RSS

Semangat!!

Print

Bila tengok cite ni kt TV malam tadi, tgk sume peserta timbang turun lebih dr 5kg tetiba rasa cam semangat lak nk exercise kuruskan badan sendiri wakakakak!! Standard la badan baru lepas beranak ni kan.. nk kena 'touch-up' lebey sket. Tapi kalo nk kurus sorang2 mula la hangat2 taik lembu je kan? Haruslah ada pemberi semangat untuk consistency. Kang kalo biar me sorang je work out hye2 bye2 la jawabnya hehehe..

jog1

Sayang, kita kena tukar aktiviti hari Sabtu kita dr bermalas2an kt umah or cari tempat breakfast sedap kepada aktiviti berjogging di pagi hari. Ok, I know.. I know. Me yg slalu bangun lambat hari cuti sbb hubby memang x tido lepas subuh kecuali kalo letih sgt. Me je la yg tido sampai kol 12 baru nk bangun, itupun kalo hubby dh bising2 nk gi brunch hehehe.. Ye la, dh tetiap hari bangun kol 5 pagi.. ari cuti je la amik peluang nk ngelat bangun lambat pun. Ari Ahad konfem xley bgn lambat since hubby g keje pastu Aulia plak bgn awal & jangan harap la dia nk bg mama tido senang lenang, lain la kalo de papa. Tambah2 lak sekarang dh ada baby..

Owh.. azam me untuk Tahun Baru nanti adalah nk ajak hubby gi jogging tetiap hari cuti kami yg sama. Kalo me sorang nk bawak Aulia ngan Hana mau semput nk kejar. Lagipun bila sama2 bley la spend quality time anak beranak.

jog2

Kenapa x start sekarang? Owh..nehi.. nehi.. kabinehi! Lepas pantang nih me nk makan segala makanan yg me xley makan sekarang. Segala mak nenek fast food, segala makanan yg sedap2.. pergh, kecur air liur! Lagipun lepas beranak nih dh turun sampai 16kg kan.. kira reward la utk diri sendiri. Makan semahunya sampai end of December. Hadiah beranak kt anak2 ngan hari lahir me huahuahua.. Bila me cakap "Lepas beranak ny nak makan A&W la yang.." hubby jawab "Jangan harap.. selagi perut tu x flat macam masa baru kawen xley makan fast food. Kena diet!" hakhak.. keji x?X kira.. start new year baru nk start azam baru. Kalo x bagi nk makan banyak2 sampai gemok gedempol macam blu hyppo tau yang!

jog4

Sexykah perut camni yang? Berketak2 huhuhu..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Yana said...

aaa kuruskan badan...bestnya kalo ada kaedah paling mudah untuk kurus, tak payah makan pills & tak payah exercise...dan yg penting skali tak payah diet pantang larang bagai...berat yg melampau2, lemak2 degil ni camana nak hapuskan??saiko kan? dulu masa keding nak gemok..skang da gemok nak pulak kurus...

m@y said...

owh..sgt saiko!mana de cara mudah nk kurus cara sihat..kalo crash diet atau makan pil cepat la tp long term nya rosak la badan..