RSS

Kembali ke sekolah..

Start 23/12 sampai la bukak sekolah x abis2 meeting. Sape cakap jadi cikgu cuti manjang sepanjang cuti sekolah? Taiikk!!! Nasib baik la me cuti beranak masa cuti sekolah aritu kalo x, maunya kena anto gi kursus bagai huhuhu.. dasar pemalas, makan gaji buta ke? Since me pun cadang nk anta Hana training gi nursery so me rajin2 kan gak la diri gi meeting tu. Masa punch in datang pagi tu sume orang tegur, "Eh May, dh slim la!", "Lawa gila badan.", "Kulit pun dh makin putih.. cantik la sekarang.", "May dh kurus la.. makan jamu apa ni?" ekekeke.. mak kembang oke! "Xde makan pepe la.. May BF baby je." uhuk..uhuk..keji oke, cam bangga je jawab. Tu baru BF baby sebulan lebey, kalo dh 2 tahun mau haku riak lak ekekeekek!!

Bangga oke sbb orang lain acknowledge ke'slim'an diri ini & me tau puncanya sbb BF kan baby semata2. Tapi ada je mulut2 longkang yang x abis2 nk bunyi mcm lalat. "Awak hantar baby gi nursery ke? Bagi susu apa?" me dengan muka bangga jawab "Bagi susu badan la.. buat stok then hantar gi nursery." Pastu derang wat muka pelik "Kenapa x bagi FM je? Menyusahkan diri je bg susu badan.." Haisy.. dugaan di mana2 saje masa nk mulakan BF ni kan? Kalo ikutkan yg bercakap tu golongan pendidik.. aduhaii la, orang keliling kita ni macam2 ragam. "Xsusah mana pun kak. Hubby saya dh belikan Spectra. Tinggal saya je kena rajin." then dia wat muka pelik lagi, "Uisy.. hubby paksa BF sampai belikan kete?" haku lak yg tercengang. Pastu kembali ke dunia nyata.. apa ke bodo sgt natang nih, pam Spectra la bukannya Kia Spectra! "Eh, x la kak. Bukan kete tapi pam elektrik." pastu muncung2 mulut derang terkumat kamit mende ntah.

As for Hana, Alhamdulillah.. masa kt nursery pandai dia bawak diri. Walopun me bagi stok 8oz tapi yg dia minum cuma 4oz ok la kan.. at least dia x mogok lapar. Semalam masa amik kol 2.30pm pun dia dh habiskan 6oz. Hana jangan noti2 ye kt skool. Kena pandai bawak diri.. minum susu mama bekalkan banyak2 so that mama makin semangat nk BF kan Hana & wat stok banyak2 utk Hana k.. Ya Allah, permudahkanlah urusanku..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: