RSS

Pujuk

Hari ini ganti puasa.. 2 ari je pun tinggal tahun lepas sebab x larat sgt masa preggy Hana *lembik* uhuk..uhuk.. Dah alang2 kelas pun x banyak, dok bertangguh dr sehari ke sehari maka harus lah misi ganti posa dilaksanakan hari ini jugak huhuhu.. Pagi2 kol 10 dh sms suami tanya kt mana nak bawak buka posa.. see.. sgt excited mcm budak kecik baru belajar puasa oke ;p

Balik rumah tot-tet-tot-tet dok melayan si kecik tu x sedar dh kol 5. Then suami text gtau balik lambat sikit.. xpe la.. Dah malas nak keluar makan kalo lambat2 sgt sbb tuan puteri pucuk kelompang ni kol 7 malam dh masuk beradu. Kang dh lepas time tido mula la dia cranky.. pesan je kt suami suh beli mee goreng mamak yang sedap.

Kol 7.15, berbuka dgn nescafe + roti je sbb tunggu suami bawa pulang pesanan. Cam terbayang2 je nak berbuka dengan mee goreng mamak yang sedap itu huhuhu.. Tepat kol 8 malam suami sampai rumah, terkocoh2 nak kejar maghrib.. dengan TANGAN KOSONG! “Kedai depan x bukak la, pas mayang nanti b kuar belikan ek?” dari Kerteh ke Kuantan xde kedai makan ke dia naaakkkk jugak beli kt kedai depan rumah? Sob.. sob.. batu belah.. batu bertangkup.. makanlah aku, telan la aku.. aku kempunan mee goreng mamak.. uwaaaaaaaaa!!!

Lepas semayang suami nk keluar. “Xpe la, xnak dh la..” mogok lapar oke. Suami angguk je.. KEJI! Pastu dia keletungkeletang wat mende ntah kat dapur sorang2. Malas nak layan.. yer, saya merajuk sbb suami xnk layan permintaan saya yg seciput ini. Saya tinggal puasa dulu sebab x lembik membawak anak dia dalam perut tau.. bla..bla..bla.. mula la emo x tentu hala hanya kerana sebungkus mee goreng.. huhuhu..

Tiba-tiba *chewwah* suami panggil “Meh makan yang..” Huh, buat lawak ek.. dah la orang tgh lapar ni kang x pasal2 bertukar jadi resakse hijau! Jeling tengok kat atas meja ada ini..

IMG0046A

*senyum* Suami.. kamu adalah sangat suweett!! Biarpun hanya scramble egg tapi perut saya tersangat full dengan kasih sayang. Cinta kamu hingga akhir hayat *wink* ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hana’s update

Uisyy.. suda hampir 2 minggu x update blog. Nak kata bz xde la sgt.. malas je lebey huhuhu.. Hari ini cuti sebab semalam de sukan tahunan sekolah. So boley la nak update sket2. Last 2 weeks went to paed utk amik 3rd jab pneumococcal adik. Balik keje trus g klinik. Nak tunggu hubby malam la kan..

IMG0016A 

Hangin je muka adik mama amik kt skool tgh day nap ;p

Lepas amik jab adik ok je.. nangis pun x lama. Balik umah elok je golek2 cam selalu.. Paed ckp maybe after 2 days baru start demam.

IMG0019A

1st day tengok ok je, 2nd day tengok.. ok lagi but 3rd day adik dh start cranky. Naaahh.. terus temp shoot 40! Nasib baik la mama cuti Hari Hol Jumaat tu so dpt la 3 hari cuti jaga si kecik ni kt umah.

IMG0025A

Sepanjang demam memang adik xmo langsung di letak. Tido pun nak kt atas dada. Nasib baik ada papa yang sabar melayan. Mama memang dh x sabar, nak hangin je manjang sebab malam penat berjaga dok sponging then monitor temperature. Papa la yang setia melayan si manja ni..

IMG0029A

IMG0030A

“Saya budak manja..”

Lepas 3 ari demam adik dh kebah.. alhamdulillah.. Dah start la tersengih2 balik. Lega hati mama bila tengok adik dh x cranky..

IMG0028A 

Monday, keje cam besa la coz adik pun dh ok. Masa assembly, owner nursery sms “May, Hana campak ni?'”  huaaaarrrrgghhh.. patut la adik demam teruk sgt, nak keluar campak rupanya. Dah la Aulia x pernah kena campak so xtau apa nak buat. Nasib baik la mama ngan abah sanggup datang jauh2 demi nak menjaga si kecik nan seorang neh. Kakaknya awal2 dh ngekor tokmama & babah balik kampung minggu sebelumnya huhuhu.. Alamdulillah, adik sekarang dh sihat, mulut pun makin bising.. cumanya terlebih manja. She really hates tummy time.. melalak cam kena dera. Bila la nak boleh menyulur/merangkak ni adik kalo xmo training langsung? Take your time ye adik.. jangan cepat2 besar sangat. Nanti mama rindu nak ada baby lagi kang papa pun sibuk nak baby baru plak no..no..no ;p

IMG0044A

“Saya dah sihat!”

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

“M”

Mau update blog sebab dah berkepuk cerita & gambar hal anak-anak yang nak share di sini.. tapi MALAS.. boley?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

On mom’s day

Called my mom after breakfast to wish her “Happy mother’s day mama..” and heard si kenit yaya screaming at the back “Yaya nak cakap.. yaya nak cakap!!” Mom passed the phone to my girl and with her high-pitched voice she said “Selamat hari ibu, mama..” Haisyy.. you make my heart melt la yaya. Aren’t this one of the most wonderful thing about being a mother? Happy mother’s day to all mommies or soon to be mommies.. thanx for dear hubby & my girls for making me a mother. I love you all so much..mmmuuaahh!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Before I was a mom..

img02

img03

img04

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Balik kampung

Harini kakak Yaya ikut tokmama&babah balik kampung.. adik mesti tercari2 kakak bila balik umah nanti. Mesti adik heran nape seminggu ada ramai2 orang kt umah tapi hari ni tinggal mama ngan papa je.. jangan la adik cranky. Jenuh mama nak melayan.. selalu kalo kakak Yaya ada bleh gak mama suruh2 “Yaya..tengok adik. Main dengan adik jap..” konfem adik nak terkapok je berdukung macam koala bear huhuhu.. Baby Hana mesti rindu kt kakak Yaya. Mama dh ready baju busuk kakak Yaya nanti kalo adik merengek mama bg cium baju busuk tu je ;p

PIC069“Adik rindu kakak.. balik cepat tau..”

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS