RSS

Monday blues..

Hari ni agak ting tong.. nasib baik la ada Panitia Maths semua budak wat aktiviti kat dewan. Ngantuk wes!! Bape kali tersengguk2 sampaikan anak murid datang kt cikgu gerak.. “Teacher May.. done.. finish already” huahuahua.. Mau JPN datang wat seprais visit, confirm terbelalak bijik mata jatuh kutip balik ahahahahah!!

403097_4333036094624_333749178_n

Hari ni gi skolah dengan mata cam panda sbb malam tadi si tonet punya hal. Menjerit nak susu kol 3 pagi.. xpe la ok lagi, bleh plak lepas tu meneran berak.. hoiih 3 pagi koootttt!! Lepas cuci, salinkan pampers eh segar bugar plak mata dia! Dok wewewe atas katil, panjat sana sini.. mama nak bantai tido kang ada plak jatuh tergolek. Si tonet ni advance sangat la.. sekarang ni bukan setakat merayap, semua dia nak panjat berdiri. Ewaahh ko dik.. x sabar sgt nak besar eh? Sofa memang tetiap hari la dia bergantung nak berdiri, kotak mainan kakak.. dinding pun dia panjat weii!! Paling risau kakak kenit Khayla tengah berdiri pun dia selamba bergantung nak panjat. Kalo time mood kakak kenit tu okay xpe la dia tunggu je tapi kalo mood x baik memang dia tolak je baby sudahnya terlentang! Hoiiihh..

426495_4309961077763_1369925618_n

Dekat kol 4.30 pagi baru dia nak tido balik.. itu pun jenuh nak bertepuk berdodoi sakan. Masa papa ko ada xde plak ko nak wat peel gitu kan? Saje suka nak mendera mama kan? Makanya hari ni di isytiharkan hari yang paling mengantuk & x produktif.. ***yawwnnn***

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Go slow baby

Zulfa tengah dalam phase active x hengat sekarang.. asal letak je merata dia merayap. Kadang mulut dia riuh berkicau “appapapapa…mmmmmaaaaa..” kadang tu senyap2 je dia merangkak explore satu rumah. Her current fav place would be play tent the kakaks. Last few days cuak sekejap bila tengok baby tetiba xde! The kakaks tengah ralit main depan tv.. cari kt bilik air ngan dapur XDE! Kalo nak kata keluar rumah sah2 la x kan sebab pintu rumah berkunci. Skali tengok dalam play tent relax je dia telentang main ntahaphapa toys kakak dalam tu, bila dia nampak mama jenguk terus senyum galak huhuhu.. baby, tolong jangan cabut jantung mama camtu lain kali!

74273_4447334032001_550478204_n

The kakaks really plays a big role in my baby’s life.. bila dia nampak kakak2 memang excited abis! Mengepak2 nak kejar kakak laju2.. last night kakak semua dah naik tangga berderet nak masuk tido kt bilik atas, mama tengah bizi kemaskan baju2 kakak untuk esok, skali dengar berdentum! Tengok2 dah terlentang.. melalak x hengat! Hoiiihh.. x padan dengan haluiih ada hati nak panjat tangga. Baby.. please don’t grow up too fast! Mama tau baby x sabar nak join the kakaks. Please be easy on yourself.. please go slow my baby Zulfa. Baby baru 7 bulan..please don’t leave your infant stage too fast.. I still miss cuddling you and I always miss your baby smell lingering around me.

21124_4447337352084_884344849_n

Pagi ni baby bangun seawal 5 pagi bila nampak mama xde kat sebelah. Bila dah bangun tersengih2 then excitedly meneroka seluruh ceruk hall at 5am.. 5am baby!! Ingatkan lpas iron baju nak tdo balik la dalam 10-15 minit tapi Khayla plak bangun dengan cerianya. Kol 5 pagi ni weiii!! Adoii la.. I had to wake up at 5am to iron the big sis school uniform because I’m so damn flat the nite before hehehe.. letak kepala kol 8.45 trus dummm sampai pagi!! Allah je la yang tau cane x terdaya nya badan ni tapi sebab anak2 gagahkan jugak. Rite now mama dah mengantuk tahap burung belatuk tersengguk2 huhuhu.. Lambat lagi weh nak sampai ke tengahari. Dah la ada meeting petang ni pfffttt!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

New Routine

Starting this week.. semoga bertahan hehehe.. I noticed that I’m too occupied with the kids & house chores until there’s no time for me and I end up being stress!! Itu belum campur masalah2 dunia yang saya kena tanggung, workload yang makin bertambah x yah cakap la.. so I know that I desperately need to find some ME time.

IMG_20130422_145926

Bila saya ada masalah saya suka berlari.. biarpun masalah tu x kan hilang camtu je but the fact that I can run & cry at the same time really gives me a comfort. Jaga 4 orang anak dalam lingkungan 7 bulan-7 tahun memang sangat perlukan daya tahan.. be it dari kesabaran or fizikal. Kalo saya x sihat maka berterabur la anak2 saya..

IMG_20130422_144903

That’s why saya cari something yang boleh buatkan saya release at the same time boleh buatkan saya sihat. Dah lama saya lalu lalang depan gym ni so this week I finally make a move. SAYA KENA PERGI! Sebelum ni alasan xde masa but this time around I’ll try to squeeze in time for myself. I need my ME time.. away from the kids, the world, other peoples.. just ME alone..

IMG_20130422_145949

So setiap hari lepas anta Yaya gi KaFa kol 2.30 saya boleh terus gerak gi gym then ada masa sampai kol 5 sebelum fetch the kids kt nursery. Alhamdulillah.. di permudahkan. Sampai gym on threadmill.. just me & my musics. I don’t care about other people that time.. I run, I cry, I smile.. on my own..

IMG_20130422_163400

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My 7 months young baby Zulfa

Alhamdulillah.. hari ni genap 7 bulan anak mama paling manja ni :) Mama x pernah cerita pasal milestone baby Zulfa kan? Blame it to micro blogging..everything was documented there hehehe.. At 7 months adik dah boleh..

  • Menyulur & merangkak serentak dengan laju..agak2 penat merangkak adik menyulur.
  • Dah pandai merayap sampai ke dapur & favourite spot dia bilik air sbb kat situ la selalunya the kakaks seronok terkukik2 gelak main air..
  • Mulut ringan..kalo time main sorg2 bebel2. Kalo mama jauh sgt sambil merangkak sambil mulut panggil “mmmmaaaaa..” sambil nanges. Manja la awak ni adik..mama sayang sgt!

388144_4439855445041_562688346_n

  • Sgt pandai interact dengan the kakaks..kalo nampak kakaks tgh gelak2 main laju je dia datang tersengih2 nak join sama walopun x reti apa lagi..
  • Masih jadi teether kakak Khayla masa dia geram..smlm kena gigit kat pipi berbekas gigi selok Zulfa melalak..haih la Khayla!
  • Considered as kuat minum susu berbanding the kakaks sbb at 7mths skali minum abis almost 5oz. The kakaks dulu nak abiskan 3oz pun bercinta!
  • Suka makan..kalo dalam mangkuk selagi x abis dia xnk berhenti suap. Kalo stop dia nangis ahahahaha..
  • Sangat murah senyuman..ubat penenag hati mama. Kuat mengamuk gak kalo time nenen dilambat2kan mama buat keje lain hehehe..

558666_4411376853094_814209193_n

Semoga anak2 mama membesar dengan baik. Jadi anak2 solehah yg boleh membahagiakan mama&papa. Biar apa saja dugaan yang mendatang.. mama sayangkan anak2 mama lebih dari segalanya.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wordless Wednesday :: RINDU

579592_4386816279095_1219523074_n

554160_4383621439226_1398636564_n

Gelenyar.. skali skala bagi can la ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS