RSS

Hana’s update

Uisyy.. suda hampir 2 minggu x update blog. Nak kata bz xde la sgt.. malas je lebey huhuhu.. Hari ini cuti sebab semalam de sukan tahunan sekolah. So boley la nak update sket2. Last 2 weeks went to paed utk amik 3rd jab pneumococcal adik. Balik keje trus g klinik. Nak tunggu hubby malam la kan..

IMG0016A 

Hangin je muka adik mama amik kt skool tgh day nap ;p

Lepas amik jab adik ok je.. nangis pun x lama. Balik umah elok je golek2 cam selalu.. Paed ckp maybe after 2 days baru start demam.

IMG0019A

1st day tengok ok je, 2nd day tengok.. ok lagi but 3rd day adik dh start cranky. Naaahh.. terus temp shoot 40! Nasib baik la mama cuti Hari Hol Jumaat tu so dpt la 3 hari cuti jaga si kecik ni kt umah.

IMG0025A

Sepanjang demam memang adik xmo langsung di letak. Tido pun nak kt atas dada. Nasib baik ada papa yang sabar melayan. Mama memang dh x sabar, nak hangin je manjang sebab malam penat berjaga dok sponging then monitor temperature. Papa la yang setia melayan si manja ni..

IMG0029A

IMG0030A

“Saya budak manja..”

Lepas 3 ari demam adik dh kebah.. alhamdulillah.. Dah start la tersengih2 balik. Lega hati mama bila tengok adik dh x cranky..

IMG0028A 

Monday, keje cam besa la coz adik pun dh ok. Masa assembly, owner nursery sms “May, Hana campak ni?'”  huaaaarrrrgghhh.. patut la adik demam teruk sgt, nak keluar campak rupanya. Dah la Aulia x pernah kena campak so xtau apa nak buat. Nasib baik la mama ngan abah sanggup datang jauh2 demi nak menjaga si kecik nan seorang neh. Kakaknya awal2 dh ngekor tokmama & babah balik kampung minggu sebelumnya huhuhu.. Alamdulillah, adik sekarang dh sihat, mulut pun makin bising.. cumanya terlebih manja. She really hates tummy time.. melalak cam kena dera. Bila la nak boleh menyulur/merangkak ni adik kalo xmo training langsung? Take your time ye adik.. jangan cepat2 besar sangat. Nanti mama rindu nak ada baby lagi kang papa pun sibuk nak baby baru plak no..no..no ;p

IMG0044A

“Saya dah sihat!”

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

Lin said...

besar dh hanna eh...sian dia...baby time demam mmg cmtu.nk baring atas dada kita je...huhu

Jiey^Mien said...

kejapnya dah besar bb hana..
demam campak nk kuar skill baru tuh..
=)

m@y said...

Lin,
hana dh 7 bulan tapi tersangat la clingy..

Jiey,
ak'aa..nak kuar skill mengada2 hukhuk..