RSS

1st day at school

Hukhuk..dh mcm tajuk budak2 nk g skolah. For the 1st time in my married life, woke up at 5.30 am!! Kena mandi pagi2 buta dgn air yg sejuk mcm air batu uwaaaaaa...sayang,cepat la pasang heater!! Menggigil x hengat dunia dr kaki naik ke kepala.. lepas mandi trus tarik selimut pastu kelubung jap lebih kurang 5 minit baru la bersiap pakai baju segala bagai. Seksa weh!! X dapat nk bayangkan bila hubs dh g offshore nanti me kena bgn lg la awal dr skrg dgn nk siapkan Aulia lg g nursery. Maunye kol 5 pagi dh kena bangun! Uwaaaaaa...

Cadangnya mlm td mmg nk tido awal sbb kononnya nk mulakan hari baru dgn bertenaga la kan. Hubs balik dr amik brg dlm kol 7 gitu, lpas isyak tu g makan sume balik umah iron baju stok 5 hari tgk2 dh kol 11.30. Adoiyaii..dpt tido 6 jam kira dh oke la kan. Sekali ntah pe kena..dr segala malam yg ada, mlm td gak si kenit nih nk mengigau,menangis bagai. Kol 2.30 skali then kol 4 lg skali. Adeh..memula tuh me tukarkan pampers ngan buh minyak yuyee kt perut dia je sbb dia tertonggeng2 pusing satu katil. Habis dgn badan me disepak2nya mcm punching bag dh gamaknye. Ok la kejap dia tido balik. Masa kol 4 tuh dia nangis2 lg trus jerit turun katil carik papa..huhu..nasib baik la hubs mmg x tido lg dr mlm td sbb ralit dok berkemas. See,rajin x suami terchenta ku ini?! Hehehe..bertuah me dpt hubby gini kan, bininya je yg pemalas hakhak!! Bgn pagi tu dh weng2 pastu bila kena je air sejuk trus mcm terencat kena kejutan elektrik!

Sampai Pekan dlm kol 7 lebih, memula ingat nk g breakfast dulu dgn hubs&Aulia tp org kt kedai tuh lembab nk mampos prepare makanan. Tgk2 je dh kol 7.15. Hubs makan smpai nk tercekik2 sbb kalut. Me lak malas dh nk makan trus mintak bungkus. Skolah ni msk awal.. 7.20 sume dh kena ada kt skolah. Me naik pejabat pun kalut2..xsempat nk salam hubs dgn proper & mintak restu segala bagai. Mulanya ingat nk turun balik lepas punch card tp sbb harini de assembly xsempat la nk jumpa hubs balik. Sedey je hati sbb xley nk babai hubs&Aulia.

Masa assembly cam besa la GB kenalkan kt warga skolah. Hukhuk..muka me toya ada, cam kerang busuk pun ada. Ye la kan, dok tempat baru x kenal sape2. Pas abis assembly tunggu la nk jumpa penyelaras..skali dia bersembang wat dono je! Sedey je hati ni..rasa cam x diterima la plak. Tp nk wat cane kan? Kita org baru..diamkan je la.. Lepas jumpa GB trus g blok Pendidikan Khas. De 8 kelas sume. Me x dpt jadual lg jadinya sehari ni menganga je masuk keluar kelas org kalo cikgu2 tu jemput sambil sembang2. Muka masa tuh mmg x tau la dh tebal cam batu bata. Dok tercongok je.. xde sape yg amik peduli. Dugaan..

Dak2 PK balik kol 12.15 tghari..ingat dh horey la tp kena tunggu sampai kol 1.30 baru cikgu2 bley balik. Mmg dh excited sgt nk menunggu balik tup2 de announcement kata kol 1.30 de meeting! Arghhhhh!!!! Masuk2 meeting je di bg tugas utk hari Merentas Desa start Jumaat nih. Hukhuk..sedey je. Bley bayang x cane me rasa di kala ini? Rasa cam esok xmo g skolah dah uwaaaaaaa!!!!

twin424l

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

green apple said...

masak air kat cerek daaaa, lagi best ok, feeling-feeling jadi orang dulu-dulu pagi2 bangun masak air.

mayra_solace said...

Huhu..masalahnya Kak Di,cerek bagai sume de dlm kotak lagi.Lom abis unpack brg2..MALAS..hehe