RSS

Wordless Wednesday :: Sexy pout huh?!

Photo0049

IMAG0081

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Balik kampung oooo..

Hehehe.. mama dgn abah saya dh stay kt PJ seminggu lebih pun lagik mau mengekor balik. Teruk betul homesick saya neh.. mcm budak2 huhuhu.. Memula mama dgn abah saya dtg nak jenguk cucu2 2-3 hari je pastu Ahad tu dh plan nk balik. Boleh plak hari Sabtu tu Hana demam campak.. keluar besar2 bijik2 berair. Saya dh gelabah sbb saya x reti nak menjaga hahahaha.. nasib baik la tokmama ngan babah nk tunggu sampai Hana baik demam.

Bila Hana dh baik, Khayla plak demam panas sbb nak tumbuh gigi.. maka extend lagi la stay. Merengek je Khayla 2-3 hari pastu air liur berjejeh2. Tokbabah la dok melayan dukung sepanjang hari & tokmama la dok melayan dia merengek lapar tapi gusi sakit xley nak makan.. nk nenen pun xley. Alhamdulillah.. nasib baik kejap je pastu dh ok bley main2 cam besa balik.

Semalam tokmama ngan babah nk balik, saya ngan the kids pun sibuk2 nak ikut hehehehe.. tapi malam sblm tu dh mintak permission cinta hati. Dia ON.. saya pun horay la hakhak! Malam ni cinta hati on the way balik SP.. mana bley tinggal bini lama2 kan? ;p

Sepanjang hari ni the kakaks menggeletik nak keluar main kt luar. Pandai lak derang ni.. kalo kt rumah xde nye nak mintak keluar bagai. Ok je pun kalo sehari suntuk dok main, tgk TV dlm rumah tapi kalo dh balik kampung pantang bukak pintu sume dh menerpa nk keluar rumah. Petang ni nye aktiviti, main beskal pastu main bubble.. nasib baik la tokbabah rajin melayan cucu2 banyak songeh ni hehehe..

Photo0044

Photo0043

Kat umah tokbabah ada penduduk baru.. suka2 hati dia je nak bawak anak2 datang pindah dok sama. Dah la menumpang, garang plak tu.. Hana kalo nampak dia menjerit2 takut.. ini la dia anak angkat baru tok babah..

Photo0042

Sekarang saya tgh menunggu kepulangan cinta hati.. anak2 sume dh tido seawal kol 8.30 tadi. Banyak sgt aktiviti derang bley melasak kt kampung, dh letih sangat huhuhu.. Minggu depan dh Disember. Bulan yg penuh dgn hari untuk di raikan.. looking forward for a family vacation.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hana demam campak..lagi

Haiihh.. kesian sama ini budak. Ni kali kedua dia demam campak. Masa umur 8 bulan kt Kuantan dulu dh kena sekali.. masa tu campak sekam kali ni campak bijik2 kecik. Kesian sgt Hana, mesti merenyam satu badan. Pastu start semalam dlm mulut pun dh keluar. Nak makan pun sakit agaknya.. minum susu pun nangis2. Alahaiii.. sedih sgt tgk kan Hana gitu.

IMAG0056

Nasib baik la tokmama ngan babah ada kt sini.. lega sikit hati mama sbb mama x reti langsung nk jaga. Derang dtg last week, dh nak balik semalam tapinya campak Hana keluar banyak sgt terus derang extend. Rezeki Hana la.. tokmama ngan babah memang particular sket bab2 jaga budak sakit ni hehehe.. Ringan sket la mama sbb ada orang lain Hana nak merap tapi dgn papa x bleh berenggang langsung la. Tokbabah ckp bagus la campak Hana dh keluar semua sbb yg risau tu kalo dok demam suhu tinggi2 tp x keluar2. Alhamdulillah.. dh mula mengecut tp still Hana cranky sket2 nak bunyi, sket2 nak melalak meraung.. sabar je la..

IMAG0049

Hana ni dh 2 kali kena demam campak.. yg saya risau lagi 2 orang ni x pernah kena. Rasanya kalo skali kena mau mengadanya lebih dr budak kecik huhuhu.. Jenuh la nak menjaga alahaii..

Semoga Hana cepat sembuh ye.. kesian debob mama ni..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tudung cantik

Cantik je tengok trend bertudung sekarang kan? Saya pun sebenarnya teringin nak tudung berfesyen2 ni tapi dengan muka lebar cam pinggan ni bila pakai inner gitu dh sah2 la nampak penyek hahahahaha!!

472__900x600_maysaa-london_thumb 

Boleh je nak pakai tudung2 berfesyen gini tapinya kena cari yg betul2 sesuai dgn saya. Biar pakai tudung betul2 tutup dada. Itu syarat cinta hati masa baru kahwin dulu. Rasanya dia pun dh lupa pasal tu kot huhuhu.. Masa baru kahwin dulu saya pakai tudung bawal then silang je.. then satu hari lepas semayang maghrib, masa saya salam cinta hati cakap “Pakai la tudung betul2..tutup la dada xyah silang2. Lagi cantik apa..” saya x puas hati “Ala..mcm makcik2 la.” Masa tu kan baru kahwin so ala2 memberontak la sket. Pastu cinta hati bangun lipat sejadah then mcm merajuk cakap “X kesian ke kt saya nak tanggung dosa awak? Dosa saya lagi..” Alahaii.. saya kalah betul kalo cinta hati dh cakap camtu. Bab dosa pahala x leh kompromi.

So sampai sekarang kalo saya nak buat pepepun saya ingat yg tu.. termasuklah bab2 nak berpakaian bagai. Cinta hati jarang melarang saya sbb dia tau saya jenis yg makin dilarang makin dibuat huhuhu.. Saya pun susah nak pakai baju2 ketat atau jarang.. memang dull x stylo2 mcm orang lain. Maybe sbb badan gemuk so nak berfesyen pun x tau hahahahah.. kang pakai ketat2 dh jadi cam sarung nangka plak! Saya lagi selesa kalo keluar just pakai jeans ngan blouse then sarung tudung tutup dada. Lagi senang nak kepung anak2 yg tgh melasak masa keluar jalan2.

Selalunya lepas bersiap nk keluar kalo cinta hati tiba2 tegur, “Ketatnya?”,”Jarang la..”, “Tangan pendek?” konfem saya dh x selesa nak pakai apa yg saya pakai tu. Jarang sgt la dia nak tegur sbb rasanya selama ni apa yg saya pakai biasa2 je. Masih dalam piawaian dia kot.. So sekarang ni camni je la saya.. seadanya..

39__640x427 

Teringin nak pakai tudung fesyen tapi malas nak belajar cane nak lilit shawl bagai.. tunggulah sampai satu masa cinta hati cakap “Awak pakai la cam tu..” Macam orang lain, saya pun nak cantik & up to date tapi biar la saya nampak lebih cantik depan mata suami.. sedap mata dia memandang kan?

*image taken from google*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Super mom

NOTTTT!! Hahahaha.. lembik terkelepet ada la. Ini bukanlah 1st time saya jaga mek2 tu 24-7 sendiri tapi kali ni rasa badan aduhaii.. gagahkn je sampai derang tido malam baru la dapat rehat sikit.

work_4921040_3_sticker,375x360_super-tired-mom-v1

Maybe sbb sekarang ni peel the kakaks tu yg asyik nak bertekak berebut sume mende buatkan saya stress sgt. Kalo setakat cakap elok2 suh berenti gaduh mcm menyanyi2 je kt telinga derang.. last2 kena menjerit cam nk keluar anak tekak dulu baru la derang stop. X pun bila dh terlampau x daya nak menjerit keluarkan rotan je!

Derang start gaduh bila jejak je kaki kt rumah lepas balik skool. Adoyaii.. gaduh sape nk masuk rumah dulu, sape letak beg dulu, segalanya mende remeh la yg nk di gaduhkan. Adoyaii.. bingit telinga saya mendengar derang bertekak menjerit2. Penat balik keje pun belum abis dh stress mendengar derang bergaduh huhuhu..

Makin besar anak2 makin mencabar mental & emosi mamanya nak menjaga. Semoga saya terus di berikan kekuatan untuk membesar & mendidik anak2 saya sepanjang ketiadaan cinta hati keluar mencari rezki utk anak2 isteri tercinta. Amiiinn..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My 9 months baby

Malam tadi gegirl mama x ley tido semalaman di sebabkan selsema hidung tersumbat, batuk berkahak then sebelum subuh tadi dh start demam.. alahaii.. kesian baby mama. Kesian sgt tgk dia marah bila tido terganggu dek batuk. Kohkeh2 sampai terkentut2 batuk huhuhu.. Sebelum azan subuh tadi dia terjaga pastu terus duduk pastu mengomel “be..be..be..waa..ba..ba..mmmaaaa..” Saya tanya “Baby kenapa x nak tido ni?” dia bebel lagi. Masa tgk henfon terperasan tarikh hari ni – 10hb. “Khayla dh 9 bulan arini yerk? Nak bgtau mama?” dia bebel lagi panjat badan mama peluk2. Lepas tepuk2 dia tido balik. Budak kecik ni memang momma’s girl..manja!

09_320x480

Alhamdulillah..dh 9 bulan Yasmeen Khayla hari ni. Masih menikmati susu mama walopun dh campur. Kira pencapaian utk mama la kan sbb masa Hana dulu sampai 8 bulan je pastu totally stop bf. Khayla still cari mama malam2 nk mengempeng. Gigi x tumbuh lagi tp suka sgt asah gusi masa nenen.. bila mama menjerit sakit dia sengih2. Suka ko ek? Mama sakit macam ngan nk pengsan ko bley gelak2 plak.

Khayla dh pandai merangkak since dia 7 months++.. masa tu duduk pun x bape stabil dh merangkak tapinya dia merangkak pelik x guna lutut, guna kaki hahahahah… bear crawl! Comel sgt dia terjungkit2 tapi laju giler sbb dia melangkah besar2. Tau2 je dh sampai.. faveret spot dia bilik air.. adoii la.. jenuh nak mengejar tau2 dh masuk. Memang selalu bertutup pintu bilik air tp bila kakak masuk terpelahang pintu laju je dia menuju huhuhu.. Banyak lagi development Khayla, nanti2 mama cerita ye. Hari ni mama cuma nk post hari kamu 9 bulan :)

Yasmeen Khayla.. mama sayang kamu seadanya sampai bila2. Semoga kamu di berikan kesihatan berpanjangan & kebahagiaan sepanjang hidup kamu.. sayang manja mama! Happy 9 months young baby..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday :: Dear hubby..

I MISS U (10)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Photo session

Dah lama sgt dok berkira-kira dgn cinta hati nak amik gambar family. Masa Hana dulu lagi dh teringin pastu dh pregnantkan Khayla, maka tunggu la.. Bila Khayla dh lahir dr sehari ke sehari dok bang kt telinga cinta hati nk amik family potrait ngan gambar new born Khayla wat kenangan. Cinta hati ON je, saya la yg nak kena carik photographer, set venue bagai. Sampaikan Khayla dh 5 bulan x terambik lagi gambar dia. Tetiba saja nk jadi rezeki MilkaDeal ada buat promotion untuk outdoor photo shoot. Terus la beli.. yeaaa!!

03_640x427

Belinya bulan 6 tapi bulan 10 masa deal dh nk abis baru set date huhuhu..nasib baik la dia accept lagi. So hari Sabtu, 22 Oktober kat Taman Tasik Kelana Jaya kol 4 pm appointment nya dengan Yellow Cow Studio.. Jenuh nak bagi mek2 kenit tu tido tengahari tu sbb xmo nanti mood derang ke laut petangnya. Siap paksa2 oke tapi hagham.. aktif melompat lagik ada huhuhu.. Kira nasib la kalo petang nanti photo session tu nk jadi ke x. Dah la cuaca minggu tu memang masa pagi ok tapi asal petang je hujan.. asal hujan je petang. Berserah je la..

01_640x427

Alhamdulillah.. sepanjang photo session tu cerah je cuma masa hujung2 tu dh mendung. Abis je trus ujan turun selebat2nya.. memang bg peluang betul la. Cabaran betul nak menghabiskan 1 jam amik gambar family nih. Memula skali nk maintain x comot sbb pakai baju putih. Hana kan mmg kaki makan so berhati2 je nak bg dia suap makan takut bersememeh abis baju. Masa awal2 memang susah la Hana nak mesra dgn orang yg dia x kenal. Muncung je masa nk amik gambar sementara nk warm-up tapi bila dh lama2 photographer tu cakap Hana paling camera-friendly.

06_640x427

Nampak cantik je background tasik tu kan? Sedangkan dengan bau busuk air nya, nyamuk nya, semut nya sume cukup huhuhu.. sistem pengaliran x berapa elok kot, nampak dalam gambar ni Hana tgh menggaru tangan? Berderet nyamuk ikut Hana, cam tau2 je budak bulat ni sedap di gigit huhuhu..

05_640x427

04_640x427

Masa ni Yaya mau la plak amik gambar tapi lepas setengah jam dia start tanya selang 5 minit “Dah abis amik gambar lom mama? Yaya boring la..” hangin je saya ngan cinta hati nk menjawab sementara nak abiskan sejam tu.

17_640x427

Gambar ni cantik kan? Dalam FB ramai yg suka gambar Hana ni.. ni bukan posing sbb masa ni Hana tgh merajuk sbb photog suruh dia amik gambar dgn Yaya tapi dia x mau. Kalo datang angin dia jangan di suruh2.. memang dia x nak. So dia merajuk lari dari tikar tu dok atas rumput.. cantik la plak outputnya :) Orang cakap Hana ni makan gambar.. bila dh depan camera memang x bley blah hahahah!

 

35_640x427

These are few pics yg saya suka.. tapi kesimpulannya sume saya suka la! Puas hati..

10__640x427

14_640x427

My Yasmeen Angels..

18__640x427

The Kakaks

15__640x427

Saya suka sangat gambar ni.. cam caption dlm FB - mama&papa dating with the kenits :) Bila tengok balik gambar ni terdetik “3 dah anak aku..” selama ni x sedar ke? Hakhak!!

12__640x427

Ini gambar paling favourite saya.. enough said :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS