RSS

Pindah rumah

Dh lama me x update blog. Nak kata bz x la bz sgt tp nye malas hehehe.. Alhamdulillah me dh jumpa rumah sewa kt Inderapura Kuantan. Ok la kan..dr rumah ke sekolah kt Pekan, jaraknya dlm 45 minit then ke bandar Kuantan cuma 10minit. Nursery Aulia pun dh jumpa tapinya February ni baru start anta Aulia sbb hubs tgh cuti lagi. Biar la Aulia dpt spend time puas2 dulu dgn papa sebelum kena tinggal lg lepas ni..

Semalam baru lepas shopping perabot2 utk rumah..waaaahhh..sgt bahagia oke!! Dh lama sgt me dgn hubs nantikan time2 camni. Shopping brg2 rumah sendiri. Dh setahun me&hubs x hidup bersama as normal couple. Jd weekend husband & wife je, itupun x balik rumah sendiri. Bila dh hidup sebumbung walopun kt umah sewa (bleh consider rumah sendiri la kan) sgt la hepinya x terkata. Tetiap hari celik mata bleh tgk muka hubs ngan Aulia. X la mcm tahun lepas..asyik rindu je nk tgk muka anak ngan suami tp kena tunggu weekend. Berendam air mata je la kejenya tp Alhamdulillah, sume tu dh lepas. Skrg ni dpt la hidup sama2.. our own small family. Jauh dr sedara-mara & adik-beradik. Kt sini la kami nk bina hidup sendiri..alangkah bahagianya!

movingHouse

Harini hubs g amik brg2 yg tinggal kt umah lama dulu. Lepas ni sibuk la plak nk unpack brg2..aduhhh.. me sgt la malas keje2 nk unpack brg2 nih. Kalo nk kemas tu maybe ok la kot wat sket2..sibbaik hubs tercinta ada hehehe.. Dia la yg rajin mengemas segala bagai, pasang curtain even pilih perabot! Owh..cinta hatiku ini sgt la cerewet kalo bab2 deco rumah ni. Bagus la kan..bila balik keje letih2 xde la berserabut je tgk umah. Tenang je hati bila dok kt umah, x sabar2 je rasa nk balik umah ngeeee.. me tinggal dgn Aulia sbb hubs g dgn lori sewa. Bila pk nk mengemas dgn tukang kemas kenit nih..adoiyaiii lg la pening kepala!

Esok dh bermula hari baru utk me..huhu..cuak je nk hadap keje baru, environment baru ergh,rasa cam ribu2 butterfly in my stomach! Semoga dipermudahkan segala urusan me & semoga makin murah rezeki kami anak-beranak bila dh hidup bersama ni..mudah2an..Amiiiinnnn..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

nikki said...

wish u gud luck for today...InsyaAllah besar pahala ko mengajar bdak2 istimewa nih...

mayra_solace said...

Doakan aku ye..InsyaAllah kuat la iman & kesabaran aku nih nk hadapi..