RSS

34 weeks

Alhamdulillah..masih bertahan ke saat ini. Start kelmarin masa nak gi dinner tetiba dh rasa sharp pain + contraction yang ON-OFF. Hari ni je start nak gi keje tadi sampai la masa nak balik dah rasa lagi selang 30 minit, 20 minit.. 15 minit then hilang pastu balik keje datang balik sakit, dengan batuknya yang terik abis perut memang agak hazab la. Rasanya kalo by malam nanti x hilang sakit harus la saya serah diri ke KJMC mintak dexa jab.. perghh, dengar nama jab tu je pun dh rasa tebal bontot sebabnya memang sakit huwaaaaaa!!

Anak2 saya memang peel derang serupa dari dalam perut lagi.. x sabar2 nak jenguk dunia. Ingat lagi masa pregnant kan Khayla tahun lepas..lebih kurang gini gak kisahnya. Adoii la anak2. Mau burn cuti 3 hari saya kalo kena masuk ward nih adoiyaii.. Doakan saya mampu bertahan sampai baby betul2 matang untuk keluar jenguk dunia ye.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Si kenet mama

Makin cheeky..makin notty..makin byk peel!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aidilfitri 2012

Alhamdulillah.. our raya went well. Tahun ni giliran beraya di Johor. 5 hari kt Johor then 5 hari kt kedah.. sgt adil & saksama hahahaha.. Raya yang biasa2 saja tapi meriah jumpa adik-beradik ramai2. Nanti2 cerita pasal raya.. meh layan gambar raya yang x seberapa.

378701_3370986483985_1739183267_n

409623_3370999364307_614468576_n

582586_3370996444234_758744474_n

408265_3371011484610_411868020_n

524317_3371012244629_1533207603_n

Selamat Hari Raya Aidilfitri.. mohon maaf zahir & batin dari kami anak beranak ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Satu tahun setengah

Patut la semalam balik dari skool kenet happy je gelak2, x meragam & pandai bawak diri main ngan kakak.. turns out yesterday 10 August was her 18 months bornday! Mama memang ingat bulan ni Khayla due cucuk setahun setengah tapi miss out the date huhuhu..

Photo1309

Khayla memang totally different from the kakaks in terms of appearance and attitude. At 18 months young mama dah bley identify character dia. Berbeza dari the kakaks, rambut dedua lurus ikut papa but this cheeky girl rambut kerinting halus memang ikut belah mama la. Kalo time dia mengamuk, saya bising2 membebel “Apsal angin sgt Khayla ni?” mesti papa jawab “Tengok kerinting la..” hakhak!

Photo1312

Kenet is one independent girl.. pandai bawak diri. Kalo dia sihat, insyaAllah xde episod nak merap2 berdukung bagai. Lepaskan dia kat bawah, merayap la dia ke mana pun ikut kaki. She knows how to fit in with others. As long as orang x kaco dia, aman bahagia la hidup. Selalunya yang kaco dia pun Hana.. berebut mainan bagai. Khayla ngan Hana memang rajin bercakar. Baiknya ada la dalam 40% yang lebih tu ko ketuk aku, aku dibuk ko kind of relationship. Mesti orang ingat Hana menang kalo bergaduh dengan Khayla kan? Silap banyak la.. she’s one hell of a brave kenet! Biarpun aku kecik tapi balas tetap balas.. kalo Hana dibuk dia kat dapur then lari, dia akan kejar sampai dapat nak balas balik. Boleh bayang x betapa huru-haranya hidup saya bila tengok 2 budak kecik berbalas gedibuk?

Photo1365

Usually Hana will end up crying cari papa mintak tolong.. see, kecik2 cili padi ini budak. Sangat garang oke! Nampak je kecik tapi kalo dengar dia ketuk kepala Hana, xpun lempang the kakaks sangat pedih & menyakitkan. Sampai saya ngan cinta bley rasa “Adoii la..” memang dia balas sehabis hati. Itu belum kalo kat tangan dia ada benda, x kira la mainan ke, sikat ke, botol bedak ke.. kalo x tengok konfem kena! She do knows how to protect herself. She’s not the type of girl yang sket2 melalak.. nak cari pasal dgn orang tapi bila kena balik meraung cam Hana. X kira la kalo ko lagi besar dari aku pun tapi kalo ko kaco aku wajib balas balik. Selalunya Khayla ngan Hana kerap bertekak masa masing2 dah mengantuk malam hari. Papa will come to the rescue, bawak Hana naik tido dulu so Hana dibuk Khayla then dia ingat dia dah menang. Silap banyak la.. bukak mata esok pagi je saya akan dengar Hana melalak “Kayla buwat Anna.. Kayla ketuk kepala Anna!!” See.. budak kenet ni sanggup sabar tunggu sampai esok pagi semata2 nak balas malam tadi punya cerita. Silap banyak la kalo orang ingat dia akan live and let go huhuhu…

Photo1288

Khayla memang independent baby. Jarang sgt dia nak merap x tentu hala kecuali kalo dia x sihat atau letih. Even pagi2 kalo nak anta gi skool yang selalu buat perangainya masih lagi Hana debob.. mama just dukung Khayla bagi kat teacher then dia hulur tangan mintak nak salam pastu gi la main pepe yang menarik minat dia. Balik rumah pun camtu.. lepas je dia kat bawah pepandai la dia nak meneroka seluruh pelusuk rumah. Mencicit je jalan macam hamster terlepas kandang.. sangat comel sbb dia kecik tapi pandai bawak diri. Khayla memang ada karakter tersendiri.. it’s amazing to see how garang she is but in the end she is still mama’s cutee little baby girl. Yes she is independent but by the end of the day she will still come to mama for ‘gentel lengan’ session before going to sleep. She had this cute habit of cubit2 satu lengan orang sebelum leh tido lena hakhak!

Photo1299

I know that u are in the process of building up characters but please don’t grow up too fast Khayla.. you will always be my baby. My baby Khayla xoxo..muah!! Happy 18 months darling!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS