RSS

Random things in May

  • Cuti sekolah 2 minggu dh start uolls!! Ada 3 weekends.. this weekend balik Johor, next weekend balik Kedah & last weekend tu baru la cadang nak bawak anak2 gi jenjalan. Weekdays hanya duduk menganga kt rumah hehehehe..
  • Mek Hana dh start selsema, hingus meleleh sepanjang masa.. rimas tul nengokkan. Bila dh start selsema mula lah nak berangkai dengan batuk + demam. Pastu nanti mula la berjangkit kt Kakak Yaya ngan baby Khayla huhuhu.. tapi nasib baik sekarang ni Hana dh senang makan ubat, lagi senang dr kakak! Kalo dulu nak bagi ubat.. bercinta! Asal bg je muntah keluar segala isi perut alahaiii..
  • Khayla sudah pandai mengamuk ala-ala manja.. sgt comel bila dia jerit2 marah sbb mama lap hidung dia berhingus hakhak!!
  • Teringin sgt nak gi bercuti masa weekdays sbb malas bersesak masa weekend, tapi nak suh cinta hati amik cuti susah la plak..
  • Mood blogging masih ke laut. Banyak yg nak cerita tapi MALAS nak mengarang.. sudahnya buat short notes gini je.
  • Production susu dh de tanda2 nak merudum.. nak buat PP asyik bertangguh xtau la apa yg disibukkan sgt kt umah. Ni belum start puasa. Murah la rezki Khayla utk terus minum susu mama selama yg boleh.
  • Cite psl puasa, ada 6 hari kena ganti. Bila nak start ganti ni weii?? Ingat nak ganti skali puasa sunat Isnin ngan Khamis tapinya tetiap Khamis de terapi renang.. haruslah penat berkubang.
  • Patutnya hari ni nak shopping diapers ngan susu anak2 tapi melekat la plak tgk CSI ni haihh..
  • Anak2 sume kena anta kt skool hari ni sebabnya kalo kt rumah Yaya xmo makan langsung. Puas di marah, paling byk pun makan la 2-3 suap.. kalo kt skool dgn kawan2 habis semangkuk la jugak. Bila Yaya kena anta, otomatik la adik2nya pun kena skali sbb kalo x jgn harap la dia nk gi.
  • Cukup la dulu.. nanti share lagi. Tgh browsing tempat2 menarik nak bawak anak2 bercuti.. konon.. sedangkan maknya yg excited lebih!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday :: School Trip

250208_1677627031057_1548943722_31263423_3689269_n

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari Guru Anak Bistari

Jumaat lepas taska ada buat sambutan Hari Guru.. ada macam2 acara-colouring, musical chair. Kiranya hari utk berjimba & makan2 la kan.. Layan gambar je la eh..

IMAG0623

IMAG0625

IMAG0630

IMAG0635

IMAG0637

IMAG0675

Gambar ni adalah sgt sweet.. Yaya kalah main musical chair pastu nangis Hana yang pujuk.. alalala.. comel! X malu betul Yaya nangis dlm ramai2 orang tu. Dah tu adik plak yg pujuk kakak huhuhu.. tapi ramai pun yg cakap nanti besar Hana yg jadi protector kt kakak ngan adik dia sbb dia otai sket hehe..

IMAG0696

IMAG0709

Seronok bila tengok gambar2 ni.. pandai anak2 saya berdikari bawak diri bila dengan orang. InsyaAllah, semoga anak2 saya sentiasa selamat & dilindungi di bawah jagaan orang lain. Dah besar anak2 saya alahaiii…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lambatnya masa


Series mggu ni rasa cam lambat sgt.. Maybe sbb workload byk sgt kot. Dah la baru balik keje lepas cuti 3 bulan,skali berkoyan task menunggu nk disetelkan.

Memang terbaik la masuk keje time exam..sudahnya berderet paper nk kena mark then nak buat laporan prestasi bulanan. Kalo setakat 7-8 orang xpe,ini sampai 70 orang..adoii la..tepu otak! Dah la RPI pun due minggu depan. Mintak nyawa..rasa xcukup masa nk buat sume.

Nama nk bwk balik keje kt umah jangan harap lah yea..alangkan xbwk blk keje pun dh x menang tangan. Cepatlah cuti skolah..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday :: Hari Guru 2011

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cuti Wesak

Cinta hati gi laut,nasib baik la tokmama ngan babah sudi datang meneman. Xde la boring sgt. Maka cuti hari ini duduk umah melayan mek2 kenit bertiga. X bercadang nk ke mana2. Already missing my cinta hati..haisyy..


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anak saya dh besar..

Semalam Aulia bawak balik something.. balik skolah cepat2 bukak beg then bagi plastik. Bila tengok..tadaaaa.. “Hepi Maders Day Mama..seprais!!” Alalala.. tetiba rasa nk menitik air mata. Walopun saya dok marah2 kt dia tp excited dia nk bg hadiah Mother’s Day kt saya. Dah nama pun mak dia kan?

224283_1656786830065_1548943722_31237523_4953113_n

Cikgu dia memang rajin buat donut la, cupcake la.. kiranya ni hasil tangan Aulia tolong cikgu buat la. Saya x harapkn pepe pun utk mother’s day kali ni sbb saya x terpikir lgsg anak2 saya dh besar, dh paham hari2 istimewa ni. Paling special dia buat kolaj kt kad tu sendiri.. anak saya dh besar.. tahun depan dh nk tadika.. haissyyy..

229014_1656786950068_1548943722_31237524_3313199_n

Thank you Yaya.. mama appreciate these soooo much!! Mama happy sangat. Kejap je Yaya dh besar, dh pandai raikan mama.

227341_1656787070071_1548943722_31237525_1372646_n

Saya masih ada hutang entry Mother’s day treat dr cinta hati.. weekend getaway yg sgt seronok. Nanti2 ada mood mengarang saya post eh. Mother’s Day tahun ini saya mama anak 3.. sangat seronok & sgt special utk saya sbb diraikan oleh suami & anak2 ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Diet Info :: 99 HTN

Haisyyy.. aritu rasa cam cepat je berat ni turun. Lg 5kg nk mencapai berat idaman huhuhu.. tapi makin hari makin naik plak. Ok, let’s put the blame on breastfeeding muahahaha!!

Terjumpa info ni masa browsing – 99 hari tanpa nasi (HTN). Kalo nk ikut, rasa cam x mampu je. Dh la tekak ni sah2 tekak melayu nak telan nasi je manjang huhuhu.. Lagipun takut nanti production susu merudum plak. Cian baby Khayla, baru je nak membesar bagai johan dgn susu mama. Xpe la.. simpan dulu info ni utk masa akan datang.

Diet

This program is designed for a target weight loss of 5-6kgs per week. It will also improve your attitude and emotions because of its systematic cleansing effects. The effectiveness of this 7 day plan is that the foods eaten burn more calories than they give to the body in caloric value. This plan can be used as often as you like to without any fear of complications. It is designed to flush your system of impurities and give you a feeling of well being.

After 7 days you will begin to feel lighter by at least 10 pounds. You will have an abundance of energy and an improved disposition. During the first 7 days you must drink 10 glasses of water each day.

DAY ONE : All fruits except bananas. Your first day will consists of  all fruits you want. It is suggested you consume lost of watermelon and cantaloupe.

DAY TWO : All vegetables. You are encouraged to eat until you are stuffed with all the new and cooked vegetables of your choice. There is no limit on the account or type. Avoid oil and coconut while cooking vegetables. Have large boiled potato for breakfast.

DAY THREE : Any mixture of fruits and vegetables of your choice. Any amount, any quantity. No bananas yet and No potatoes today.

DAY FOUR : Bananas and milk. Today you will eat as many as 8 bananas and drink 3 glasses of milk. You can also have 1 bowl of vegetables soup.

DAY FIVE : Today is a feast day. You will eat 1 cup of rice.** You also have to eat 6 whole tomatoes and drink 12 glasses of water today to cleanse your system of the excess uric acid you will be producing.** gantikan dengan roti/bihun (selain nasi)

DAY SIX : Today is another all vegetables day. You must eat 1 cup of rice today and eat all the vegetables you want cooked and uncooked to your heart’s content.

DAY SEVEN : Today your food intake will consist of 1 cup rice, fruit juice and the vegetables you care to consume.

Zone-Diet-review1

Tomorrow morning you will be 5 to 8kgs. lighter than 1 week ago. If you desire further weight loss, repeat the program again. Repeat the program as often as you like, however, it is suggested that you rest for 3 days before every repetition.

You have your system under control now and it will thank you for all the purging and cleansing you just gave it. Even more than a diet program it is good to follow this diet once in a while to clean your digestive system and remove toxic substances that have a accumulated in the system.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday :: Back 2 school

227400_1652853011722_1548943722_31234436_5553535_n

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 months

Happy 3 months young Yasmeen Khayla!! Alhamdulillah, baby masih diberikan rezeki terus menikmati susu mama. Khayla dh terer meniarap, tercanguk2 kepala pastu gelak2.. bangga la tu! Advance betul anak mama sorang ni. Kakak2 dulu 3 bulan lebih baru ley meniarap. Keep up the good work baby tapi jangan besar cepat2 sangat tau.. xnak nanti mama rindu bau baby huhuhu..

224209_1649519528387_1548943722_31229132_4231055_n

Cadangnya hari ni nak bawak Khayla gi cucuk. Mintak2 kalo demam tu, light2 dh la baby yer.. cian anak mama kecik2 lagi nk kena sumbat ubat. Esok mama dh kena start keje uwaaaaaaa.. malas!! Mama doakan baby manja mama ni terus jadi happy baby & membesar dgn sihat ye. Ala.. kejap je masa berlalu, pejam celik kang Khayla dh besar cam Hana huhuhu.. Sayang anak2 mama!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My baby gi skool

Hari ni 1st day anta Khayla gi skool dgn kakak2 dia. Saya yg sedey.. rasa cam nk nangis je bila balik rumah rasa kosong. Xde dengar suara dia merengek, mulut dia riuh ajak bersembang uhuk..uhuk.. saya rindu baby saya uwaaaaa!! Rasa cam nk gi amik bawak balik je huhuhu.. tapi memang dh kena start anta sbb next week saya start keje. Kalo teringat baby masa tu lagi la x jadi keje. Biar Khayla biasakan diri dgn nanny2 kt sana. Alahaii.. saya rindu sgt bau baby. Apa la baby Khayla tgh buat skrg? Ok x dia minum EBM yg saya bekalkan? Menangis x dia dok dgn org yg dia x kenal? Phone ni sentiasa je ada sebelah saya, takut nanti nursery call kalo de pepe. Ala rindunya kt anak2 mama!!

224673_1636738768876_1548943722_31212527_5266468_n

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday :: Masterpiece

216261_1637513828252_1548943722_31213615_5288535_n

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aqiqah Khayla

Alhamdulillah dh selamat, semuanya berjalan lancar. Kenduri arwah, aqiqah & doa selamat utk Khayla. Kebetulan 30/4 tu Hana genap setahun setengah, kira celebrate skali la ye dik. Kenduri lepas Isya’, atuk jemput orang masjid ngan sedara mara je. Gambar amik x banyak sbb sibuk melayan tetamu lgpun dh kol 9 lebih budak2 dh start cranky letih siangnya main dgn cousins x hengat dunia.

216026_1636734968781_1548943722_31212521_709723_n

217277_1636735728800_1548943722_31212522_1331087_n

222809_1636737568846_1548943722_31212525_7790472_n

Terima kasih banyak sgt kt mak ngan abah yg susah payah buat majlis meraikan si kecik ni. Aqiqah dh setel tinggal nk sunatkan je lom lg. Itupun sbb aritu masa gi klinik kt Sp ni doc tu ckp baby kecik sgt lagi, sedangkan masa kt Kuantan dulu boley je doc Siti sunatkan lepas lahir. Haisyy.. nak kena cari klinik lain yg bley sunatkan baby girl. Any suggestion klinik area PJ?

222833_1639592760224_1548943722_31216485_729111_n

Sekarang ni ada kt Sp, kejap je.. esok dh nk balik. Sempat la tokmama ngan babah merasa kambing kenduri Khayla. Sekejap je masa berlalu. Next week dh start keje.. uwaaaaaa!! Khayla pun dh nk boleh meniarap. Cepat sgt rasa huhuhu.. Khayla jgn besar cepat2 sgt nanti mama rindu bau baby, ganti ngan bau masam cam kakak Hana hehehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS