ::Mamalyna::
    17. ~dYaHaHa~
    18. ayuselalu
    19. kakngah
    20. @renim
    21. Sherry
    22. Echa @ Syaz1601
    23. syakila
    24. Zie Fauzi
    25. ciKenit farHana
    26. Snowwhite Zone
    27. anummss
    28. ::m!SS edURA hanUM::
    29. AyuArjuna BiGoshh
    30. cik aiLebiu
    31. AYU IDRIS
    32. adda
    33. + RyNe_0n9 +
    34. Honey
    35. mama
    36. aZuRa AhMaD
    37. nEa FleriDa
    38. taufidris
    39. Aimy
    40. contest
    41. mamaafzal
    42. arissa.soleha
    43. ummie_mirahaziq
    44. izan cute
    45. Nida
    46. d'anie
    47. mr.jawa
    48. Qistina's Mama n Abah 
    49. farra8979 
    50. mystory
    51. Ibu Ayra 
    52. Asya 
    53. yana 
    54. nadia 
    55. segalanyer kuterima... 
    56. noor afzan 
    57. ratna 
    58. sue 
    59. inahasan 
    60. Em's Family

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sehari lagi..

.. sebelum berakhirnya May's 1st Giveaway. Anda dh join? Ada masa lagi.. meh la join ramai2.. ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cuti sekolah lagi!!

Kami anak beranak di sini sekarang..

the-zon-all-suites-residences

Meneman suami yg x habis2 meeting di KLCC. Psstt.. saya ponteng keje harini ekekeke!! InsyaAllah, kalo xde apa aral.. esok & lusa kami ke sini pula.

tbr

hotel00

Bawak anak2, mak anak & bapak anak menikmati ini.. hehehe..

23882995_1

Saya over excited!! Meh la.. cuti-cuti Malaysia..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Senarai Peserta Giveaway

  1. =*NuRo0L* =
  2. lin muhamad
  3. nikki
  4. juniza
  5. MALAYSIA Giveaway
  6. ShA-RiFa
  7. inasepi
  8. natasya merican
  9. ogy
  10. anin
  11. nia
  12. zai kulim
  13. aina adnan
  14. ♥sofiYy khanYm z.khan♥
  15. imanmom
  16. ::Mamalyna::
  17. ~dYaHaHa~
  18. ayuselalu
  19. kakngah
  20. @renim
  21. Sherry
  22. Echa @ Syaz1601
  23. syakila
  24. Zie Fauzi
  25. ciKenit farHana
  26. Snowwhite Zone
  27. anummss
  28. ::m!SS edURA hanUM::
  29. AyuArjuna BiGoshh
  30. cik aiLebiu
  31. AYU IDRIS
  32. adda
  33. + RyNe_0n9 +
  34. Honey
  35. mama
  36. aZuRa AhMaD
  37. nEa FleriDa
  38. taufidris
  39. Aimy
  40. contest
  41. mamaafzal
  42. arissa.soleha
  43. ummie_mirahaziq
  44. izan cute
  45. Nida
  46. d'anie
  47. mr.jawa

Kalo2 ada nama sape2 yg ter’miss’ gtau yer..thanx for joining ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sabotaj

cst0121l

Me & hubby came from different family background. Hubby dari family besar -8 orang adik beradik & me plak dari family kecik -2 kerat je hehe.. Hubby loves the thought of having ‘anak ramai’ but me.. hmm, let me think.. nahhh!! Kalo bleh 2 orang mek kenit ni pun dh cukup untuk huru-hara kan life me & memecahkan jantung mamanya. We had our saje2 conversation a few days back..

Me : Sayang.. apsal period ny x dtg2 lagi neh? Tersumbat per.. (saje2 make a conversation sdgkan tau tgh bf mmg period haywire)

Hubby : Hah, try stop dulu makan pil ny tuh.. wat test dulu nak? (sambil senyum kambing.. suka je!)

Me : Apsal lak nak wat test bagai? Ny bukannya jenis senang ‘lekat’.. lagi pun kan ny makan pil.

Hubby : Ny x perasan ke ny makan pil tu rasa cam panadol? (pastu gelak jahat)

Wahhhh.. ini main kotor dh ni ekekekeke.. Don’t mess around with my pills k hubby. Jangan nak buat onar kt my pills sebab nk suh beranak je tetiap tahun hakhak!! X bley jadik ni.. kena sorok my pills for another 3 years.. takut kang de orang tu sabotaj my source of protection. Hubby korang nak anak berapa? As for my hubby punya perkiraan, 8 from his family + 2 from mine = 10/2 = 5 kids!!! Owh, nehi.. nehi.. can’t imagine I’m a mother of 5.. aiyooo, baru 2 kids pun dh mcm pompuan meroyan hakhak!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Supermom?

NOT!! Uhuk.. uhuk.. me mulakan entry ini dengan tangisan di pagi hari. Penat oke! Encik suami kena gi course seminggu kt KL. Sayang isteri tinggal2kan kah sayang? Sayang sgt nampaknya suami kt isteri ini. Maka seperti biasa me la yg akan jadi mcm perempuan gila di pagi hari heret anak2 masuk kete. Kalo Aulia mood baik, alhamdulillah dia sendiri dengan rela hati pakai selipar then masuk dalam kete. Kalo x, sebelah tangan dukung 12kg-Aulia, sebelah lagi kendong adik Hana masuk kete. Nampak x tangan nih dh de ketul2? ekekeekkeek..

Baru anak 2 tapi penatnya Ya Rabbi!! Series.. walopun me keje separuh hari tp since Hana lahir x pernah sempat nk cat nap. Sebab tu kalo masa suami ada sgt bahagia. Lepas dia siap2 sume balik keje, pass anak2 bagi dia jaga then masa tu la baru dapat menikmati mandi yg aman damai. Merasa la nk scrub badan, belai tubuh bagai. Kalo x, alamat bacin la bau sampai ke esok pagi. Kalo rasa belengas tahap gaban gagahkan diri bangun tengah malam mandi kejap. Itupun kalo Hana x merengek nk melekat je celah ketiak huhuhu.. Kali ni masa papa xde, Hana demam la pulak. Kalo papa ada bley gak main pass2.. tapi papa konfem mengelat, “Hana nak susu la yang..” ni yang hangin nih!

Malam tadi Hana xnk tido langsung.. bila baringkan je dia melalak nk keluar anak tekak. Adoii la.. nasib baik la kakaknya x buat perangai. Bagi dia tengok tv sampai kol 10 then ajak tido relax je dia masuk bilik heret bantal & Ellie sekali. Xde nak perang2 bagai.. sampai ke pagi me dok kendong Hana sampaikan tersengguk2 mcm burung belatuk dah kekdahnya. Badan Hana panas je.. risau plak bila dia pun tido x jerap. X berenti jelom kepala dia. Cepat la Hana baik.. mama kesian sgt tgk Hana batuk terkokeh2 pastu meragam je. Rindu nak sembang2 ngan Hana mcm selalu.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

TQ

Kepada yang sudi sertai 1st Giveaway tu yer.. updated list of participants will be uploaded soon. Masih belum sempat nak terjah blog2 anda & tinggalkan jejak. InsyaAllah secepat mungkin.. kepada sesape yg lom join, meh la join. Mana la tau de rezeki nak dapat hadiah ke. Pepepun terima kasih banyak2 sebab sudi jengah2 blog yer.. de lagi 8 hari sebelum tarikh tutup. Sila lah sila.. ;p

thank-you

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Letih

Series me tersangat2 letih fizikal & mental melayan peel anak bertuah seorang ini. Perangainya semakin menjadi2 sekarang dengan degil x nak dengar cakap orang langsung, keras hati + melawan.. adoi la.. boleh kata setiap hari gegak gempita rumah tu dengan jerit pekik mamanya berperang saiko dengan anak dara ni. Bukan setakat jadi makhluk hijau dh mamanya ni, lebih dari tu dh jadi pompuan gila meroyan dh gamaknya..

22012010491

Kalo time dia baik memang sweet sgt Aulia ni. Pandai cakap sampaikan bijik butir perkataan dia tuh buatkan kita pikir dari mana la budak ni belajar? Buku2 yg dibelikan boleh kata sume dh dihafal & kenal gambar2 yg ada. Siap boleh ceritakan balik setiap gambar yg ada dalam buku tu kt kita. "Meh yaya cite kt mama ek.." aman damai je rasa bila mood dia sun shiny.

Tapi.. sekarang ni bleh kata ribut taufan je manjang mood dia. Kalo apa2 yg dia cakap x dituruti, dia melalak mengamuk x hengat dunia. Xpun kalo nak apa2 masa tu jugak dia tergedik2 nak. Contoh kalo mama tengah susukan adik, masa tu gak la dia sibuk2 nak minum air soya dlm peti ais. Selagi x bagi, selagi tu dia ulang2 mintak. "Yaya nak air soya." sampai 100x! Bila dh amik, dia sedut sikit pastu xnk pastu mintak mende lain plak. Sakit hati x? Kalo nak apa2 kita x bagi dia bantai melalak sampai nak terkeluar anak tekak. Adoii la.. bingit telinga ni bila dia melalak x tau full stop. Dah la lama plak tu. Kadang2 bleh amik masa sejam dia melalak pastu merintih tersedu2 pastu melalak balik! Bila dah letih2 balik keje dia buat perangai gitu, bukan setakat bingit telinga, hati pun cepat je menggelegak.. ringan2 je tangan ni nak melayang.. aduhaii..

Peel baru dia start last week, tengah2 malam je dia menggelisah pusing2 satu katil, tendang abis belakang orang pastu melalak. Series me penat sangat nak melayan peel dia menangis x tentu hala kol 1-2 pagi pastu pujuk2 pun x jalan. Bila tanya, "Yaya kenapa? Sakit perut ke? Gatal2 badan ke?" lagi kuat dia meraung bagai. Dah la sekarang tgh HOT kes dera budak, kang x pasal2 jiran2 kata me dera anak plak! Badan penat x terkata + jiwa x tenang + otak berserabut pikir kan apa la puncanya perangai Aulia berubah 360 degree?!! Mind, body & soul memang worn out.. rasanya dalam rumah tu cuma jasad je yang berjalan ke sana ke mari menguruskan segala benda. Me dah tentu2 la x pernah dapat beauty sleep kan? Dah adiknya every 2 hours merengek nk menyusu pastu sekarang Aulia plak wat perangai.. Ya Allah, berikan la aku kesabaran & ketabahan untuk mendidik & membesarkan anak2 ku. Sesungguhnya hamba mu ini terlalu lemah saat ini..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Launching

mpl

Pergh.. cam bagus je guna word LAUNCHING tuh huhuhu!! Nampak banner di atas? Sila klik gambar untuk ke sana. Sebenarnya me baru buka sales blog untuk pre-loved item. Kenapa perlu buka kedai ini? Sebab encik suami sudah bising "Dalam stor tuh dh berlambak2 handbag. Selagi x clear handbag2 tu x bleh beli handbag baru." hukhuk.. kejam la awak ni suami. Nak wat collection handbag pun x bleh. Hapus sudah la angan2 si isteri untuk beli wardrobe yg bleh susun2 koleksi kasut & handbag wakakaak! Demi menghormati kehendak suami ada harapan bleh beli handbag baru dengan rela hatinya me membuka online shop ini. Sila2 lah jenguk yer..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS