RSS

Big 1-ONE!

Picture 018

Hari ini gegirl mama & anje papa, Yasmeen Hana genap 1 tahun!!! HAPPY 1st BIRTHDAY SAYANG.. mama, papa & kakak yaya love u sooooooo much!! Nanti2 mama update progress adik ek.. mama sayang adik sgt2.. xoxo!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Supermom

Pagi hari adalah sgt hectic..kalo org lain tension meredah jam tapi saya pagi2 dh lelah melayan peel anak2. Pepagi hari jantung dh berdegup kencang macam orang berlari 5km. Pagi ni papa gerak ke KL kol 5 pagi.. ingatkan ada la peluang nk sambung tido sejam lagi, sekali Aulia dh bangun sibuk2 nak salam dgn papa. Adoiiyaii.. bila kakak dh bangun dh tentu2 la adik pun cerah bijik mata dengar suara bingit kakak. Hangin tul haku gini!! Masa nak mandi, menjerit melalak2 Hana tunggu depan bilik air pastu ketuk2 pintu bilik air macam nk runtuh. X paham tul satu kepantangan mek Hana ni. Kalo mama masuk bilik air mula la menjerit melalak2 dia macam kena dera. Tersedu2 menangis huhuhu.. Kakaknya dh dpt tgk Barney memang x heran la adik dia nak tonggang terbalik pun. Habis kisah kat umah..

Sampai nursery, Aulia plak terhegeh2 nak pakai selipar. Terbakar je.. tunggu masa nak meletup. Dia sendiri silap pakai selipar pun dia nk mengamuk x tentu pasal. Nipis je sabar haku di pagi yg indah ni. Tangan kiri mendukung Hana dlm masa sama pegang beg taska mek berdua tu. Tangan kanan pimpin Aulia yg kejap2 tunduk nak membetulkan selipar. Boleh bayangkan x dengan perut yg memboyot dh macam pompuan meroyan dh haku di pagi hari. Tetiba de kete Viva park kt sebelah kete. Kapel laki bini keluar dr kete terkocoh2.. dh lambat sgt agaknya. Isterinya mendukung anak pastu arahkan itu ini kat si suami, "Abang..amik selipar Aiman. Tu..tu..beg dia tu amik la skali. Susu dia jangan lupa..bla..bla..bla.." membebel ntah apa lagi xtau.. Si suami bertembung dengan saya, tersenyum. Lawak agaknya tengok pompuan selekeh pagi2 ni.. sebelah kendong baby dgn beg, sebelah lagi pimpin anak lagi sorang pastu boyot lak lagi huhuhu..

Masa hantar Aulia ngan Hana masuk dalam taska, selisih dengan kapel laki bini tadi. Terdengar si isteri masih pokpekpokpek x habis berleter lagi. Pastu si suami tegur "Awak ni anak baru sorang, siap saya hantarkan lagi pun kelam kabut. Ada je yg x kena. Tengok akak tu..dukung anak kiri kanan, penuh tangan. Mengandung lagi.. boleh je pun buat semua sendiri. Ok je, xde kelam kabut macam awak. Rasanya kalo awak macam akak tu satu dunia bley dengar awak berleter." Isteri yg berleter tadi trus diam tunduk. Huhuhu.. rasa cam terharu je dapat pujian secara x langsung. Boleh la dianggap pujian kan? Habis hilang segala tension di pagi hari. Terus perasan macam diri ini seorang SUPERMOM!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cuti2 @ Bukit Merah

Layan gambar dulu.. nanti2 cerita eh ;p

P1010041

P1010044

P1010050

P1010052 

P1010058

P1010062

P1010068

P1010072

P1010074

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sekejap saja

Sedang godek2 lappy, tiba2 terjumpa ini. Cuba tengok gambar yg saya bulatkan kt bawah ni..

carry1

I’m wearing Hana..

carry2

Saya sedang menari2 dengan Hana sambil jaga perbarisan ;p

Masih baru sgt rasanya saya mengendong Hana masa sukan sekolah bulan 5 haritu. Sekarang Hana dh nak masuk setahun, dh pandai meniti atur langkah sendiri..sob..sob.. sekejap je masa berlalu kan? Cepat je anak2 membesar sedangkan setiap hari ada depan mata saya..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lima

Hari ini sudah genap 20 minggu 1 hari baby dlm tummy ;p sekejap sgt rasa kali ni. Orang keliling pun bila tanya "Dah bape bulan?" nak jawab 5 tp rasa cam eh, betul ke? Kira2 balik betul la tu.. Maybe sebab kali ni terlalu occupied dengan Yaya ngan Hana so masa baby #3 membesar dlm perut cepat je berlalu. Kalo masa preggy Hana dulu panggil dia 'adik baby' tapi baby #3 ni xtau nak panggil apa sebabnya saya panggil Hana adik, Yaya panggil adik dia baby, papa plak panggil Hana anjeee hehehe.. so baby #3 ni xtau nak address as apa.. Tunggu la, Sabtu ni de appointment check up. Kot2 baby #3 nak bagitau nama dia Ahmad ke Yasmeen ;p nanti baru pk nak panggil baby apa k..
Sume orang tanya "Kalo kali ni baby girl lagi camne?" camne hape? Alhamdulillah, Allah dh kurniakan rezki anak kt saya & suami. Biarlah semua anak kami gegirl pun x kisah. Kami suami isteri dikurniakan anak.. dari orang yg ada segalanya tapi xde anak. Usaha macam2 semata2 nak dapatkan zuriat. Ada je mulut2 longkang yg x abis2 nk menyakitkan hati. "Suami awak konfem nak anak lelaki..org lelaki mesti nak ada keturunan. Kalo awak x beranak anak lelaki habislah awak. Bukak cawangan lain la dia.." pastu gelak mengilai2.. ek'eh pompuan nih, ringan2 je tangan sy nak bagi pelempang barang sedas dua. Dah ada anak yang sah2 ber'binti'kan dia tu bukan terang2 dh keturunan? Awak masih hidup dalam zaman Jahiliah ke? Awak rasa saya ke yg tekan suis ON utk tentukan baby kali ni KENA DAPAT BOY.. Awak x percaya Qada' & Qadar Allah? Kun fa ya kun.. saya percaya dengan setiap ketentuan Allah. Awak x perlu susah2 pk untuk saya ;p
Baby #3 sangat aktif di kala ini, tau ye mama tengah menulis tentang awak. Seawal 17 minggu baby #3 dh start wat summersault dlm perut mama. Tambah lagi kalo time kakak Hana tengah memanjat perut mama dengan aktif. Pelik agaknya Hana nampak perut mama besar hakhak! Peel dia sekarang, kalo panjat perut mama mesti nak tepuk2 pastu lekap telinga kt perut macam nk cakap "Hello adik.." ekekekeekek.. Uhh..kalo masa preggy Hana dulu berat naik smpai 72kg, kali ni baru 5 bulan berat dh cecah 64kg uhuk..uhuk.. haruslah kali ni berat cecah 80kg!! Uwaaaaa... Sabtu ni kena wat blood test ngan minum air gula. Rasa2nya kali ni cam konfem je de Diabetes sebabnya skrg ni lepas makan nasi mesti rasa letih longlai semacam. Orang lain lepas makan makin bertenaga, ini x.. makin lembik ada la.. lagipun badan sendiri boleh rasa perubahan walopun sikit. Suami dh hint2 nak bg kerahan utk diet sihat. Nak kena kurangkan carb & sugar dlm food intake. Habis lah dh xde nikmat makan huhuhu.. tapi demi baby #3 apa saja untukmu.. sayang anak2 mama.. ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kali ke-3

pregnant-belly 

*ini bukan perut saya..ngee*

Sudah mencecah 18 minggu, kejap je pregnant kali ni dh masuk 2nd trimester. Alhamdulillah, alahan dh kurang tapi heartburn ngan fatigue sedikit kritikal. Lapar bley kata setiap masa tapi bila makan rasa x puas.. perut rasa sebu semacam. Senang cakap xde nikmat makan huhuhu.. Nak makan sikit tapi kerap? X sempat la weii dengan askar 2 orang ni.. kalo x amik peluang makan masa sepatutnya alamatnya sampai ke malam la xde peluang jamah makanan huhuhu.. ni baru anak 2, da masuk 3 nanti?

X macam 1st & 2nd pregnancy.. xde mood nak ceritakan hal preggy kali ni. Tengok laptop pun rasa nak muntah. Kalo dulu bley ngadap lappy sampai 3-4 jam tp sekarang maximum bley mengadap ada la dalam setengah jam. Lebih dari tu rasa berpinau je.. ok la..nanti sambung lagi. Nak update blog pun xde mood, cane nak bercerita kisah pregnant kali ke-3 ini? .. till then.. daaaaa..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS