RSS

Hari ini

Cam besa tetiap hari muka me lah yg paling awal tercongok depan pintu pagar sekolah tu. Hari2 cantik je punch-in before 7 oke! Sementara tunggu budak2 ngan cikgu2 datang so melanguk la me kt taman sekolah tu..sibbaik de kerusi batu utk me duduk2 amik angin di pagi yang indah.. Ini lah bangunan tempat me ngajar, dh buruk sbb sekolah ni pun sekolah lama..

skol

Hari ni me pakai tudung yg baru beli kt pasar malam semalam muhahahaha.. masa ngajar tetiba de sorang dak khas ni cakap "cikgu cantik la pakai tudung ari ni.." owh,me adalah sgt2 terharu. Walopun muka ku bulat & mcm indon. Dah tentu2 la cakap budak2 ni ikhlas kan? Muahahahah..me sgt hepi. Thanx dear.. u make my day!

IMG0613A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bangga abes!

Waaaahh..mr.hubs harus lah berbangga dgn me hari ini sbb bley parking kete gini kt skolah hahhahaha.. Owh,jangan x tau ye..me adalah sgt bengap kalo bab2 parking belakang huhu.. masa kete wira dulu abis ranap bonet belakang gara2 my 1st attempt parking gitu. Konon tengok hubs wat ala..senang je! Tp bila wat sendiri hah..ranap kete ko! Hari ini me telah berjaya parking camni itupun sbb parking space luas.. hubster,sila bangga dgn isteri mu terchenta ya!

IMG0611A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Episod akhir

Malam ni last episode Puaka Niyang Rapik yang merepek.. papa kt laut sob..sob..kalo x mesti 2 beranak ni tercatok depan tv nengok cite nih sampaikan bom meletup kt luar rumah pun wat x tau je.. Aulia tengah khusyuk tengok cite tu dgn tok mama&babah. Kalo dgn me jangan harap la Aulia bley tgk..mamanye pun penakut!! X kosa me nk layan cite tu kalo berdua je dgn Aulia..buatnya tgh2 malam dia bangun mengigau "niyang nyapik..niyang nyapik" x ke keras kejong me huhuhu..

IMG0580A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Merentas Desa

Hari ni final merentas desa.. Luckily, me cuma kena jaga penamat. Amik nama dak2 yg dapat no 1-15 hehe..duduk je kt kerusi tunggu dak2 tuh datang bg nama. Sgt heaven kan?? Kena panas pun x muahahahahah..laaaagggii la mak sokak!! Ini je few pics yg sempat me snap..

IMG0557A

IMG0559A

IMG0561A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bila papa x de..

Aulia boring, mama pun laaaaggggiii la boring! Xde sape me nk carik pasal bertekak bagai hehehe.. Tengahari td tok mama&babah g jalan2 kt Kuantan. Ajak me g sama tp Aulia tgh tido lagi masa tu.. me malas la plak nk g. Lepas asar gitu ajak la Aulia kuar kt laman amik since Aulia dh menggelisah dok dalam umah huhu..

ptg

Tetiba teringat la plak hari ni hari Khamis..ada pasar malam!! Muahahahaha..so me heret la Aulia g jalan ke pasar malam sbb dekat je x sampai 1 km. Aulia sgt la excited sbb dapat keluar berjalan2,melompat2 je sepanjang perjalanan tu huhu..

page

Baru jalan2 x sampai 15 minit, jumpa tokmama&babah.. cam besa dapat la Aulia pow baju tido-tok babah belanja hakhak!!

IMG0609A

Me plak bila dh ke pasar malam x kn nk balik tangan kosong je kan? Harus la beli pepe untuk diri ku ini yg gigih berjalan hehehe..so me rembat je yg ni. X de can nk pakai Munaw pakai ni pun jadi la muahahahahah..kalo hubs de sekali mesti x puas hati je. Tudung dh berlambak2 dalam almari tu bila nk pakai? ekekekeke.. Hmmm..muka ku ini sangat la mcm Indon kalo pakai tudung ni. Orang lain pakai cantik je hakhak!!

IMG0610A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anak oii..

Berlagaknya lah anak dara ku yang seorang ni.. jangan x tahu ye puan2, anak dara ku yg sorg ni kalo duduk nk berlapik. Xdenye dia nak duduk atas lantai saje2.. tengok nih..atas bantal di bantainya duduk. Bisul bontot tuh baru tau!

IMG0584A IMG0585A IMG0586A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Papa mana?"

Sob..sob..sgt la syahdu bila dengar Aulia tanya soalan tu. Bila me jawab "papa pi work..next week papa balik k?" then Aulia start membilang hari "yabu, tamis, u'aat..papa bayek!!!!" tersengih2 dia mengira dgn jari keciknya. Me nih nak tergelak ada..syahdu pun ada. Kesian sgt Aulia teringatkan papanya. Dh 3 minggu papa cuti.. celik mata je papa ada kt sebelah. Bangun2 tido je 1st person yg Aulia cari ialah PAPA..bukan MAMA ye!

yaya

Harini Aulia x tido siang..balik2 je tok mama mengadu.."yaya x tido lg harini.." Me cempung bawak masuk bilik then suh dia tido.. lama sgt dia dok bergolek sampai habis satu katil dia keliling. Last2 me bg baju busuk papa yg lom basuh lg... x sampai 10 minit dh tido..nampak sgt Aulia rindu kat papa.. Mama pun rindu!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anak Betong

Sejak tok mama & babah datang tinggal dgn Aulia 2-3 hari nih dia dh jadi peminat setia cerita Anak Betong kt tv9 tetiap malam. Excited sgt nak tengok tapi merengek2 "tatottt..tatottt".. bila mama nye dh naik angin, mula la nk terjerit pekik "susah2 sgt x payah tgk..tutup je tv tu!" pastu lagi la dia terjerit2 nk tengok huhu.. ini la aksi2 Aulia masa tgk cerita nih. Adoyaii anak.. cepat sgt awak tu belajar takut segala. Bawak2 la bersabar.. lama lagi masa nk membesar nk takut mcm2 benda huhu..esok papa dh g offshore.. uwaaaaaaa!!

page

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aktiviti petang hari

Selalunya bila balik SP,tempat tujuan utama di petang hari adalah Garden. Aulia tersangaaaattt la hepi kalo dpt g garden sbb dia dpt lepas bebas without anyone saying NO to her. Ini antara aktiviti Aulia kt taman. Papa la selalu jadi mangsa mengikut je bontot dia ke mana saja dia nk berlari..

garden

As for mama yg malas nk berlari.. ini je la aktiviti me huhu.. Ok la kan..dr dok saje at least lancar la jugak perjalanan darah dalam badan kan..

reflex

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aulia & car seat..

seat

Ini adalah salah satu sebab kenapa me agak2 malas nk ada anak kecik lagi hehehe.. sebabnya Aulia dh pandai duduk dlm car seat. Sebelum ni asyik kena riba, pangku kt depan. Bila dia dh 2 tahun & me pun kena selalu travel jauh hantar dia pergi balik nursery, me decide dh sampai masa dia belajar duduk sendiri. Mula2 sgt la susah nk bg dia duduk dlm car seat sbb dia rimas kena buckle up.. tp practice makes perfect. Lama2 dia dh tau kalo nk g jalan2 naik kete tempat dia kt belakang tu.. Alhamdulillah, anak mama dh besar. Dh pandai pun duduk sendiri..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Anak bapak

Uhh..saya sgt cantik kan? Sgt vain dgn spek atas kepala saya..sampaikan nk makan nasik pun spek tetap maintain atas kepala.. Kenapa Aulia suker sesangat pakai camni sedangkan sebelum ni dia cukup pantang ada sebarang objek asing di atas kepala? Sebab..

spek

Papa pun pakai camni! Aulia kan anak bapak.. so,cane papa bergaya haruslah Aulia pun ikut sama..

IMG0569A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Di kala ini..

Me, hubs & Aulia berada di SP.. owh,sgt bahagia bila dpt balik kg halaman sendiri!! Walopun dh kawen tp me sgt2 rindu nk balik tido bilik sendiri.. biar pun dalam semak2 bilik tu (sbb my mom dh wat bilik tu cam store barang2 me), bila dpt terbongkang tido je huh.. nyenyak x hengat!! De lg 2 hari cuti. Esok me&hubs bertolak balik Kuantan. My mom&dad pun ikut sama sbb nk jalan2 g tgk umah baru hehehe.. hubs maybe naik laut 28hb ni. So seminggu hubs xde Aulia nanti dok dgn tok mama & babah la. Bukannya x bley nk anta nursery tp dh tentu2 la tok mama&babah x bg kan? Sgt hepi bila dpt balik umah kita tempat kita membesar kan? Hopefully besar nanti Aulia pun rasa yg sama. Rindu nk balik kampung halaman sendiri, tempat jatuh lagi kan dikenang..

home-sweet-home

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Statistik

IMG0546A

Inilah statistik anak2 istimewa kt sekolah me mengajar.. ramai kan kalo dibandingkan dgn sekolah2 lain. Member satu maktab me dpt skolah kt Jaya Gading cuma de 4 kelas je. Me kt sini sampaikan 7 kelas. Hari2 balik sekolah je sakit kepala sbb stress.. bukan stress dgn budak2 atau pun keje tp sbb tahan marah. Tu yg kepala rasa ketat sgt huhu.. Harini hari ke 5 me di sekolah meaning habis la minggu ke 3 persekolahan. Syukur Alhamdulillah mampu gak me mengharungi hari2 mencabar kt sekolah ni.. moga hari2 depan me mampu jadi lebih tabah!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mamarazzi

IMG0543A

Tgk budak tuh.. khusyuk sgt tgk Disney Magic English!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3rd day @ Pendidikan Khas

Nampak x nun di hujung sana? Yg me bulatkan gambarnye kt depan pintu kelas tu..

IMG0552A

Ini lah salah satu senario yg akan selalu me hadapi.. this boy x nak join kawan2 dia coz dia x kenal & x suka me huhu.. Ini kelas PKK 1, 5 org semuanya tp yg dtg cuma 3 org nih. Yg lg sorg jenis suka menggigit & cakar org kalo mengamuk. Muka nampak innocent je tp salah sorg PPM yg pregnant pernah kena terajang perut dgn dak nih. Sgt ngeri oke! Kelas ni mmg yg paling low. Aktiviti yg buat dgn derang cuma kemahiran manipulatif. Latih derang utk maximize pergerakan badan so that derang tau function anggota badan. Ini lah yg me dok ngadap 2-3 hari ni.. sambil mulut x abis2 pujuk " Yusof..meh sini main dgn kawan2." tp dia buat donno je dr mula sampai abis kelas. Boleh bayang x cane me yg baran ni terketar2 tahan marah? Sesungguhnya me sgt perlukan kesabaran yg tinggi untuk tempuh hari esok & akan datang..

IMG0549A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I'm blessed..

1st, I wanna thank my love of my life for being super duper supportive & sweet & adorable & kind & charming & sooooo mmmuuuuaaahhhh2 for all the time we had been together! My hubs had taken 3 weeks leave just to let me settle down with my new job, our new home & different environment. Hubs have always been so supportive and he's the one I'm looking forward to go home to every single day. I know it's not an easy job to take care of our girl since now she's 2 years old and all she knows is run when u feel that no one sees u, talk or ask about everything as if there will be no tomorrow for u to ask, do as much chaos&tantrum as u can & mess up the house! It really is a tiring job taking care of a toddler. I know and I appreciated that so much for doing everything for me. People would say that he had to do his part since he's the father but not all men or husband or father in this world would be able to take the responsibility to take care of their own child. I'm so blessed to have my hubs since he is not the type of man who send their child to nursery even though they are having a day off just becoz they would like to lepak2 with friends at mamak. Hubs do go lepak2 with friends sometimes but what ever happen he will definitely bring our daughter along. Our child is our pride.. so many couples out there did not even have the chance to hold their own baby but we are so blessed to have children. So, why don't we bring along our little pride & joy?

IMG0203A

I owe so much to my darling hubs & I love him with every single second. He woke up early just to send me to school and go back home and spend the day with our girl without any complaint. He is willing to travel for 2 hours to work every day so that we can live together as a family. I love u sayang without any reason.. I wanna thank u for everything that u had done for our small family. And I don't have to wait for any special occasion to tell u that I love u & I'm blessed to have u & our daughter in my life.. yeah..I'm blessed! Alhamdulillah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Day 2 @ Pendidikan Khas

Urgh..pagi ku dimulakan dgn mandi air shower yg sejuk mcm air dlm peti ais. Kejung dh rasanya! Kelubung selimut lebih kurg 3 minit then trus g wat cereal drink trus minum panas2. Cam nk melecur tekak me sbb gelojoh sgt minum nk ilangkan sejuk. Malas la plak nk angkut air panas sblm mandi tu. So nasib la kan, dh malas tu redha je la terketar2 bawah shower hukhuk!! Gerak dr umah kol 6.30 pagi. Me terlelap jap dlm kete tgk2 dh sampai simpang skolah, masa punch card baru kol 6.58, waaaaahhh..hubs pantang tgk me lelap je. Ntah bape la dia tekan minyak tuh..mau 160 dia pecut! Harini sempat la g breakfast dulu dengan hubs&Aulia..

Harini baru dpt jadual sementara dr assistant penyelaras. Sekali tgk adusss..30 waktu seminggu! Me ngajar mcm2 subjek. Pengurusan diri, kemahiran manipulatif, pendidikan seni & BM dari kelas PKK1 sampai la PKK6. Satu kelas x ramai, maximum 8 org je. Memula dpt klas PPK2, mmg trauma abis la. De 2 dak hyper aktif, lg 3 dak down syndrome. Owh..sgt la buntu x tau pe nk buat masa tu. Mmg chaotic abis. Masa masuk klas tu memula me tgk budak2 then bebudak tu pun tgk me dgn muka - "apehal cikgu nih? terencat pe?" Me baru nk tanya nama sorg2 tetiba zassss..bebudak hyper 2 org tuh dh lari ke sana sini mcm org sawan. Melompat x hengat dunia, masuk bawah meja bagai, tarik2 budak lain, lepuk kepala kawan2, pastu bergaduh..hnss..hnss..me dh rasa nk pitam je. Sgt2 la terkejut.. kalo Aulia gitu mau je me bertempik mcm petir pastu cubit je barang sedas dua bg diam. Pembantu Pengurusan Murid (PPM) dtg then setel bebudak tu. Dh tentu2 la derang tau cane nk handle sbb derang lg kenal perangai budak2 nih. Cikgu2 lain senyum je, xkisah pun sbb dh mmg itu environment kt pendidikan khas. SABAR.. itu je keyword. Sbbnya budak2 nih kalo ko lempang 18 kali pun derang x rasa apa. Hebatnya ciptaan Yg Maha Esa kan? DIA takdirkan budak2 ni mcm ni tp berikan derang kelebihan utk x rasa sakit. Kanak2 istimewa ni ahli2 syurga.. itu yg penceramah bgtau masa me g taklimat kt Klang dulu. "Bila awak masuk je pendidikan khas, sebelah kaki awak dh menapak ke syurga. Asalkan niat awak tu betul2 baik nk mendidik anak2 istimewa ni. Akhirat nanti InsyaAllah anak2 didik awak ni akan panggil awak.. inilah cikgu aku dulu yg ajar aku,yg basuh berak aku,yg sabar dgn aku. Aku nk dia ke syurga bersama2 dgn ku.." InsyaAllah, moga2 niat me utk mendidik anak2 istimewa ni ikhlas. Bukan setakat cukup bulan dpt gaji je.. kalo memula dulu me asyik pk "kenapa aku?" tp skrg me patut bersyukur sbb me antara org yg terpilih utk mengajar budak2 ni.

PKK1 kelas yg paling lemah.. level dr 1-7 x ikut umur tp ikut level derang. Ada setengah yg dh ley membaca. Ada yg x tau bercakap lgsg pun. Cuma bunyi uk ak uk ak gitu je.. Kt skolah hari ni me teringat sgt kt Aulia & me rasa terlalu bersyukur di kurniakan anak yg normal. Senakal2 dia pun masih boleh dgr ckp, selasak2 dia pun masih tau berhenti bila penat & yang paling penting, bila dia nakal, lasak itu menunjukkan me ada anak yg sihat! Jauh berbeza dgn anak2 kt skolah ni yg hyperaktif, autisme, down syndrome.. sayu je hati bila tgk derang. Tambah2 bila naluri keibuan dh ada.. terbayang2 je cane kita nk hadapi kalo salah sorg tu anak kita.. Cikgu2 pendidikan khas x tumpu sgt pada akademik. Mmg ada belajar subjek teras cam Math, Sains, BM & English tp yg basic je la. Lebih byk tumpu pada pengurusan diri so that derang mampu uruskan diri sendiri tanpa bantuan org lain. Ajar cara nk minum guna cawan, cara nk pegang sudu, cara uruskan diri yg sgt2 basic. Me kalo ajar Aulia 2-3 kali guna cawan dh pandai & ingat sampai bila2 tp dgn dak2 ni me nk ajar pegang tangkai cawan pun amik masa 2-3 hari..bayangkan betapa byknye kesabaran yg perlu dikumpul? Xde istilah such as OBJEKTIF PEMBELAJARAN TERCAPAI..  sekecil2 progress dh cukup utk membanggakan cikgu2. Contohnya kalo semalam anak2 istimewa ni pegang pensil kaler pastu conteng2 x tentu rupa tp kalo hari ni dia dpt warnakan dlm bulatan.. itupun dh cukup marvellous! Kita rasa mcm xde pepe perubahan pun kn? Tp bg derang perubahan tu tersangat la besar..

cfd_Picture-1_crop

Harini me dh dpt penangan tantrum murid down syndrome.. dak klas PPK1 de 3 org. Memula ok je dok main2 pensil kaler dlm bongkah kayu besar tupperware, pastu lama2 dh dtg angin dia baling bongkah tu dgn pensel2 skali terbang kt me sipi2 je nk kena kepala. Urghh..terdiam masa tu sbb terkejut! Rasa cam nk g kt dak tu pastu lempang 5-6 kali xpun tarik dia hantuk kepala kt dinding sampai pengsan xpun sepak je bontot dak tu biar trus landing dlm longkang dpn klas tu.. dh mcm2 cara dlm kepala hotak me nih nk sesah budak tu cukup. Berapi je masa tu.. rasa cam dh kluar asap kiri kanan telinga, lubang hidung ni dh rasa panas je..mulut ni nk kluar je maki hamun yg berkampit2. Rasanya masa tu setan dh tempias2 air liur bisik kt me "ko bantai je budak tu biar sampai lembik! cepat..belasah2..amik kerusi tu hentam atas pale!" - lebih kurg gitu la kot. Me amik jarak dr budak tu.. dlm hati dok sebut kalimah ALLAH berkali2. Tgn dh terketar2.. kalo ikutkan hati mmg sakit budak ni me kerjakan tp sibbaik Allah bg me kekuatan. Angkat muka, pandang budak2 dlm kelas tu pastu nampak la muka2 yg mmg x tau satu apa pun.. boleh bayang kan muka budak2 down syndrome? Slow2 me reda balik sambil akal pujuk hati "Budak2 ni xtau pepe.. sbb tu aku ada kt sini." Amik masa gak nk cool down tp kira ok la me masih bley tahan sabar kan? Kalo sebelum ni.. mmg ada yg kena makan penyepak.

Baru sekerat hari me mengajar anak2 istimewa ni.. banyak lg yg dh me hadapi. Cane la agaknya utk hari2 akan datang. Moga me akan jd lebih tabah & moga Allah kurniakan lebih byk kesabaran pd hambaNya yg sgt2 la kerdil ni. Me masih dlm perasaan terpaksa rela tp " Allah tidak akan memberatkan seseorang itu jika hambaNya itu tidak mampu". Enuff said.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1st day at school

Hukhuk..dh mcm tajuk budak2 nk g skolah. For the 1st time in my married life, woke up at 5.30 am!! Kena mandi pagi2 buta dgn air yg sejuk mcm air batu uwaaaaaa...sayang,cepat la pasang heater!! Menggigil x hengat dunia dr kaki naik ke kepala.. lepas mandi trus tarik selimut pastu kelubung jap lebih kurang 5 minit baru la bersiap pakai baju segala bagai. Seksa weh!! X dapat nk bayangkan bila hubs dh g offshore nanti me kena bgn lg la awal dr skrg dgn nk siapkan Aulia lg g nursery. Maunye kol 5 pagi dh kena bangun! Uwaaaaaa...

Cadangnya mlm td mmg nk tido awal sbb kononnya nk mulakan hari baru dgn bertenaga la kan. Hubs balik dr amik brg dlm kol 7 gitu, lpas isyak tu g makan sume balik umah iron baju stok 5 hari tgk2 dh kol 11.30. Adoiyaii..dpt tido 6 jam kira dh oke la kan. Sekali ntah pe kena..dr segala malam yg ada, mlm td gak si kenit nih nk mengigau,menangis bagai. Kol 2.30 skali then kol 4 lg skali. Adeh..memula tuh me tukarkan pampers ngan buh minyak yuyee kt perut dia je sbb dia tertonggeng2 pusing satu katil. Habis dgn badan me disepak2nya mcm punching bag dh gamaknye. Ok la kejap dia tido balik. Masa kol 4 tuh dia nangis2 lg trus jerit turun katil carik papa..huhu..nasib baik la hubs mmg x tido lg dr mlm td sbb ralit dok berkemas. See,rajin x suami terchenta ku ini?! Hehehe..bertuah me dpt hubby gini kan, bininya je yg pemalas hakhak!! Bgn pagi tu dh weng2 pastu bila kena je air sejuk trus mcm terencat kena kejutan elektrik!

Sampai Pekan dlm kol 7 lebih, memula ingat nk g breakfast dulu dgn hubs&Aulia tp org kt kedai tuh lembab nk mampos prepare makanan. Tgk2 je dh kol 7.15. Hubs makan smpai nk tercekik2 sbb kalut. Me lak malas dh nk makan trus mintak bungkus. Skolah ni msk awal.. 7.20 sume dh kena ada kt skolah. Me naik pejabat pun kalut2..xsempat nk salam hubs dgn proper & mintak restu segala bagai. Mulanya ingat nk turun balik lepas punch card tp sbb harini de assembly xsempat la nk jumpa hubs balik. Sedey je hati sbb xley nk babai hubs&Aulia.

Masa assembly cam besa la GB kenalkan kt warga skolah. Hukhuk..muka me toya ada, cam kerang busuk pun ada. Ye la kan, dok tempat baru x kenal sape2. Pas abis assembly tunggu la nk jumpa penyelaras..skali dia bersembang wat dono je! Sedey je hati ni..rasa cam x diterima la plak. Tp nk wat cane kan? Kita org baru..diamkan je la.. Lepas jumpa GB trus g blok Pendidikan Khas. De 8 kelas sume. Me x dpt jadual lg jadinya sehari ni menganga je masuk keluar kelas org kalo cikgu2 tu jemput sambil sembang2. Muka masa tuh mmg x tau la dh tebal cam batu bata. Dok tercongok je.. xde sape yg amik peduli. Dugaan..

Dak2 PK balik kol 12.15 tghari..ingat dh horey la tp kena tunggu sampai kol 1.30 baru cikgu2 bley balik. Mmg dh excited sgt nk menunggu balik tup2 de announcement kata kol 1.30 de meeting! Arghhhhh!!!! Masuk2 meeting je di bg tugas utk hari Merentas Desa start Jumaat nih. Hukhuk..sedey je. Bley bayang x cane me rasa di kala ini? Rasa cam esok xmo g skolah dah uwaaaaaaa!!!!

twin424l

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cute's Blogger

The rules of this award are:-

1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda

cutesbloggeraward[1]

2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda

:: Apash - Mommy2Be::

3.Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.

  • spend time dgn hubs&Aulia.. family is my priority. Pepe hal pun mesti pk hubs & anak dulu. Bila dh nk start keje ni lg la pk masa2 yg dpt spend dgn family sgt la limited. So hobi utama mesti la spend time dgn insan2 tercinta kan? Let it be shopping ke, g playground ke, jalan2 kt pantai ke,holiday ke or dok terbongkang dpn tv ke.. asalkan dpt bersama.
  • me adalah seorang yg panas baran & sgt la x sabar.. Aulia pun silap sikit je kalo noty sgt mau kena hantam huhu.. tp Allah tu Maha Kaya, Dia bg me tugas mengajar anak2 istimewa yg perlukan kesabaran yg maximum dr me. X tau camne nk hadapi tp cam me kata Allah tu Maha Mengetahui.
  • kerja2 yg pernah me dpt x pernah related dgn pe yg me belajar. Masa kt U belajar Information System tp sudahnya keje jd CSR kt Vads & Assistant Manager kt KTC EduCare yg tugasnya handle mende2 admin. Masa kt maktab amik course English tp sudahnya jd Cikgu Pendidikan Khas.
  • me sgt suka makanan!!hehehe.. tp hubs bukan jenis suka makan. Kiranya dia makan cuma utk alas perut sbb lapar. Me plak makan sbb ikut nafsu aka melantak! So bila masa makan tgk hubs sudah awal jd sgt saiko.. sudahnya me gemuk hubs plak sekeping hukhuk!!
  • December is my favourite month! me lahir, bertunang, nikah, bersalin anak pertama sumenye bulan 12. Lepas ni me bakal suka lagi bln 12 sbbnya me akan cuti sebulan masa cuti sekolah yiihaaaa!!
  • me&hubs sgt la teringin kn adik utk Aulia tahun ni. Tapinya masih belum ada rezeki sampai skrg. Xpe..awal lg kn. Teruskan berusaha!! Walopun me nih sgt rimas dgn budak2 kecik tp ada gak terdetik teringin lg hehe..
  • me adalah seorg yg x reti & malas nk memasak! Kalo house chores lain bg la apa pun.. me bley spend sehari dlm umah utk basuh baju, iron baju, lipat kain yg satu almari,basuh pinggan stok kenduri, kemas rumah,cuci toilet..apa saja tp bukan masak hehehe.. tp azam tahun baru ini adalah utk memasak bg makan hubs tercinta setiap hari. Kesian hubs balik keje jauh2 tp kena makan kt kedai. Jd me berazam utk rajin masak!
  • me sgt ske holiday.. even holiday dlm tempat sendiri pun xkisah asalkan dpt dok kt hotel, lepak2 kt pool teman Aulia swim. And I'm so blessed coz hubs nye job nature requires him to go for courses & selalunya me+Aulia akan mengekor sbb masa ni la dpt dok hotel2 5 star around Malaysia hehehe..
  • me sanggggaaaaattttt suker shopping tp me sgt kedekut hahaha.. kalo g mana2 mall me sgt rambang mata tgk sales itu ini tp sudahnya nanti me x beli satu hape pun sbb masa nk beli nanti me akan berkira2 "ala..kalo beli dgn harga ni mesti bley beli byk lg brg lain" sudahnya nanti me balik umah tgn kosong je. Window shopping je la kan? Hubs akan jd org yg paling hepi sbb poket dia x nipis huhu..
  • dr lepas beranakkan Aulia lg me dlm proses menguruskan badan. Me sgt2 la jeles dgn mommies yg kurus lepas beranak cam Jua-mama faris, Mai-mama nasya, Munirah-mommy triplets+1,Emma-mama ryan etc.. me sgt la malas exercise & kuat makan tp ada hati nk kurus cam magik tiiiiinggggg!! teiba bgn pagi dh kurus hukhuk!!

4. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan menyertakan nama mereka di blog anda.

Sesape je yg baca blog ni me dgn otomatiknya bagi award ni kt anda2 sume ye.. Malas nk pilih2 dh sbb rasanya most bloggers yg me kenal dh dianugerahkan dgn award ni hehe..aci x gitu?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pindah rumah

Dh lama me x update blog. Nak kata bz x la bz sgt tp nye malas hehehe.. Alhamdulillah me dh jumpa rumah sewa kt Inderapura Kuantan. Ok la kan..dr rumah ke sekolah kt Pekan, jaraknya dlm 45 minit then ke bandar Kuantan cuma 10minit. Nursery Aulia pun dh jumpa tapinya February ni baru start anta Aulia sbb hubs tgh cuti lagi. Biar la Aulia dpt spend time puas2 dulu dgn papa sebelum kena tinggal lg lepas ni..

Semalam baru lepas shopping perabot2 utk rumah..waaaahhh..sgt bahagia oke!! Dh lama sgt me dgn hubs nantikan time2 camni. Shopping brg2 rumah sendiri. Dh setahun me&hubs x hidup bersama as normal couple. Jd weekend husband & wife je, itupun x balik rumah sendiri. Bila dh hidup sebumbung walopun kt umah sewa (bleh consider rumah sendiri la kan) sgt la hepinya x terkata. Tetiap hari celik mata bleh tgk muka hubs ngan Aulia. X la mcm tahun lepas..asyik rindu je nk tgk muka anak ngan suami tp kena tunggu weekend. Berendam air mata je la kejenya tp Alhamdulillah, sume tu dh lepas. Skrg ni dpt la hidup sama2.. our own small family. Jauh dr sedara-mara & adik-beradik. Kt sini la kami nk bina hidup sendiri..alangkah bahagianya!

movingHouse

Harini hubs g amik brg2 yg tinggal kt umah lama dulu. Lepas ni sibuk la plak nk unpack brg2..aduhhh.. me sgt la malas keje2 nk unpack brg2 nih. Kalo nk kemas tu maybe ok la kot wat sket2..sibbaik hubs tercinta ada hehehe.. Dia la yg rajin mengemas segala bagai, pasang curtain even pilih perabot! Owh..cinta hatiku ini sgt la cerewet kalo bab2 deco rumah ni. Bagus la kan..bila balik keje letih2 xde la berserabut je tgk umah. Tenang je hati bila dok kt umah, x sabar2 je rasa nk balik umah ngeeee.. me tinggal dgn Aulia sbb hubs g dgn lori sewa. Bila pk nk mengemas dgn tukang kemas kenit nih..adoiyaiii lg la pening kepala!

Esok dh bermula hari baru utk me..huhu..cuak je nk hadap keje baru, environment baru ergh,rasa cam ribu2 butterfly in my stomach! Semoga dipermudahkan segala urusan me & semoga makin murah rezeki kami anak-beranak bila dh hidup bersama ni..mudah2an..Amiiiinnnn..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Makan!

Uihhh..sgt la susah nk mengamalkan ini masa2 course gini. Melantak x hengat dunia..sume dh mcm piranha hakhak!! Pantang nampak makanan je sume men sebat! Gemok lagi la me gini!!!

piramid

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sangat beezee

Dr 12-15hb me de taklimat kt Goldcourse Hotel, Klang for my new job scope-Pendidikan Khas. Tersangaaaaatttt la bz nye me 2-3 hari ni. Start dr kol 8.30 pg sampai la kol 12 tgh malam.. Adeh, me plak kalo dh dgr taklimat gini wajib la tido tersengguk2 sampai terhantuk meja kan? Owh..me sgt mengantuk oke! Hubs amik alih tugas jaga Aulia.. huhu..selalunya hubs yg g course then me yg jaga Aulia kan, tp this time the other way around. Thanx a lot sayang sbb dtg sini teman ny.. u r soooooo sweet!! Sgt la sedey bila everytime nk g course lpas break semayang, Aulia wat suara sedey "Yaya nk pi...yaya nk ikut mama work..yaya nk pi.." Skrg nih me paham perasaan mommies yg masa g keje anak masih tido & balik keje anak dh tido. Sgt la syahdu bila tgk dia bangun then tersengih "Mama!!". Me sgt2 la letih balik tgh2 malam then pas Subuh mmg slalu je cadang nk tido balik tp bila dengar Aulia panggil2 x sampai hati la pulak. So, me layan la dia pastu trus bersiap2 g course. Oleh sbb itu, setiap kali taklimat je me akan tersengguk2 hukhuk!! Huh..alasan semata2!

untitled transparent

Masa taklimat nih baru la me tau, walopun me dpt skolah jauh kt Pekan nun sedangkan tinggal kt Kuantan tp me sgt2 la bernasib baik sebabnya kt sini me dpt tau lg ramai org yg x bernasib baik kena berjauhan dgn suami & anak2. Ada yg dok KT tp dpt Kuantan..harus la jd weekend couple je kan? Kiranya me mmg sgt2 la bersyukur atas kurniaan Allah nih..walopun me&hubs kena berulang alik jauh tp at the end of the day we'll come back to each other's arms. Tido malam dh ley peluk hubs.. bley bertekak dgn Aulia. Penat camne pun, me masih ada org tersayang di sisi me. Tambah2 lagi awal2 ni nk biasakan diri dgn environment baru me mesti byk perlukan support from hubs especially. Owh..me sgt memerlukan kekuatan utk hadapi cabaran dlm bidang kerja yg sgt2 mencabar ini.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Misi hari ini

Di kala ini me ada kt Kuantan hehehe.. bukan utk bershopping ye kawan2. Misi me+hubs hari ini adalah mencari rumah sewa & nursery Aulia hukhuk.. sgt la sesak kepala hotak ini oke, sbb sgt la short notice kan? Dpt tau sekolah hari Jumaat then by today dh nk mencari segala bagai. Esok 12-15hb de taklimat kt Klang then 16hb tuh dh terus kena lapor diri. Habis laki dgn anak aku nk campak mana? Hari ini sahaja utk berlegar2 sekitar Kuantan macam org gila masuk-keluar taman2 perumahan sambil jenguk2 kot2 ada notis RUMAH UTK DI SEWA.. sgt *&*^ oke! Maka dgn ini bermulalah kerjaya me dlm kerenah birokrasi yg xde hentinya sampai lah me pencen nanti..insyaAllah. Aduh..sgt la sakit hati me bila pk org2 yg buat kerja ni buat keje x consider masalah org lain.. me tau bukan la me sorg yg derang nk layan, yg nk consider. Tp cuba la buat kerja sistematik sket, jgn menyusahkan org lain & keje korg buat ikut senang je kan? Mcm2 mende bersarang dlm hati me nih nk diluahkan.. tp kalo luah time2 marah ni mau berbakul sumpah seranah yg keluar kan? Oleh itu, dari buat dosa kering, me amik keputusan utk sabar je dulu.. segala dugaan ada hikmahnya kan?!

house_hunting

Me&hubs decide nk cari rumah sewa area simpang Kuantan-Pekan so that x jauh la sgt me nk travel g skolah pagi2. Yg tgh consider skrg area Rasau Perdana, Seri Inderapura x pun Inderapermai. Itu je la yg mampu nk pk pun skrg nih. Me cadang nk cari nursery Aulia kt Pekan dekat dgn area sekolah je. Kalo de pepe emergency, sakit-demam ke senang me nk jenguk Aulia. Hubs start office-based March ni..skrg maybe xde problem lg tp bila hubs start keje nanti ala..kesiannya. Kena keluar rumah kol 6 pagi then sampai rumah kol 8 malam.. adeh, banyaknye dugaan utk kami anak-beranak hidup bersama. Xpe la..berkorban dulu apa yg termampu. Kalo me rasa me skrg nih dh susah, masih ada org lain lagi yg lebih susah dr keadaan me skrg kan.. pepepun bersyukur la me dpt bersama hubs&Aulia mcm pe yg me doakan selama ni.. Alhamdulillah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sengal

Harini me dpt tau kena posting kt Pekan, Pahang. Tp me akan stay kt Kuantan since hubs dh start office based March ni. Kena la dok kt tgh2 kan. Mau amik sejam perjalanan dr Kuantan ke Pekan. X dapat nk bayangkan cane me nk mengharungi tetiap pagi camtu. Adeh..sakit pale hotak me nih nk mencari rumah ngan nursery Aulia plak. JPN pun skett punya bangang buat keje ikut suka hati je..me mintak Kuantan dpt Pekan, member me mintak Pekan dpt Kuantan. Celaka x? Adoiiyai..sakitnya hati ni..xpe la..dugaan kan? Will update later. Kepala hotak tgh berserabut..byk mende nk pk.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Oh sangat heaven!

Ooo..la..la..me sgt bersenang lenang skrg ni since hubs dh blk dr offshore. Besa la kan..bila papa balik Aulia dh x pandang mamanye...muahahahaha!! So, papa rela dlm paksa ambik alih tugas mama bg morning nap Aulia.. mama plak dgn aman damai nye baca paper & blog-hopping..owh..I loike!! Aulia mmg bijak!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

It's the least we can do..

Dr Yusuf Al-Qaradawi menyatakan: “Satu riyal yang digunakan untuk membeli barangan Amerika bersamaan dengan sebutir peluru yang akan digunakan oleh tentera Zionis untuk membunuh anak kecil di Palestin.” Inilah jihad minimum yang wajib dilakukan.

Got this list from the net. We've used most of the products in our daily life..but it's the least we can do. Boycott these products from Israel..well,it should start from me..


1. Fast Food
- Mc Donald's
- KFC

2. Beverages, Drinks
- Coca-cola
- Dr. Pepper
- Fanta
- Sprite
- Schweppes
- Lilt - Fruitopia
- Sunkist
- Kia Ora Fruit Squashes

3. Food, Snacks
- Buitoni
- Danone
- Perrier
- Libby's
- Maggi
- Nestlé
- Shreddies cereal
- Nestlé KitKat
- Vittel

4. Consumer Products (Tissue, Diapers)
- Kimberly-Clark
- Kotex- Huggies
- Kleenex

5. Cosmetics, Body Care
- Biotherm
- Sanex
- Garnier
- Clinique
- Helena Rubinstein (HR)
- L'oréal Paris
- Origins Natural Resources
- Maybelline
- La Roche
-Posay
- Redken 5th Avenue NYC
- Vichy
- Johnson & Johnson
- Revlon- Brylcreem

6. Perfumes, Fashion, Cosmetics
- Boss (Hugo Boss)
- Calvin Klein
- Lancôme Paris
- Giorgio Armani
- Estée Lauder
- Tommy Hilfiger
- Donna Karan New York (DKNY)
- Ralph Lauren

7. Fashion, Clothing
- Aramis
- Prescriptives
- La Mer
- Bumble and Bumble
- Jo Malone
- Kate Spade
- River Island
- GAP
- JC Penney
- Timberland
- J. Crew

8. Sportswear
- Champion
- Outer Banks

9. Home Products
- Ambi Pur
- Kiwi (shoe care)
- Sara Lee

10. Coffee, Coffee Systems, Tea
- Douwe Egberts
- Maison Café
- Superior Coffee
- Pickwick
- Piláo Café
- Starbucks Coffee

11. Technologies
- ICQ
- AOL
- Nokia
- IBM
- Intel

12. News Corporation, Publications
- Sky TV Network
- 20th Century FOX
- Star TV Network
- National Geographic Channel
- The Weekly Standard
- New York Post
- News of the World (UK)
- The Sun (UK)
- The Times (UK)
- The Daily Telegraph (Australia)
- Harper Collins
- Nursery World
- Disney
- TIME Magazine
- CNN

13. Clothing (Socks, Babywear, Intimate Apparel)
- DIM
- Victoria's Secret
- Banana Republic
- Structure
- Pryca
- Lindex
- Playtex
- Auchan
- Just My Size
- Hema
- Wonderbra
- Bali- Hanes
- L'eggs
- Lovable
- Nur Die
- Gossard

14. Retailers, Stores, Shopping Complex
- Carrefour
- Tschibo
- Marks & Spencer
- Selfridges & Co
- The White Barn Candle Co.
- Mast Industries Inc.- Express
- Structure
- Henri Bendel
- Intimate Brands Inc.
- The Limited
- New York & Company
- Lerner New York

15. Home Depot
- Expo Design Centers
- Georgia Lighting
- Villager's Hardware
- Maintenance Warehouse
- The Home Depot
- Apex Supply Company

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

yea..yea..

InsyaAllah mr. hubs is coming back home tomorrow.. Aulia misses papa so much that she keeps on repeating the same thing "yabu..tamis..u'aat..papa bayek yea!" (rabu..khamis..jumaat..papa balik!). We miss u papa!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Miss him ;(

I really2 miss my other half..sob..sob..he's with me&yaya for the the whole month of December. We fought over so many stupid things, we spend our precious moments together with our sweetypie and we talk&laugh about so many things. I miss those moments.. But now he's somewhere in the middle of South China Sea (err..is it?). Today is the 5th day he's away but I already miss him soooooo much! The queen size bed is getting bigger although yaya had taken most of the space & leave mama only a tiny space to squeeze in to sleep..sigh.. I miss u darling hubs..come home soon.. I really2 miss u..take extra care of urself k..xoxo!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Peelnya yaya

Skrg ni Aulia sgt la mengada2.. nk tidokan dia, mama pun kena tido sama. Kalo mama menguek sket, mula la dia melompat turun katil. Jadinye mama nih dh xbley nk wat pepe pun termasuklah mengadap lappy. Yaya tido, mama pun tido. Bila nk bg makan lg satu hal..dia sesuap, mama pun mesti sesuap. Ha'ah..pandai ye anak mama nih. Yaya makin tembam, mama pun sama makin gemuk kan? Bagus la tu.. bagus.. Dh mama ni xde keje lain.. makan..tido..makan..tido.. Nak kluar g jalan2 kt Mall kang x memasal mama spend beratus2 utk ntah hapa2. Sedangkan dok dlm umah pun bley abis beribu dgn klik di hujung jari. Baik la dok umah diam2.. huhu..xsabarnya nk tunggu papa balik. Papa..cepat la balik!! Kalo xmo tgk bini mu ini makin gemok gedempol hukhuk!!


updated:

Huwaaaaa... masuk kali nih dh kali ke-7 me dipaksa tgk Geng Bas Sekolah(GBS) oleh yaya!! Saiko oke! Start dgn Adi&Ayah pastu GBS pastu Tom2 Bak pastu Gerak Geri Gasing.. adoyaii..dh la kt astro dok ulang2 episod yg sama kan? Kalo tukar chanel lain harus la dia mengamuk x hengat dunia kan? Uhuk..uhuk.. papa cepat la balik. Biar papa lak yg kena dera.. mama dh saiko tgk astro ceria nih uwaaaaa..... Dr pagi bawak ke malam tgk mende yg sama je..dh tu x jemu plak si yaya ni tercongok ngadap mende2 alah ni. Sampaikan bley hafal dialog tuh! Huhuhu.. Sibbaik la yaya x minat sgt tgk Barney kalo x mesti me dh berkali2 muntah.. me xley tgk cite2 yg colourful sgt cam Barney,Fifi&The Flower Tots, Jim,Jam&Sunny.. bila tgk je kaler2 yg striking amat trus pening pastu rasa nk muntah.. sibbaik la cite2 nih sume ari Jumaat smpai Ahad je. Kalo the whole week mau meroyan dibuatnye..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kenapa?

Bila me beli handbag baru hubs akan tanya "Kenapa beli lagi? Kan dh de banyak dlm almari tu? De yg pakai x sampai 2-3 kali pun..kan bleh guna lagi?" Me pun xtau nk jawab pe sbb ikut logik, pe yg hubs ckp mmg betul..hehe..masalahnya, me ikutkan nafsu, me dh suka, beli je la kan? Xde explanation yg bleh puaskan hati hubs..me mengaku mmg me agak boros tp dh sukeeeee..nak wat cane? Ok la..since kali ni me dh beli utk stok 2-3 tahun, me akan pegang pada janji utk xnk spend kt mende2 alah ni lagi. Maybe lepas ni me akan spend lebih byk utk brg2 rumah..itupun lepas dpt tau kena posting mana. Kalo dpt Ulu Tembeling? Uhuk..uhuk..mati la me heret LV naik bot g skolah uwaaaaa...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wise words for the New Year

This is a master piece. If you have not read it take the time to read it now. If you have read it take time to read it again!
Isn't it amazing that George Carlin - comedian of the 70's and 80's - could write something so very eloquent...and so very appropriate.

A Message by George Carlin:

The paradox of our time in history is that we have taller buildings but shorter tempers, wider Freeways , but narrower viewpoints. We spend more, but have less, we buy more, but enjoy less. We have bigger houses and smaller families, more conveniences, but less time. We have more degrees but less sense, more knowledge, but less judgment, more experts, yet more problems, more medicine, but less wellness.
We drink too much, smoke too much, spend too recklessly, laugh too little, drive too fast, get too angry, stay up too late, get up too tired, read too little, watch TV too much, and pray too seldom.
We have multiplied our possessions, but reduced our values. We talk too much, love too seldom, and hate too often.
We've learned how to make a living, but not a life. We've added years to life not life to years. We've been all the way to the moon and back, but have trouble crossing the street to meet a new neighbor. We conquered outer space but not inner space. We've done larger things, but not better things.
We've cleaned up the air, but polluted the soul. We've conquered the atom, but not our prejudice. We write more, but learn less. We plan more, but accomplish less. We've learned to rush, but not to wait. We build more computers to hold more information, to produce more copies than ever, but we communicate less and less.
These are the times of fast foods and slow digestion, big men and small character, steep profits and shallow relationships. These are the days of two incomes but more divorce, fancier houses, but broken homes. These are days of quick trips, disposable diapers, throwaway morality, one night stands, overweight bodies, and pills that do everything from cheer, to quiet, to kill. It is a time when there is much in the showroom window and nothing in the stockroom. A time when technology can bring this letter to you, and a time when you can choose either to share this insight, or to just hit delete...
Remember; spend some time with your loved ones, because they are not going to be around forever.
Remember, say a kind word to someone who looks up to you in awe, because that little person soon will grow up and leave your side.
Remember, to give a warm hug to the one next to you, because that is the only treasure you can give with your heart and it doesn't cost a cent.
Remember, to say, 'I love you' to your partner and your loved ones, but most of all mean it. A kiss and an embrace will mend hurt when it comes from deep inside of you.
Remember to hold hands and cherish the moment for someday that person will not be there again.Give time to love, give time to speak! And give time to share the precious thoughts in your mind.
AND ALWAYS REMEMBER:
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hentikan..

Sudah..sudah..hentikan sume kegilaan ini!!! Nampaknya kali ini me sudah melampaui batas. Oleh itu, me dgn ini berjanji tidak akan online shopping lg tahun ini (erk..bleh ke?)& me juga akan mendelete sume website yg telah dibookmarkkan bg menghindarkan me dr menglog-inkan diri ke website2 durjana itu. Me harus mengawal diri ini dari terus2an mengabiskan duit hubs sblm hubs mengambil tindakan drastik membatalkan kredit kad ku (uhuk2..jgn la..) Dengan ini me berjanji tidak akan shopping online lg bermula dr minggu depan setelah 2 lg parcel sampai ke rumah..err...betul ni..kali ni betul2 janji oke!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cantik x?

Cantik kan? Tp cuma utk di pandang, bukan utk di beli..faham?!ngeee..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kegilaan..

Adeh..what's happening to me? I'm addicted.. Dh makin gila natang ni skrg.. mampos la kena lepuk berkali2 lagi dgn hubs.. apa ko ingat laki ko cop duit? Duit berkepuk x de nk wat pepe? Bawak2 la bertaubat.. lagha sume tu huhu..

Bestnya kalo dpt ini semua kan? Tp kalo nk beli sume tuh sama la amount dgn loan PTPTN me, ntah2 lebih huhu.. lebih baik la me perabih bayar utang kan? Sabar2.. nafsu je sume tuh.. setan tgh bisik kt telinga.. bawak istighfar banyak2 ye may..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

She loves..

Aulia loves to be outdoor & having fun with all the trees, animals and everything related to nature. That's y today Aulia requested tok mama&babah to bring her to bukit/kebun coz she miss being free & alive!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Phat Girlz


I'm watching this rite now.. so inspiring..ngeeee

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Memori takkan ku lupa..

Ini sebenarnya tag yg dh basi dr Lynn Mama Qaisara huhu..baru arini sempat nk wat sbb malas ekekekekek.. Kali ni nk share memori masa zaman belajar dulu.. Layankan je la ek..
  • Me sgt x suka sekolah rendah. Kenapa? Sbb me selalu kena pindah randah..abah me pegawai tentera, bley kata asyik pindah je kejenya. Kdg2 tuh me dh marah2 dgn mama&abah sbb baru je bley dpt kwn2 yg ngam tetiba kena cari kawan baru. Masa tu mana la pk mama&abah bukan saje2 nk pindah kan..dh keje..dh tanggungjawab..everytime pindah tempat baru, me mesti mogok xmo bercakap huhu..yg paling xley lupa masa me balik Kedah lpas 9tahun membesar kt Melaka. Bayangkan tetiap hari me balik dr skolah nangis2 sbb xpaham cikgu2 ngan dak2 lain bercakap loghat Kedah..uwaaaaaa!!! Dr tadika smpai darjah 2, me skolah kt Kem Terendak, Melaka. Darjah 3 pindah g skolah Methodist kt bdr Melaka, darjah 4 pindah g SK Sg. Petani (SKSP), darjah 5 pindah g SK Seri Permai Bayan Baru, Penang & last skali masa nk exam UPSR pindah balik SKSP..adeh..tertekan jiwa ku ini okeh!

  • Masa skolah menengah mama&abah dh settle down kt SP..so dr form1-3 g SM Ibrahim. Kt sini la me jumpa dgn membe2 yg sehati sejiwa..7 org sumenye..Sharina, Noridah, Ruhai, Adilah, Shadia, Sarah & Nani. Derang2 nih sgt la ngam kepala otak dgn me. Partners in crime la kiranya..crime sgt la! hakhak!! Masa2 baru nk membesar..memberontak xkira masa huhu..tpnye kawan2 ku ini sgt la understanding & sempoi..I love these peeps..muax!

  • Form 4&5 lpas dpt result PMR straights A's terpaksa la masuk SM Sains Sultan Mohd Jiwa (SMSSMJ). Me dh gaduh2 dgn mama&abah sbb xmo masuk skolah tu..sbbnya sayang nk tinggal membe huhu..tp kt sini la me jumpa dgn membe2 baru. Salah sorgnya Mama Lynn ni la. Kt Md Jiwa me belajar hidup sendiri sbb 1st time dok hostel, walopun umah dekat cet..huhu. Kalo balik jalan kaki xsampai 10 minit.. Tp kt sini gak me sgt la rosak akhlak hahahaha..slalu ponteng klas balik asrama tido, stay up konon2 nk stadi tp end up nganga xpun kaco org..yg paling me xley lupa me ngan few friends panjat tangki air. Kt skolah ni tempat tuh mmg port best dak2 laki 'berasap'. De gak2 la cite2 nampak makhluk2 scary kt situ huhu..Ntah cane mlm tuh xde org..dak2 laki sume fly. Waaa..sgt suker okeh! Panjat tangki air tuh pastu tgk pemandangan nampak satu SP huhu..memori yg sgt indah oke! Bangga abis dpt wat mende yg org larang. Skrg kalo pk balik kalo jatuh tuh mati katak!

  • Lepas form 5 xde masuk Matrik segala bagai. Trus msk UTP..kt sini la jumpa Apash, Ren, Gee & Wea. Membe2 yg sgt sempoi..bley kata tetiap minggu, kdg2 tuh selang sehari g Ipoh ramai2 huhu..g tgk wayang, g men boling, g window shopping huhu..sgt la heaven! Masa 3rd year dh start gatal muahahahahah.. masa nih la terpaut hati cheeeewwwwaaahhh.. dgn cik abg ku. Mmg nk jd jodoh, bilik hubs masa kt U betul2 depan tingkap cuma di jarakkan dgn bukit je huhu.. kalo x mesti me dh msk bilik hubs ekekeke.. see me yg sgt gatal okeh! Hubs dr dulu sgt la baik..budak masjid oke! Me sgt la tertarik mcm magnet dgn budak baik, maybe sbb me nih rosak akhlak sket kot huhu..bila jumpa mr.hubs owh.. i'm in lurve!! Sejak hari pertama notice hubs dok bilik tu maka dgn rasminya me tetiap ari dok kt meja stadi bkn ngadap buku yea..tp tunggu hubs msk bilik stadi hehehe.. owh..saye sgt gedik.

Hmm..itu je la yg me nk cite wat masa ni. Dh start malas la plak nk pk..yg penting hutang tag ku udah selesai. Sape yg me nk tag? Sape2 yg rajin sila2 lah ye..ceritakan top 3 memori masa belajar yg xley lupa..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bertukar!

Owh.. me sgt sukerrrr template baru ini. Cantik kan, eventhough kinda serabut? Huhu..syok sendiri!! Walopun me x sexy mcm awek kt atas tuh tp me berazam utk menjadi se-sexy & se-slim itu utk mr.hubs pada tahun baru ini ngeeeee...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apakah iteww??

*
*
*
*
*
*
*
*
Mungkinkah ini?

Owh..haruslah me di lepuk berkali2 tanpa henti oleh mr.hubs..oleh itu, sempena tahun baru ini marilah kita bersama2 memulakannya dgn memohon restu & keampunan dr suami tercinta..ngeeeee..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Heaven


This is what I call my heaven..my peace..my life..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy 2009!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS