RSS

Pujuk

Hari ini ganti puasa.. 2 ari je pun tinggal tahun lepas sebab x larat sgt masa preggy Hana *lembik* uhuk..uhuk.. Dah alang2 kelas pun x banyak, dok bertangguh dr sehari ke sehari maka harus lah misi ganti posa dilaksanakan hari ini jugak huhuhu.. Pagi2 kol 10 dh sms suami tanya kt mana nak bawak buka posa.. see.. sgt excited mcm budak kecik baru belajar puasa oke ;p

Balik rumah tot-tet-tot-tet dok melayan si kecik tu x sedar dh kol 5. Then suami text gtau balik lambat sikit.. xpe la.. Dah malas nak keluar makan kalo lambat2 sgt sbb tuan puteri pucuk kelompang ni kol 7 malam dh masuk beradu. Kang dh lepas time tido mula la dia cranky.. pesan je kt suami suh beli mee goreng mamak yang sedap.

Kol 7.15, berbuka dgn nescafe + roti je sbb tunggu suami bawa pulang pesanan. Cam terbayang2 je nak berbuka dengan mee goreng mamak yang sedap itu huhuhu.. Tepat kol 8 malam suami sampai rumah, terkocoh2 nak kejar maghrib.. dengan TANGAN KOSONG! “Kedai depan x bukak la, pas mayang nanti b kuar belikan ek?” dari Kerteh ke Kuantan xde kedai makan ke dia naaakkkk jugak beli kt kedai depan rumah? Sob.. sob.. batu belah.. batu bertangkup.. makanlah aku, telan la aku.. aku kempunan mee goreng mamak.. uwaaaaaaaaa!!!

Lepas semayang suami nk keluar. “Xpe la, xnak dh la..” mogok lapar oke. Suami angguk je.. KEJI! Pastu dia keletungkeletang wat mende ntah kat dapur sorang2. Malas nak layan.. yer, saya merajuk sbb suami xnk layan permintaan saya yg seciput ini. Saya tinggal puasa dulu sebab x lembik membawak anak dia dalam perut tau.. bla..bla..bla.. mula la emo x tentu hala hanya kerana sebungkus mee goreng.. huhuhu..

Tiba-tiba *chewwah* suami panggil “Meh makan yang..” Huh, buat lawak ek.. dah la orang tgh lapar ni kang x pasal2 bertukar jadi resakse hijau! Jeling tengok kat atas meja ada ini..

IMG0046A

*senyum* Suami.. kamu adalah sangat suweett!! Biarpun hanya scramble egg tapi perut saya tersangat full dengan kasih sayang. Cinta kamu hingga akhir hayat *wink* ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 say what?:

Lin said...

terubat rasa marah eh..kekeke

Zhr Znl said...

fewwittt... benjy masak...

Marsha~ said...

**Jemput datang ke birthday bash Qila ye, Ahad (13 June) ni... :)

::Mamalyna:: said...

hehehe...terus kenyang sekenyangnyer kan...

m@y said...

Lin,
itula..org pompuan nih cepat lembut hati huhuhu..

Zhr,
blaja2 pujuk bini..bekalan masa hadapan hehe..

Marsha,
sowee xdpt dtg..de kt kampung la..

Mamalyna,
uihh..mmg kenyang..dgn kasih sayang ;p