RSS

Satu tahun setengah

Patut la semalam balik dari skool kenet happy je gelak2, x meragam & pandai bawak diri main ngan kakak.. turns out yesterday 10 August was her 18 months bornday! Mama memang ingat bulan ni Khayla due cucuk setahun setengah tapi miss out the date huhuhu..

Photo1309

Khayla memang totally different from the kakaks in terms of appearance and attitude. At 18 months young mama dah bley identify character dia. Berbeza dari the kakaks, rambut dedua lurus ikut papa but this cheeky girl rambut kerinting halus memang ikut belah mama la. Kalo time dia mengamuk, saya bising2 membebel “Apsal angin sgt Khayla ni?” mesti papa jawab “Tengok kerinting la..” hakhak!

Photo1312

Kenet is one independent girl.. pandai bawak diri. Kalo dia sihat, insyaAllah xde episod nak merap2 berdukung bagai. Lepaskan dia kat bawah, merayap la dia ke mana pun ikut kaki. She knows how to fit in with others. As long as orang x kaco dia, aman bahagia la hidup. Selalunya yang kaco dia pun Hana.. berebut mainan bagai. Khayla ngan Hana memang rajin bercakar. Baiknya ada la dalam 40% yang lebih tu ko ketuk aku, aku dibuk ko kind of relationship. Mesti orang ingat Hana menang kalo bergaduh dengan Khayla kan? Silap banyak la.. she’s one hell of a brave kenet! Biarpun aku kecik tapi balas tetap balas.. kalo Hana dibuk dia kat dapur then lari, dia akan kejar sampai dapat nak balas balik. Boleh bayang x betapa huru-haranya hidup saya bila tengok 2 budak kecik berbalas gedibuk?

Photo1365

Usually Hana will end up crying cari papa mintak tolong.. see, kecik2 cili padi ini budak. Sangat garang oke! Nampak je kecik tapi kalo dengar dia ketuk kepala Hana, xpun lempang the kakaks sangat pedih & menyakitkan. Sampai saya ngan cinta bley rasa “Adoii la..” memang dia balas sehabis hati. Itu belum kalo kat tangan dia ada benda, x kira la mainan ke, sikat ke, botol bedak ke.. kalo x tengok konfem kena! She do knows how to protect herself. She’s not the type of girl yang sket2 melalak.. nak cari pasal dgn orang tapi bila kena balik meraung cam Hana. X kira la kalo ko lagi besar dari aku pun tapi kalo ko kaco aku wajib balas balik. Selalunya Khayla ngan Hana kerap bertekak masa masing2 dah mengantuk malam hari. Papa will come to the rescue, bawak Hana naik tido dulu so Hana dibuk Khayla then dia ingat dia dah menang. Silap banyak la.. bukak mata esok pagi je saya akan dengar Hana melalak “Kayla buwat Anna.. Kayla ketuk kepala Anna!!” See.. budak kenet ni sanggup sabar tunggu sampai esok pagi semata2 nak balas malam tadi punya cerita. Silap banyak la kalo orang ingat dia akan live and let go huhuhu…

Photo1288

Khayla memang independent baby. Jarang sgt dia nak merap x tentu hala kecuali kalo dia x sihat atau letih. Even pagi2 kalo nak anta gi skool yang selalu buat perangainya masih lagi Hana debob.. mama just dukung Khayla bagi kat teacher then dia hulur tangan mintak nak salam pastu gi la main pepe yang menarik minat dia. Balik rumah pun camtu.. lepas je dia kat bawah pepandai la dia nak meneroka seluruh pelusuk rumah. Mencicit je jalan macam hamster terlepas kandang.. sangat comel sbb dia kecik tapi pandai bawak diri. Khayla memang ada karakter tersendiri.. it’s amazing to see how garang she is but in the end she is still mama’s cutee little baby girl. Yes she is independent but by the end of the day she will still come to mama for ‘gentel lengan’ session before going to sleep. She had this cute habit of cubit2 satu lengan orang sebelum leh tido lena hakhak!

Photo1299

I know that u are in the process of building up characters but please don’t grow up too fast Khayla.. you will always be my baby. My baby Khayla xoxo..muah!! Happy 18 months darling!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: