RSS

Cari ilmu

Me amik peluang masa dalam pantang ni nk khatamkan blog ni & a few mommy's blog yg otai BF. Ilmu BF me masih cetek biarpun dh beranak dua. Masa Aulia dulu 3 bulan je sempat BF kan dia pastu trus top up FM sbb orang keliling pressure Aulia nampak kurus cam x cukup susu huhuhu.. sangat sedey oke sbb x dapat bagi Aulia khasiat yg terbaik! Hakikatnya, Aulia memang kurus mcm papa dia tp badan hantap. Kalo skali dia debik orang memang sakit. So, untuk Hana harapnya dapat BF kan dia selama yg boleh. Memang la target sampai dia genap 2 tahun tapi x mo nanti pressure2kan diri sgt last2 nanti supply makin sikit sbb stress. 'Selama yang boleh' tu hopefully 2 tahun la pastu bila dh stop bley projek adik baru. Kena kuatkan semangat, paham apa itu demand & supply dalam BF-ing. Biar apapun dugaan mendatang harapnya me akan sentiasa kuat semangat.. Bertabahlah!!

IMG1116A 

Semoga baby Hana murah rezeki dapat khasiat susu ibu selama mungkin. Papa kena sentiasa bg full support x kira dugaan apa pun yg mendatang dalam BF-ing journey ni k. Kuat-kuat!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

ApasH said...

Go..go..may!!

even ngn Qaseh ni aku x berjaya exclusively BF..sbb desakan sekeliling.."dia meragam x nak tidur sbb x cukup susu"..

tp aku syukur sampai skang still dpt bf..cuma kalo susu utk hari tu x cukup baru MIL top up ngn FM..tp jarang sgt le.