RSS

Farewell Kindy Yaya

Lagi 2-3 bulan nak masuk tahun baru 2013.. Yasmeen Aulia, anak sulong saya pun dah nak masuk darjah 1. Alahaii.. bila anak dah skolah ni terasa la dah tua huhuhu.. makin banyak&besar tanggungjawab. Risau jangan cakap lah, dok memikir cane la Yaya kat skolah betul ni sbb dia jenis yang ralit bila dah dapat mende yang dia minat. Takut kang dalam kelas cikgu mengajar kat depan, dia dok ralit mende lain kt belakang. Sekarang ni kat tadika dia one-to-one xpe la.. kalo lambat pun teacher ley bagi catch up balik. Haii la anak.. pandai2 la ko bawak diri nanti eh.

Alang2 dah wat birthday celebration haritu, saya belikan sekali kek untuk teachers kat sana. Tahun depan bukan x jumpa dah sbb saya plan nak bagi Yaya transit kat taska tu gak sebelum anta kelas KAFA. Just a simple token of appreciation.. apa salahnya, orang dah jaga & ajar anak kita elok.

IMAG1462_640x480

IMAG1583_640x480

Alhamdulillah, anak2 saya murah rezeki & di permudahkan urusan cari orang untuk jaga diorang sepanjang saya g kerja. Xde kes lagi la saya kena tukar 2-3 orang pengasuh. Masa kat Kuantan dulu pun sama. So far teacher2 kat taska ni x banyak songeh & boleh tolerate. Paling saya suka kalo de pepe cam calar ke, lebam ke kat anak2 sbb derang bercakar ngan kawan2, xyah tanya awal2 derang dah inform masa amik. Kalo sakit demam derang x biar melarat, kalo pesan bagi ubat x lupa. Setakat de lebih kurang sket2 tu kira give & take la. Cerewet sangat pun x ley.. memang kita bayar untuk jaga anak kita tapi kena consider la dalam taska tu ramai lagi budak. Kalo kita x cerewet insyaAllah derang pun sama..

IMAG1464_640x480

Sepanjang saya hantar anak2 gi taska ni x pernah lagi la derang menangis2, buat perangai x mo gi skool sebab takut kat teacher ke pe. Nangis pagi2 sebab mengada ada la huhuhu.. 4-4 Yasmeen ada kat taska ni. Kalo teacher bagi resit yuran pun tulis skali je Yasmeen Sisters hakhak! Thank you teachers2 sebab jaga & didik Yaya dari x tau pepe sampai pandai baca & mengira. Tahun depan kita jumpa lagi yer..

IMAG1550_360x480

Farewell Kindy.. Hello Standard One!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: