RSS

Cerita minggu ini

Minggu ini adalah bz tahap gaban. Apa sgt la bz keje cikgu kan? Rasa nak penampar je sape yg tanya gitu dalam minggu ni.. Sekolah dpt masuk final untuk pencalonan Sekolah Berprestasi Tinggi antara 16 buah sekolah dlm Malaysia. Mende nih related dengan NKRA thingy la.. sangat penat oke bila kena prepare documentation dari tahun 2007-2009. Nak korek balik segala arkib bagai uhuk..uhuk.. Tiap2 hari g keje kol 6.30 pagi, balik kol 6.30 petang.. Dah la stress nak mampos pastu bila sampai umah, amik anak2 kat skool derang plak ngamuk2 protes sebab mamanya balik lambat. Aduhaii.. nipis je sabar haku neh.. Even semalam ari Sabtu pun kena berkampung kt skolah. Nasib baik cinta hati adalah sgt memahami.. sanggup lagi jagakan anak bila nampak bininya terkelepet letih & tolong picitkan kepala bila bini bising2 sakit kepala. Suami.. kamu adalah sgt suweeeetttt. Cinta kamu hingga akhir hayat ;p Ok, enough with cerita2 kerja. Mau sambung cerita tentang ‘nyawa’ saya berdua ini..

IMG0146A

Kakak adalah sgt suka menyakat adik. Apa yg adik pegang semua nak direbut, semua di claim dia yg punya. Sgt sakit kepala sebab adik dh pandai menjerit+melalak bila kakak rampas apa yg ada kt tangan dia. Sudahnya mama jadi tarzan menjerit2 bila kakak menyakat adik..

DSC00239

Si comel mama ini baru pandai menyulur.. iyer, adik adalah lambat sket kalo nk dibanding dgn kakak yaya dulu. Tapi adik sgt laju bila bergerak. Setakat hari ni dh 3-4 kali adik celup tangan atau kaki dalam kuah kari xpun kuah sate masa mkn kt kedai. Mama baru letak adik atas meja xsampai 5 saat nak entertain kakak yg byk songeh.. tau2 kejap je adik dh celup huhuhu.. Sekarang ni adik pun x kurang jugak menyakat kakak. Apa saja MAKANAN yang kakak pegang, konfem lajuuu je dia rebut dari kakak muaahahaa!! So sekarang mama adalah double pening kepala sbb kalo bukan adik.. kakak plak menjerit. Adoii la.. baru besar ni dh pandai bertekak, menjerit bagai. Xtau la dh besar2 nanti.. lagi pening la kepala mama.

anak

Apapun, inilah buah2 hati mama yang lengkapkan hidup mama. Hilang segala stress bila balik ke pangkuan tersayang. I’m blessed.. Alhamdulillah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Marsha~ said...

sian adik kan?? selalu kena buli dgn kakak.. huhuhuhu

m@y said...

huhuhu..adik tunggu masa je dia besar sket.konfem dia lepuk kakak balik ;p