RSS

Our Krabi Trip :: Day 1

Few weeks before cinta hati bawak balik brochures tunjuk kat saya. Ingatkan cinta hati main2 je bila cakap nak bawak saya ngan anak2 gi bercuti kt Krabi. Cam x terbayang dek akal je nak heret mek bertiga tu gi bercuti luar Malaysia. Dah la nak buat pasport pun satu dugaan. Itu nanti cerita entry lain eh..

419382_10150562525089871_664889870_8650517_611780310_n

Journey bermula Jumaat malam 20/1 gerak dalam kol 11 malam sbb tunggu orang lain sampai. Sampai Sp singgah drop Khayla. Saya memang x bercadang nak bawak bb Khayla sbb saya tau nanti makan minum tido dia x tentu hala. Orang ada baby tau la cane cerewet nya bila bawak baby gi bercuti jauh2. Khayla pun masih lom tau nak merasa apa seronoknya gi bercuti kot.. kesian je kt dia dapat letih je nanti. So saya tinggalkan dgn tokmama ngan babah. Suka sgt la tokbabah dpt spend full time dengan cucu kenet ni. Pantang merengek sket trus berdukung!

407952_315214068520524_100000958008475_822243_1235403558_n_640x480

Photo0475_640x480

Lepas breakfast bagai kami teruskan perjalanan. Stop jap kt Bukit Kayu Hitam nak buat insuran then beli jajan kt The Zone. Seingat saya sampai border Thailand dalam kol 12++ tengahari kot sbb terasa matahari terpacak atas kepala masa berhenti cop pasport tu. Lepas sket dari border kami berhenti lunch dulu, masing2 dh lapar. Kami 4 beranak join colleague cinta hati gi sana naik 2 van. 1 van ada lah dalam 9 orang termasuk la budak2.

Photo0477_640x480

Photo0483_640x480 

Perjalanan tersangatlah panjang.. campur dengan berhenti solat & makan2 sume, sampai hotel lebih kurang kol 8 malam. Bayangkan kalo saya bawak baby Khayla? Saya pun dh rasa letih gila, kalo baby mau mengaruk sepanjang jalan! Di tambah plak ngan Aulia ngan Hana yang x sedap badan sebab dah seminggu start dari Sabtu lepas derang 2 beradik demam on-off. Aulia dh kebah, Hana plak demam silih berganti. Memang saya pun dh 50-50 pikir nak gi bercuti dengan keadaan derang yg camtu tapi sbb cinta hati dh susah payah plan & bayar semua x kan la nak cancel..

401262_3109782827790_1360928888_33219439_270529759_n_640x359

Kami stay kat Sabai Mansion, Ao Nang. Sampai2 tu lepas check-in, mandi2, rehatkan badan jap kami keluar dinner kt restoran halal Orchid Restaurant. Night view kt Ao Nang memang sgt happening! Ingatkan masa keluar malam tu nak la berjalan2 sambil window shopping skali Aulia ngan Hana dedua memang buat perangai bikin panas hati mama! Semua benda x kena, sket2 nak merengek. Rasa menyesal sgt2 bawak derang ni.. apsal la mama x tinggalkan korang dgn tokmama ngan babah je?! Why? Why?

Tapi xley nak salahkan derang 2 beradik la sbb dengan x sihatnya pastu letih perjalanan lagi.. tambah plak masa kuar dinner tu dh dekat kol 9 lebih. Mek2 ni stok kol 8.30 dh masuk sarang.. alamatnya memang susah la nak bawak berjalan malam. Nasib la mama x dapat merayap malam hari huhuhu.. Masa sampai tu nak bagi kt Hana ubat demam bley plak dia gi tepis ubat tu, abis tumpah sebotol. Adoii la.. memang bagi hangin satu badan la!! Masa balik tu singgah farmasi beli ubat demam then sebelum tido bagi kt 2 beradik tu. Maka habislah hari pertama kami..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Lin said...

aaku trgn nk p krabi ni..nk lalu jalan darat..ko buatla entry brp budget semua..senang nk buat panduan :D

m@y said...

Lalu jalan darat de byk jalan..yg aku lalu ni jalan jauh makan masa gak la. Nanti la aku rajin2 sket wat special entry budget bagai hehehe..