RSS

This is what you should expect..

.. when you asked your man to look after the kids!

PIC105

I desperately need my afternoon nap today since I didn't have my good nite sleep. Baby Hana cranky all nite mau berbuai je sampaikan mama tersengguk2 hukhuk!! There goes my beauty sleep.. say hello to ugly eye bags! Lucky that hubby's on leave so requested half an hour from hubby to take a nap, I can barely open up my eyes but then Aulia came to me with a face "Mama.. yaya beyak!" Adoii la!! Lepas setel2 Aulia, kepala cecah bantal then off to lalaland..

PIC106

This was what happened while I'm asleep.. Adoii la, mamanya yg OCD nih bila bangun nampak je sepah2 gitu terus sakit kepala huhuhu.. By the way, I want to THANX hubby a lot for taking care of the kiddos. Thought I can do everything on my own but NO.. I'm not a supermom yet. Always need him to be there for me.. lucky me to have him by my side. Walopun bila suh jaga anak betul2 jaga anak je.. rumah cam kapal pecah pun xde hal hakhak!! I love you bebeh!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Malu

"Yaya sayang papa sket.."

PIC068

"Papa sayang yaya plak ek?"

"Jangan la papa.. MALU la oyang tengok!"

PIC067

Adoyaii anak.. baru umur 3 tahun dh malu papa cium ko. Biar lah lama2 sket jadi anak manja papa.. xyah la nk membesar cepat sgt.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Morning

This was my early dose that I had last week..

PIC063

Meeting start at 8.30 am, hantar kiddos to nursery at 7.30 am then off to Pekan sampai lebih kurang kol 8. It's good to have some ME TIME so that I can keep myself sane through out the day ;p baru manage anak 2 dh saiko hakhak!! Masa muda remaja dulu sanggup x makan sbb xde sape nk teman gi makan kt cafe, skrg dh beranak pinak relax je gi breakfast makan sorang2.. siap ley lepak baca paper lagi. Again.. it's good to have some ME time.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 bulan

Hari ini genap baby Hana 2 bulan.. yea!! Walopun sgt mengada2 asyik nk tidur dipeluk + xnk dibaringkan kt bawah + xnk tinggal sorang2 + susah nk bottlefeed masa mama gi keje tapi mama, papa & kakak Yaya tetap sayangkan budak ngada2 ni..

PIC120

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I'm blessed

PIC064

I'm a mother of 2 angels..

PIC068

I'm married to a wonderful husband..

PIC126

I feel complete as a wife & a mother..

PIC124

..and I'm getting back to my pre-preggy shape..woohooo!! I'm totally blessed.. Alhamdulillah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ceria

Ini adalah hadiah anniversary dr parents me. Derang pun x tau dh nk bagi hadiah apa kt kami laki bini hakhak!! Baru 4 tahun kawen.. lom 40 tahun lagik. Yang penting my mom memang tersangat tau taste me kalo bab memilih bedsheet.. konfem nk yg kaler ceria gini..

PIC066

Me suka bila masuk bilik ceria je nampak, xde la serabut. Bila de cadar colourful camni me akan memanfaatkan masa yg optimum bergolek2 di atas katil. Ini adalah sgt bahaya sebab keadaan ini memungkinkan terjadinya production seorang lagi ini.. muahahahah!!

PIC026 

Oh tidak!! Uh.. sudah lari tajuk. Motif entry? Tunjuk cadar baru.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jam 1.30 pagi

Di kala ini, me baru je bangun tido.. semata2 mau buat stok tenusu utk dihantar ke nursery Hana. Walopun hasilnya cuma banyak ni.. (ngam2 cover dasar botol hukhuk!!)

PIC058

.. tapi me tetap akan berusaha semata2 demi budak ini..

PIC031

..yang beratnya sudah naik ke 4kg dlm masa 2 bulan dr 2.46kg masa lahir, semata2 hanya minum susu mama!! Mama sgt bangga sebab budak ini makin bulat walopun dlm masa yg sama pengaruh budak ini pulak selalu membuatkan mama saiko tahap gaban dek peel angin-ribut-xtau-dr-mana yg kerap sgt melepuk adik skrg ni..

PIC032

Apa2pun.. mama bahagia sgt ada kamu2 ini..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My heaven on earth

PIC059

Seeing my girls fast asleep.. I love you both to pieces xoxo!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Normalkah?

Aulia sekarang ni macam de 2 personaliti. Split personality kah? Xtau la cane nk describe.. kerap sgt me terdengar dia bersembang sorang2. Dia akan jadi 2 orang yg berbeza.. dia soal, dia jawab tapi macam dedua tu orang yg berbeza.. contohnya..

Yaya A : Saya tgh cakap ni, awak dengar x?

Yaya B : Diam la!

Yaya A : Gi jauh2 la.. xnak kawan awak!

Yaya B : Saya pun x nak kawan!

Yaya A : Eh, jangan tarik la..

Yaya B : Ni saya punya la..

Kadang2 tuh risau gak. Aulia ada imaginary friend ke? Normal ke untuk budak2 sebaya Aulia ni perangai gini? Kalo xde Hana lagi mesti orang cakap "Dia nk adik tu.. buat kawan." Masalahnya adiknya kecik lagi, xley nk buat kawan lagi hehehe.. Kurang kasih sayangkah Aulia ni or x cukup communication kami dengan dia sampaikan dia ley sembang sorang jadi 2 watak? Pening nk memikir..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lupa

Since Khamis malam me dh de kt Batu Pahat. Baru 1st time balik since lepas beranak aritu coz PIL gi haji. Derang pun baru balik, 1st time gak jumpa baby Hana. Lepas balik meeting hari Khamis aritu dh siap2 packing bagai complete dengan breastpump sume. Semangat tuh nk wat stok masa kt kampung.. siap bawak cooler bag sume. Skali masa nk pam susu semalam tgk2 corong valve tuh x bawak.. buduh!! Nasib baik la pam natural-Hana ada, kalo x mau bengkak breast haku.. dugaan.. dugaan..

PIC048

Budak ini makin bijak by day.. kalo lambat bg nenen masa dia lapar dia menjerit pastu ketap nipple dengan gusi dulu.. balas dendam tuuu!! Sangat sakit oke! Nih belum ada gigi, kalo de gigi mau luka nipple mama. Xpe.. mama sabar, demi nk bagi khasiat terbaik untuk anak. Alhamdulillah bab2 makan sume xde problem pepe. Mama bleh je belasah makan pepepun, xde la Hana nk alergik setakat ni. Cuma minum ais tuh seboleh mungkin mama x minum. Minum susu mama banyak2 yer Hana.. nanti cepat besar!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hadiah untuk Aulia

Mama ngan papa dh x tau nak belikan apa untuk birthday Aulia. Kalo nk belikan mainan, dh berbakul2 toys dia kt rumah sampaikan mama akan jadi Hulk everytime dia punggah mainan dia kt ruang tamu. Sebut je apa jenis mainan, SEMUA dia ada.. adoii la. Mama dh kering idea nk belikan hadiah untuk Aulia, tapi bila tengokkan Aulia sekarang lebih minat kepada mainan & perangai jantan mama decide nk belikan ini..

kitchenset

Semoga nanti anak mama lebih 'girly' sket & pandai masak dh besar nanti.. x macam mama ekekekekek! Ini hadiah dari mama tau.. Papa lak decide nak bagi educational toys untuk Aulia, since dia jenis cepat belajar & cepat tangkap apa yg dia tengok. Papa lak hadiahkan Yaya ini..

clickstart-computer-box

.. cuma yg Yaya punya colour pink, GIRLY la sket kan?

clickstart pink

Cara mainnya camni..

leapfrog-clickstart-my-first-computer

.. jadinya, mama dh xley tengok TV sebab Yaya dh take over. Apa2 je lah anak.. asalkan bahagia. Mama & papa dh cuba bagi yg terbaik kt Aulia so that Aulia x kan rasa kekurangan dalam life. Lebih dari hadiah2 ni.. mama & papa x pernah lupa setiap hari panjatkan doa semoga Allah bg yg terbaik dalam hidup Aulia. Rasanya itulah hadiah terbaik dari mama & papa.. DOA IBUBAPA. Mama & papa sayang sgt Aulia!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kembali ke sekolah..

Start 23/12 sampai la bukak sekolah x abis2 meeting. Sape cakap jadi cikgu cuti manjang sepanjang cuti sekolah? Taiikk!!! Nasib baik la me cuti beranak masa cuti sekolah aritu kalo x, maunya kena anto gi kursus bagai huhuhu.. dasar pemalas, makan gaji buta ke? Since me pun cadang nk anta Hana training gi nursery so me rajin2 kan gak la diri gi meeting tu. Masa punch in datang pagi tu sume orang tegur, "Eh May, dh slim la!", "Lawa gila badan.", "Kulit pun dh makin putih.. cantik la sekarang.", "May dh kurus la.. makan jamu apa ni?" ekekeke.. mak kembang oke! "Xde makan pepe la.. May BF baby je." uhuk..uhuk..keji oke, cam bangga je jawab. Tu baru BF baby sebulan lebey, kalo dh 2 tahun mau haku riak lak ekekeekek!!

Bangga oke sbb orang lain acknowledge ke'slim'an diri ini & me tau puncanya sbb BF kan baby semata2. Tapi ada je mulut2 longkang yang x abis2 nk bunyi mcm lalat. "Awak hantar baby gi nursery ke? Bagi susu apa?" me dengan muka bangga jawab "Bagi susu badan la.. buat stok then hantar gi nursery." Pastu derang wat muka pelik "Kenapa x bagi FM je? Menyusahkan diri je bg susu badan.." Haisy.. dugaan di mana2 saje masa nk mulakan BF ni kan? Kalo ikutkan yg bercakap tu golongan pendidik.. aduhaii la, orang keliling kita ni macam2 ragam. "Xsusah mana pun kak. Hubby saya dh belikan Spectra. Tinggal saya je kena rajin." then dia wat muka pelik lagi, "Uisy.. hubby paksa BF sampai belikan kete?" haku lak yg tercengang. Pastu kembali ke dunia nyata.. apa ke bodo sgt natang nih, pam Spectra la bukannya Kia Spectra! "Eh, x la kak. Bukan kete tapi pam elektrik." pastu muncung2 mulut derang terkumat kamit mende ntah.

As for Hana, Alhamdulillah.. masa kt nursery pandai dia bawak diri. Walopun me bagi stok 8oz tapi yg dia minum cuma 4oz ok la kan.. at least dia x mogok lapar. Semalam masa amik kol 2.30pm pun dia dh habiskan 6oz. Hana jangan noti2 ye kt skool. Kena pandai bawak diri.. minum susu mama bekalkan banyak2 so that mama makin semangat nk BF kan Hana & wat stok banyak2 utk Hana k.. Ya Allah, permudahkanlah urusanku..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy 3rd Birthday Darling Aulia

22/12/2009 genap umur Aulia 3 tahun (yer.. ini entry basi, mamanya malas). Adalah sgt letih membesarkan Aulia sekarang dengan tantrum + degil + wat pekak bila org marah + menguji kesabaran mama/cari pasal x kira masa.. tapi walau apapun jadi, camane annoying pun perangai Aulia tetap anak kesayangan mama & papa. Anak sulung kami.. sebab Aulia la mama ngan papa belajar jadi parents. Thanx to Aulia for that. Every birthday Aulia mesti mama tengok gambar ni..

22-12-06_1758

.. beberapa minit lepas kelahiran..

Pejam celik kejap je Aulia dh 3 tahun, x lama lagi dh masuk sekolah huhuhu.. anak mama dh besar!! Tahun ni mama tanya "Aulia nk kek Princess ke Ben 10?" Aulia jawab.. "Ben 10!" Mama tanya lagi skali, "Aulia nak kek Ben 10 ke Princess?" konfiden je Aulia jawab "Ben 10 la!" Ok.. so mama dh decide orderkan cupcake Ben 10 untuk Aulia..

ben10

'Happy 3rd Birthday YASMEEN AULIA'

Haih.. dh macam anak jantan anak dara me sorang nih! Aulia sangat la happy dpt cupcake Ben 10 tu.. siap suruh amik gambar lagi. Masa ni dia pakai smocking gown baru beli tapi x nampak sebab dia excited sgt nk amik gambar dgn cupcake besday nya..

PIC053

"Darling Aulia, just know that mama & papa love you sooooooo much! More than anything in this world & nothing could ever change the bond that we had since you are in my womb.. X kira apapun yg jadi, marah camane sekalipun mama & papa, Aulia tetap anak yang mama & papa sayang tanpa syarat.. selamanya."

Owh.. sebelum terlupa, adik Hana pun nak wish kt Kakak Yaya.. HAPPY 3rd BIRTHDAY KAKAK YAYA! :)

PIC056

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Beezee..

Baru sampai rumah Kuantan kol 10pm tadi. Masih lom tido sbb rumah bersepah mcm hape.. sakit jiwa je tgk! Semalam 3rd birthday Aulia. Lupa lak nk wat schedule entry.. sorry ye sayang, nanti mama wat entry birthday yaya. Mama sayang sgt anak2 mama.. xoxo!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hana x nak la!

EBM

To all BF mommies out there.. baby Hana x mo minum EBM dr botol uwaaaa!!! Nak nangis je rasa masa dia menjerit melalak2 lapar tapi bila bg EBM dia luah sampai tersembur2 susu dari botol. Thru reading, de pendapat gtau jangan introduce botol awal sgt takut nipple confusion-hari ni Hana dh 52 hari, rasanya sedang elok la kan? Kalo nk kata lambat sgt plak, masa Hana warded jaundice dulu awal2 dh bagi EBM thru bottle feeding ok je. Last few weeks pun masa me tinggal dia kejap kt my mom ok je dia belasah EBM thru bottle. Tadi dari kol 3 sampai 6 me try bottle feed tapi dia dok sembur2 lagi.. lagi banyak luah dr minum EBM 2oz tu uhuk..uhuk.. Hana jangan la bg mama sedey camni. Mama nk gi work nanti, xkan la Hana nk mogok lapar sampai mama balik keje?

Dah kesian sgt tgk dia menangis sampai cebik2 muka alahaii.. luluh hati mama ni trus bg direct feeding. Rakus je dia minum sambil telan gulp..gulp.. mcm kebulur sgt. Me dh try cari the best utk Hana, siap belikan botol Tommee Tippee ni lagi utk dia so that masa hantar gi nursery nanti x rindu breast mama sob..sob.. Dah dia wat perangai camni plak, bila dengar dia nangis macam kena dera je huhuhu.. Nanti silap2 masa gi keje mama yang nangis sampai banjir Kuantan tuh!

Tommee_Tippee_Closer_To_Nature_PP_Bottle_-_150ml1

My mom plak dh sibuk risau pk mende yg bukan2.. "Tinggal sini je la Hana, biar mama jaga sampai dia cerdik sket. Tinggal kt nursery kang derang biar lapar, menangis je sepanjang hari pastu nanti tau2 kembung.. Xpun derang geram, derang picit budak ni kang. Orang jaga anak kita bukan mcm kita jaga anak cucu sendiri." Uwaaaaaa!!! Sedaya mungkin me nk +ve thinking, dh my mom racun kepala hotak me gitu. Ya Allah Ya Tuhanku.. lindungilah anak2 ku, dari segala bentuk kejahatan & kecelakaan. Amiiiinnnnn.. (meh amin ramai2 yer kawan2..)

Harapnya Hana xmo minum thru botol masa dengan mama ni sebab dia mengada2 je sbb mama ada di sisi. Bau fresh milk mama lagi tempting dr EBM yg mama bagi. Aduhaii anak.. pandai2 la bawak diri masa mama gi kerja yer.. Mama baru je berazam nk bagi the best untuk anak2 mama, fully BF selama mungkin. Inilah dugaan pertama mama dlm BFing. Semoga mama kuat semangat!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tomey..

PIC017

Si tomey ini sudah pandai mengada2 sekarang.. kalo dulu campak je kt mana pun dia bantai tido skrg ni dh makin cerdik. Pantang letak bg baring lama sikit dia bantai melalak mcm nk keluar anak tekak. Tengkuk pun lembik lagi tapi ada hati nk didukung bg duduk tegak pastu terpacak je kepala dok tengok sana sini. Nk bersembang plak lain cerita.. bila dh didukung muncung2 mulut dia nk bercerita. Hari ni baby Hana sudah 52 hari.. kejap je masa dh berlalu. Tomey mama makin cerdik & makin pandai buat perangai..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menyusu & vitamin

Sebenarnya dari masa dalam pantang dok terfikir nak amik supplement apa untuk diri sendiri. BF ni series meletihkan, sbb burn banyak kalori kot. Tersangat la letih badan ni, even cover tido pun x ley nk kembalikan tenaga. X tau cane nk describe letihnya badan ni.. bangun tengah2 malam bila Hana merengek. Rasa cam dh tua sgt badan bila x larat cam ni huhuhu..Bila baca entry mommy Lina pasal ni lagi la menguatkan keinginan nk mencari supplement yg elok untuk badan at the same time bg zat kt baby melalui susu ibu..

vit

Bila belek2 balik masa browse a few forums terbaca la pasal 2 jenis vitamin ni. Kebetulan lak masa preggy dulu every month check up mmg doc bagi dedua ni. Sekarang kt rumah de 5-6 kotak yg x bukak lagi pun. Sudah save banyak di situ *ka-ching* So bleh la teruskan makan Neurogain & Pramilet ni since sesuai untuk masa preggy & lactation mum. Mintak2 la by time lesu badan ni hilang.. adoyaii, x terbayang cane bila dh start keje nk bangun kol 5 pagi dengan malamnya x cukup tido nanti uwaaaaaa!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Keperluan

Dalam masa terdekat ni, me plan nak beli beberapa item yg me rasa keperluan sebab memang nak guna. Bukan kehendak tau.. keperluan!

fridge

- new fridge to store EBM (hubster, please take note yer..)

coolerbag

- cooler bag to transport EBM (kami anak beranak kerap travel merata especially balik kampung utara-selatan)

snowbear-warmer

- Snow Bear Warmer, senang nak panaskan susu & tinggal baby Hana dengan hubster (xde la dia teragak2 bila panaskan EBM sbb x konfem suhu & xley mengelat jaga baby!)

- Mothercare Baby Carrier, senang nak merewang gi mall bawak anak dua hehehe.. xde lah terhegeh2 tolak stroller pastu terkejar2 Aulia yg dh berlari entah ke mana.

Kalo tanya hubster confirm dia tanya "Betul2 perlu ke?" pastu rasa cam bersalah lak kalo beli tapi guna 2-3 kali je huhuhu.. reverse psycho je manjang.. keji! Ada sape2 x nak bagi hadiah untuk baby Hana? ekekekeke.. siap mintak, lagi keji!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

BLACK & WHITE PHOTO Contest

contestlogo

Contest from Ezzan Yusop ni adalah sgt best sebab x payah nk elaborate entry panjang2..muahahaha!! So, ini la gambar pilihan hatiku.. walopun berdua beranak tapi mak tetap main character tau!

contest

Cantekk kan?? Ceh.. tetiba puji diri sendiri ngeee!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

~Nangis Contest by Mummy Ariq~

Mood meroyan contest suda mari.. so ini contest seterusnya me nk join dari MummyAriq. Bila godek2 balik folder gambar, x banyak sgt gambar Aulia masa nangis. Gambar ni je antara a few yg ada.. yg nampak sket kaw2 punya nangis sampai tutup2 mata (orang tua2 kata kalo nangis stok tutup2 mata ni selalunya degil huhuhu..) Masa ni Aulia baru sebulan lebey.. bidan dtg umah nk cukur rambut. Memula relek je tapi bila dh rasa sejuk pisau cukur tuh terus melalak x hingat hakhak!! Masa ni mama dia bukannya nk tenangkan bg BF ke pe.. sibuk nk amik gambar ekekekeke.. Bila tengok gambar ni kejap je rasa Aulia membesar.. haisy..

P1010049

NAMA : YASMEEN AULIA

UMUR (SEKARANG) : 2 TAHUN 11 BULAN

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Ceria si Ayah bersama Anak"

IMG0213A

NAMA AYAH : MOHD SYAMSYIR

NAMA ANAK : YASMEEN AULIA

Fasha wat contest ni sempena besday suaminya.. cam menarik lak nk join sebab memang banyak sgt gambar dua beranak ni. Salah satunya gambar yg me pilih kt atas.. tapi de lagi satu gambar kira cam kesinambungan (chewwah..) la nape gambar atas tu Aulia ceria sangat.. sebabnya..

IMG0214A

Papa main lambung2.. seronok la weh!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Notti-Face Give Away

MamaAdwan buat contest ni.. pastu teringat lak de gambar ni. Masa ni Aulia setahun lebih sangat cheeky & notty kan? Rasa cam nk rotan je bontot dia masa tuh hakhak!!

IMG0003A

NAMA ANAK : YASMEEN AULIA

NAMA IBU/BAPA : MAY/SYAMSYIR

TARIKH LAHIR : 22 DISEMBER 2006

UMUR SEKARANG : 2 TAHUN 11 BULAN

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Serius Baby 2009 Giveaway

IMG1100A

NAMA PENUH : YASMEEN AULIA BINTI MOHD SYAMSYIR

TARIKH LAHIR : 22 DISEMBER 2006

UMUR SEKARANG : 2 YEARS 11 MONTHS

Ibu Rifqi wat contest ni. Masa tengah godek2 pic folder tetiba terjumpa gambar Aulia wat muka series nih huhuhu.. toya je kan?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cubaan pertama..

PIC035

BF in public telah berjaya! Cam bangga je. Ye la.. inilah 1st time guna nursing cover tu. Tapi hubby lak cam segan2 bila tengok me tgh BF camtu huhuhu. X biasa lagi.. cam pelik sket kot ekekekek.. Alhamdulillah.. masa orang lain menikmati lunch..

KR

Hana dh pun tertido kekenyangan.. Chaiiyokkk BF!!!

hana

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Melayan peel anak dara

PIC021

Buat muka poyo konon2 x mo amik gambar

PIC022

Sengih sebab papa pujuk

PIC023

Iyer.. saya tau saya gemok!

PIC024

Tido x hengat dunia.. good girl!

PIC025

Xde keje dok menunggu dia main mende ni.. kejap2 berenti.

PIC027

Adik hana x kisah.. asalkan cukup time dapat susu ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tenang..

PIC033

.. hanya untuk seketika sbb anak2 dara ku dh tido.. yiiihaaaa!! So, apa patut mama buat? TIDO BERJEMAAH la.. dh malam tadi kejap2 bangun coz baby Hana sket2 mengerang sbb sejuk tido dalam aircond huhuhu.. agak pelik disitu. Beranak dalam hospital de aircond tapi bila kena aircond sket mula la x ley tido. Lepas pakaikan baju sejuk ngan peluk2 dodoi2 sket baru ley tido.. Sekarang ni ley la cover tido siang masa dedua nih tido, dh start keje kang cane? Haruslah tersengguk masa ngajo kang, maunya anak2 khas me yg stok hyper berlari tawaf satu skolah "egu may ido..ayiiii!!" *cikgu may tido..lari!!*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS