RSS

Air tangan mama

Cuti Nuzul Quran haruslah ajak cinta hati balik Sp semata2 nak puaskan tembolok orang mengidam nih hehehe.. sangat happy oke sbb semua yang nak makan dah ‘order’ awal2 so abah dh ready beli bahan & mama plak masak tunggu balik nak makan je. I love u so much la mama.. u rawk!! Menu tambahan selain makanan yang di idamkan last week..

images1

-ikan pekasam goreng-

udg

-udang goreng masam manis-

keli

-ikan keli sambal-

Pergh.. air tangan mama memang superb!! To Along, telan air liur la ko.. sape suruh x balik? Rugi woooooo.. makan bertambah oke. Haruslah kalo gini gaya pregnant kali ni mau naik sampai 80 kg!! To cinta hati, tq sbb melayan peel bini nak balik kampung semata2 sebab nak melantak huhuhu.. This weekend is the best.. sbb bleh makan segala apa yg nak dengan aman bahagia..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

@12 weeks 4 days

Badan adalah sgt2 x sedap.. rasa melayang x jejak tanah. Kepala plak berpinau sentiasa rasa cam nak hantuk je kat dinding bg stabil skett.. Emosi adalah di tahap tidak stabil.. jangan ada budak yg nak buat lawak aku-korek-hidung-ko-nanti-batal-posa-ko.. konfem ada yang bukak posa makan pelempang. Series kepala adalah sgt sakit, oleh itu sebarang lawak yg kurang bernas adalah tidak dialu2kan kalo x nak kena maki huhuhu..

Today marks 12 weeks 4 days of my pregnancy. Rasa cam lambat sgt masa berlalu nk menghabiskan 1st trimester ini.. Berdoa sgt semoga bila masuk bulan ke-4 mabuk2 ni akan hilang. Masa pregnantkan Yaya ngan Hana pun mabuk gak but I can’t remember if it was this bad.. Maybe sbb sekarang ni tambah dengan letih badan menguruskan Hana yg masih totally rely on me.. Cam Yaya dulu dh pandai urus diri, dh bley suruh2 dia kalo time terkelepet x larat sgt tapi dengan Hana ni alahaii.. sangat penat bila badan dh tersangat lembik tp still I have to push the limit. Still kena bangun untuk take care of Hana.. at 9 months, Hana memang sgt clingy. X tau la sbb orang tua2 cakap dia dh tau nak ada adik or dia BF baby yg tersangat manja.

Nasib baik la Yaya nak ikut mama ngan abah balik kampung.. kurang sket stress dok bertekak dgn dia yg makin bijak menjawab apa saja yg mama marahkan hehehe.. tapinya bila kakak Yaya xde susah gak sbb adik jadi boring xde sape yg dia nak kaco. Sudahnya dia merantau satu rumah, memanjat sana sini.. tau2 je dh nangis sebab jatuh. Aduhaii adik, kaki pun lembik lagi dah nak memanjat ke sana sini. Boleh bayang x cane penatnya bila balik keje, saya baru nak rebahkan badan, lelap mata x sampai 10 saat tetiba dengar bunyi adik menjerit excited sebab dia jumpa mangkuk tin then boleh ketuk2 buat bising kat dapur! Rasa nak nangis je sebab nak kena bangun pastu gi ’kutip’ mek kecik tu kat dapur. Rasa nak meleleh air mata sebab badan saya tersangat letih x boleh nk describe, kaki saya dh x larat nak melangkah, mata saya kalo boleh nak ditongkat dengan batang mancis.. X tertanggung sgt letih badan but still I have to push the limit. Gagahkan diri bangun jugak..

Rasa bersalah kat baby #3.. sebab saya masih belum excited dengan kehadiran dia. Saya tau saya pregnant tapi saya masih belum dpt ‘feel’. Maybe saya terlalu bz & penat uruskan anak2, suami + diri sendiri yang lembik longlai, x stabil emosi & fizikal buatkan saya kadang2 lupa ada seorang lagi ‘nyawa saya’ yang sedang membesar di dalam rahim saya. Maafkan mama yer baby.. mama tau kamu ada, cuma kadang2 mama terlupa. Semoga kamu akan lahir sebagai seorang anak yg kuat, seperti mama yg harus kuat untuk uruskan diri & keluarga. Mama sayangkan kamu x sedikit pun kurang dari mama sayangkan papa, kakak Yaya & Hana..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mengidam

Di kala ini saya sgt teringin mau makan ini, ini & ini & ini lagi..

pasembor

-pasembur-

DSC07562 

-masak lemak perut-

RSCN4219

-paru berlada-

SDC10931

-asam pedas daging tetel-

terubuk bakar

-terubuk bakar cicah air asam-

Uhuk.. uhuk.. nak makan sume!! Nak mama masak.. uwaaaaa.. nak balik kampung!!! Series saya sgt2 mengidam mau makan ini semua.. sampaikan leh termimpi2.. kritikal nih huhuhu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ke laut

Hari ini mood adalah ke laut.. pagi seawal lepas sahur di mulakan dengan episod loya & muntah non-stop. Hati sejuk sket bila Hana mood baik, bangun cari mama tersengih2 sambil mulut bunyi "aaa..aaa.." as if bgtau "mama, adik berak" nice..just nice.. Bawak kete lalok2 then nk berenti 2-3 kali tepi jalan sebab loya yg amat rasa macam nk terkeluar semua isi perut. Miong2 je bawak kete.. kejap nampak 2 lane, kejap nampak 3 lane.. haiisyy.. Mabuk kali ini adalah sgt teruk kalo nak dibandingkan dengan 2 org dulu. Sedangkan dh nak habis 1st trimester.. sangat seksa mabuk camni oke! Di kala ini baru jam 9.07 pagi, mata adalah sgt berat & badan sgt melepet tahap kebulur x makan 15 hari.. saya sangat mahu di manjakan & berehat sekarang.. saya letih emosi, fizikal & mental.. series saya letih..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dolu-dolu

Browsing through my friend’s FB back at UTP.. terjawablah soalan macamana encik suami boleh jatuh cinta dengan saya dulu muahahahaha.. Betul x suami? ;p

utp1

utp3

utp4

Dulu saya kurus.. kecik comel je. Sekarang? Uwaaaaaaaaa!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Papa admitted

Kisah minggu lepas.. Hubby balik dr outstation KL, balik dh start letih lesu tanda2 nak demam. Selalunya makan panadol bley baik tapi kali ni pelik sket. Dah makan ubat tp demam masih x kebah. Kebetulan mama ngan abah datang tgk cucu2 dh hampir seminggu. Balik keje Jumaat tu mama dh bising2 “Cuba bawak syamsyir tu gi klinik.. asyik dok usung anak gi klinik smpai 3-4 kali. Diri sendiri sakit x endah..” Padan muka hubby, bukan x nak bawak gi klinik tapi dia yg degil sgt. Kalo sakit sikit2 xmo gi klinik. Dah mama ngan abah bising baru la nk gi huhuhu..

Masa kt klinik hubby dh start menggigil pastu loya tahan muntah. Baru sikit tu.. belum dapat loya ibu mengandung ni lagi hehehe.. Doc just bg ubat demam, antibiotik, lozenge bla..bla..bla.. sampai umah kol 5, hubby makan ubat tapi badan dia panas sgt2. Dah start meracau yang bukan2.. kejap2 panggil Yaya, kejap2 panggil Hana, mintak nk kiss la.. merepek x tentu hala. Risau je hati tengokkan hubby tiba2 jadi gitu. Lepas 2-3 jam panas badan hubby masih x turun. Lepas mayang maghrib hubby menggigil makin teruk pastu x berhenti mengongoi sakit kepala sgt2. Abah plak bising suh bawak gi spital.. nasib baik la mama ada nk menjaga Hana.

Lepas dapatkan referral letter dr klinik trus bawak hubby gi KSH. Kat klinik pun hubby dh start terbaring. Sayu je hati bila tengokkan hubby menggigil2 sambil picit2 kepala sebab sakit sgt2. Sampai KSH trus gi emergency.. hubby kena jab sedas kt bontot then dh cam lalok2 sket. Memula doc suspect denggi tengokkan condition hubby yg menggigil tapi xde lak naik rashes merah. So hubby admitted untuk thorough check up. Siap kena amik darah & masuk IV drip bagai..

DSC00312

Masa ni sayu je hati tengokkan hubby.. my pillar of strength tiba2 terbaring lesu camni uhuk..uhuk.. tahan je xmo nangis.

DSC00316

Alhamdulillah, lepas 2 jam gitu temperature hubby dh start turun. Lega sket hati bila hubby dh bley jamah sket roti ngan milo panas. Dah sehari suntuk x jamah pepe sebab mual & xde selera. Malam tu ber’honeymoon’ la kami berdua atas katil spital hehehe.. muat okeh!! Nurse pun xde hal sebab bukan nye haku hempap laki ku sampai sesak nafas.. mentang2 la haku gemok muahahaah!! Nasib baik sgt la mama ngan abah ada kt rumah nk menjaga anak2 dara ku.. trime kasih sgt2 la mama ngan abah. X terbalas jasa dr kecik sampai la ke tua bangka dh beranak pinak pun menyusahkan mak bapak lagi hehehe..

 DSC00313

Esoknya, hubby dh ok sket. Dah bley jamah makanan banyak sket. Dah x demam.. lega je hati bila tengok cinta hati dh x menggigil cam semalam. Jasad je kt spital tapi hati kat rumah-teringat kat anak2, lebih2 lagi kt Hana sebab x pernah pisah tido malam huhuhu..

DSC00318 

Sempat lagi camwhoring masa hubby tido hehehe..

Alhamdulillah, hubby dh makin sihat. Hubby admitted Jumaat malam sampai Isnin ptg baru discharge. Cinta hati.. lenkali demam sket2 jangan ngelat nk gi klinik k.. Kesian la kat diri sendiri & anak bini.. Susah hati tau tengok awak sakit camtu.. I love u so much.. muah!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

You are most welcome dear.. *smile*

Walaupun mama masih amik masa nak terima kenyataan.. walaupun mama kadang2 rasa macam x percaya.. ALHAMDULILLAH.. rezeki Allah datang dengan pelbagai cara. Mama & papa happy sgt.. you are most welcome in our life sayang.. ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS