RSS

3rd day @ Pendidikan Khas

Nampak x nun di hujung sana? Yg me bulatkan gambarnye kt depan pintu kelas tu..

IMG0552A

Ini lah salah satu senario yg akan selalu me hadapi.. this boy x nak join kawan2 dia coz dia x kenal & x suka me huhu.. Ini kelas PKK 1, 5 org semuanya tp yg dtg cuma 3 org nih. Yg lg sorg jenis suka menggigit & cakar org kalo mengamuk. Muka nampak innocent je tp salah sorg PPM yg pregnant pernah kena terajang perut dgn dak nih. Sgt ngeri oke! Kelas ni mmg yg paling low. Aktiviti yg buat dgn derang cuma kemahiran manipulatif. Latih derang utk maximize pergerakan badan so that derang tau function anggota badan. Ini lah yg me dok ngadap 2-3 hari ni.. sambil mulut x abis2 pujuk " Yusof..meh sini main dgn kawan2." tp dia buat donno je dr mula sampai abis kelas. Boleh bayang x cane me yg baran ni terketar2 tahan marah? Sesungguhnya me sgt perlukan kesabaran yg tinggi untuk tempuh hari esok & akan datang..

IMG0549A

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

Ms_GoodNite said...

I have read what mayra wrote.. tentunya mencabarkan, jadi seorang guru kat PKK nih.. Sesungguhnya U seorang yg sabar kerana berjaya mengawal perasaan amarah atau emosi bila berhadapan dgn karenah kanak2 istimewa nih..