RSS

"Seindah Butterfly" Giveaway (A)

02

Contest kali ni kena bercerita kisah menarik pertama kali bertemu ngan 'si dia' @ tatkala cinta mula berputik hehehe.. Nak cite yg mana satu eh? Kena sgt la theme contest ni dgn sambutan anniversary me hari ni hehehe..

Me masa muda2 kt U dulu adalah kanak2 nakal & riang yg sgt hyper.. makbapak anta suh gi belajar tapi me tersangat la suka mengisi masa lapang dgn mende2 xde pekdah xpun ngabihkan duit. Masa awal2 masuk U tu cam bodo2 lagi, baik je.. skema je huhuhu.. masuk tahun ke -3 mula la aktif sbb dh jumpa membe2 ngam yg sekepala. Membe2 me nih best sbb ske wat on the spot decision.. xde pk byk2 hakhak!! Kalo masa tuh dh kol 10 malam salah sorang bg idea "Jom gi Ipoh midnite!" yg lain2 pun tanpa segan silu trus bersiap bagai pastu zass mengekor.. Owh, kami adalah sgt men'support' each other wakakakak.. Lari tajuk la plak..

Masa 3rd year me pindah kt blok baru & tetiba lak nk jadi cerita blok senior 5th year kt atas bukit betul2 bertentang dengan blok baru me duduk. Satu malam, masa me baru je bukak buku konon2 nk stadi utk test.. duduk la kt meja stadi yg betul2 ngadap blok senior tuh. Belek2 buku dalam 5 minit mula la ngantuk kan pastu mula la mata melilau tengok rata2 sambil start berangan. Me ngadap satu persatu bilik2 senior yg terang benderang sbb derang2 nih x kira siang ke malam x reti nk tutup curtain atau tingkap. Terpelahang je manjang sampaikan kadang2 leh nampak la free show masa derang tukar baju ke ekekekek.. Pastu terperasan de satu bilik ni jarang sgt bukak curtain. Memula budget bilik kosong tapi 2-3 malam lepas nampak cahaya dr bilik tu. Konfem la ada orang dlm tu kan..

Memang nk jadi jodoh gamaknya tetiba de angin ala2 cite hindustan bertiup sepoi2 bahasa maka terselak la curtain kt bilik bertentang tu maka lagu2 cinta dalam kuch kuch hota hai pun berkumandang.. Terbelalak mata me bila nampak seorang jejaka sdg menongkat kepala sambil tunduk membaca.. auwww,sesungguhnya tika dan saat itu me rasa cam nk terjun bangunan pastu naik balik.. jatuh cinta pandang pertama kah?

Takde banyak soal terus me zass ke bilik Jua nk dapatkan view TERBAEK!! Masa kt U, bilik Jua mmg port utk dapatkan view yg mmg superb huhuhu.. Lagi skali angin kuch kuch hota hai singkap curtain bilik jejaka itu, haih.. nk kena nyanyi pastu guling2 mcm dlm hindustan la ni.. maka cinta mula berputik. Haku sorang la berangan!

Start malam tu dengan penuh tekad & semangat bermula la episod me mengorat jejaka itu.. me yg ngorat oke! Sampai la ke jinjang pelamin & dikurniakan 2 orang anak dara. Sekian, tu je la ceritanya.. banyak2 kang jadi e-book plak huhuhu.. Owh, hadiah utk contest ni di sponsor oleh EILA yg menjual shawl yg cantik2. Antara design shawl yg me minat..

shawl

Semua syarat contest dh dipenuhi hendaknya. Semoga anniversary ke 4 hari ni harapnya ada la rezki nk menang ye Seindah Butterfly ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 say what?:

jua said...

hahaha...yeah, bilik itu port paling bagus yang aku sendiri pilih usaha keras memujuk seorang ahli RCSU dengan niat mensekodeng senior dengan niat juga untuk mendapatkan seorang senior. sungguh keji niat aku. kalo mak aku tau, mesti dia nangis.

aku lak usya orang lain, dah seminggu nak habis sem nak kena tukar bilik baru aku tau bakal suami aku rupanya duduk depan bilik aku sajork. apa2 hal, dedua kita berjaya merembat senior. harus dibanggakan. waahahah

m@y said...

Jua,
wakakaka..yer pencapaian yg harus dibanggakan-BERJAYA MEREMBAT SENIOR!!sibbaik ko dpt blk tu,sbb tu aku ckp masa kt U ni byk wat mende xde pekdah.kalo makbapak tau mau aku kena maki berdozen hakhak!!

:: butterfly :: said...

walla!! tepok tangan skek dpt ngorat senior :B

gudlak yer;)

m@y said...

sila2 tepok..tq ;p