RSS

@12 weeks 4 days

Badan adalah sgt2 x sedap.. rasa melayang x jejak tanah. Kepala plak berpinau sentiasa rasa cam nak hantuk je kat dinding bg stabil skett.. Emosi adalah di tahap tidak stabil.. jangan ada budak yg nak buat lawak aku-korek-hidung-ko-nanti-batal-posa-ko.. konfem ada yang bukak posa makan pelempang. Series kepala adalah sgt sakit, oleh itu sebarang lawak yg kurang bernas adalah tidak dialu2kan kalo x nak kena maki huhuhu..

Today marks 12 weeks 4 days of my pregnancy. Rasa cam lambat sgt masa berlalu nk menghabiskan 1st trimester ini.. Berdoa sgt semoga bila masuk bulan ke-4 mabuk2 ni akan hilang. Masa pregnantkan Yaya ngan Hana pun mabuk gak but I can’t remember if it was this bad.. Maybe sbb sekarang ni tambah dengan letih badan menguruskan Hana yg masih totally rely on me.. Cam Yaya dulu dh pandai urus diri, dh bley suruh2 dia kalo time terkelepet x larat sgt tapi dengan Hana ni alahaii.. sangat penat bila badan dh tersangat lembik tp still I have to push the limit. Still kena bangun untuk take care of Hana.. at 9 months, Hana memang sgt clingy. X tau la sbb orang tua2 cakap dia dh tau nak ada adik or dia BF baby yg tersangat manja.

Nasib baik la Yaya nak ikut mama ngan abah balik kampung.. kurang sket stress dok bertekak dgn dia yg makin bijak menjawab apa saja yg mama marahkan hehehe.. tapinya bila kakak Yaya xde susah gak sbb adik jadi boring xde sape yg dia nak kaco. Sudahnya dia merantau satu rumah, memanjat sana sini.. tau2 je dh nangis sebab jatuh. Aduhaii adik, kaki pun lembik lagi dah nak memanjat ke sana sini. Boleh bayang x cane penatnya bila balik keje, saya baru nak rebahkan badan, lelap mata x sampai 10 saat tetiba dengar bunyi adik menjerit excited sebab dia jumpa mangkuk tin then boleh ketuk2 buat bising kat dapur! Rasa nak nangis je sebab nak kena bangun pastu gi ’kutip’ mek kecik tu kat dapur. Rasa nak meleleh air mata sebab badan saya tersangat letih x boleh nk describe, kaki saya dh x larat nak melangkah, mata saya kalo boleh nak ditongkat dengan batang mancis.. X tertanggung sgt letih badan but still I have to push the limit. Gagahkan diri bangun jugak..

Rasa bersalah kat baby #3.. sebab saya masih belum excited dengan kehadiran dia. Saya tau saya pregnant tapi saya masih belum dpt ‘feel’. Maybe saya terlalu bz & penat uruskan anak2, suami + diri sendiri yang lembik longlai, x stabil emosi & fizikal buatkan saya kadang2 lupa ada seorang lagi ‘nyawa saya’ yang sedang membesar di dalam rahim saya. Maafkan mama yer baby.. mama tau kamu ada, cuma kadang2 mama terlupa. Semoga kamu akan lahir sebagai seorang anak yg kuat, seperti mama yg harus kuat untuk uruskan diri & keluarga. Mama sayangkan kamu x sedikit pun kurang dari mama sayangkan papa, kakak Yaya & Hana..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

SharHanah® said...

sama lah kita... tp, dua² anak still saya jaga. Ingat nak antar kampung jer, tapi, xsanggup sebab boring plak rumah tu... letih tak yah cakap la... cepat2 la ilang rasa mual n loya ni... huhuhu