RSS

Kakaknya & adiknya

Dah banyak hari malas nk wat entry. Xley jd blogger tegar la gini. Cam selalu banyak sgt nk cerita tp x tau nk start dari mana huhuhu.. Hari ni dh 38 hari, tinggal lagi 6 hari nk lepas pantang.. merdeka! So far sepanjang berpantang kt kampung ni sekali pun hubs x pernah miss balik tetiap minggu. Petang Khamis naik bas balik SP then petang Sabtu balik Kerteh.. cian hubs. Letih sgt tgk dia berulang alik travel ke sana ke mari. Tapi demi anak bini, sanggup je. Perjalanan sehala je dh 50++, pandai2 la calculate berapa kos utk pergi balik 8 minggu. Biarpun hubs mmg hopeless romantic tp bab2 anak bini mmg dia jaga & x berkira. Alhamdulillah, x pernah lagi la Aulia rindukan papanya x balik masa weekend. Walopun me x cukup tangan & kalut menguruskan anak2 masa weekdays tapi bila hubs balik masa weekend then jaga Aulia sepenuh masa rasa ringan la sket kepala.

IMG1100A

Me x tau cane la me nk uruskan 2 beradik ni bila dh balik Kuantan nanti. Huhu.. maunya semput me dok berkejar ke sana ke mari. Kejap Aulia berak, kejap Hana nk nenen, kejap Aulia nk makan, kejap Hana pampers dh basah.. adoii la, rasa cam marathon dalam rumah plak. Bila adiknya tido, kakaknya suka je g cium2 gomol adik.. dh adiknya melalak bangun nk di dodoi. Mama nk semayang pun x khusyuk sbb bila kakak dengar adik merengek dia tekup mulut adik sambil sebelah jari kt mulut "Syhhh.. jangan bising, mama semayang. Nanti mama angry." Kakak sayang adik dia tp terlebih ganas sket. Semalam masa me tidokan 2 beradik ni skali KELEKUK di hantamnya kepala adik dengan botol susu! Niatnya nk bergurau la dengan adik. Dah banyak kali jugak kakak usap2 kepala adik sudahnya di lepuknya kepala adik. Adoii la.. nk marah pun xley sbb dia xtau pepe. Cuma mamanya la yg kena selalu aware & pesan kt kakak yg adik dia kecik lagi.

Ok la, adiknya dh merengek2. Nenen time.. sibbaik kakaknya tido, kalo x masa mama bg nenen kt adik dia pun sibuk selak baju "Meh baby.. yaya pun ada tetek!" Pening la kepala mama camni anak oii..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 say what?:

Jiey^Mien said...

Hahhaha.. Comelnya part yang Yaya pun ada tetek tuh..

m@y said...

Jiey,
banyak lg kerenah si kakaknya yg buatkan mama nih dh pening.huhuhu..

Marsha~ said...

1. bestnyeeeeeeeeeeeeee dah nak habis pantang!! jeles ni...

2. heheheh.. samelah kite.. nasib baik adiknye ni kuat tido.. isap nenen tido.. kakak je yg tak larat nk layan kelasakkan dan kemengadaan dia tu..

m@y said...

marsha,
1.sila la jeles..penderitaanku dh nk berakhir hakhak!!

2.letih la nk melayan perangai kakak yg super ngades2..bila la nk abis?huhuhu..ilang sabar dh mamanya ni.