RSS

Lima

Hari ini sudah genap 20 minggu 1 hari baby dlm tummy ;p sekejap sgt rasa kali ni. Orang keliling pun bila tanya "Dah bape bulan?" nak jawab 5 tp rasa cam eh, betul ke? Kira2 balik betul la tu.. Maybe sebab kali ni terlalu occupied dengan Yaya ngan Hana so masa baby #3 membesar dlm perut cepat je berlalu. Kalo masa preggy Hana dulu panggil dia 'adik baby' tapi baby #3 ni xtau nak panggil apa sebabnya saya panggil Hana adik, Yaya panggil adik dia baby, papa plak panggil Hana anjeee hehehe.. so baby #3 ni xtau nak address as apa.. Tunggu la, Sabtu ni de appointment check up. Kot2 baby #3 nak bagitau nama dia Ahmad ke Yasmeen ;p nanti baru pk nak panggil baby apa k..
Sume orang tanya "Kalo kali ni baby girl lagi camne?" camne hape? Alhamdulillah, Allah dh kurniakan rezki anak kt saya & suami. Biarlah semua anak kami gegirl pun x kisah. Kami suami isteri dikurniakan anak.. dari orang yg ada segalanya tapi xde anak. Usaha macam2 semata2 nak dapatkan zuriat. Ada je mulut2 longkang yg x abis2 nk menyakitkan hati. "Suami awak konfem nak anak lelaki..org lelaki mesti nak ada keturunan. Kalo awak x beranak anak lelaki habislah awak. Bukak cawangan lain la dia.." pastu gelak mengilai2.. ek'eh pompuan nih, ringan2 je tangan sy nak bagi pelempang barang sedas dua. Dah ada anak yang sah2 ber'binti'kan dia tu bukan terang2 dh keturunan? Awak masih hidup dalam zaman Jahiliah ke? Awak rasa saya ke yg tekan suis ON utk tentukan baby kali ni KENA DAPAT BOY.. Awak x percaya Qada' & Qadar Allah? Kun fa ya kun.. saya percaya dengan setiap ketentuan Allah. Awak x perlu susah2 pk untuk saya ;p
Baby #3 sangat aktif di kala ini, tau ye mama tengah menulis tentang awak. Seawal 17 minggu baby #3 dh start wat summersault dlm perut mama. Tambah lagi kalo time kakak Hana tengah memanjat perut mama dengan aktif. Pelik agaknya Hana nampak perut mama besar hakhak! Peel dia sekarang, kalo panjat perut mama mesti nak tepuk2 pastu lekap telinga kt perut macam nk cakap "Hello adik.." ekekekeekek.. Uhh..kalo masa preggy Hana dulu berat naik smpai 72kg, kali ni baru 5 bulan berat dh cecah 64kg uhuk..uhuk.. haruslah kali ni berat cecah 80kg!! Uwaaaaa... Sabtu ni kena wat blood test ngan minum air gula. Rasa2nya kali ni cam konfem je de Diabetes sebabnya skrg ni lepas makan nasi mesti rasa letih longlai semacam. Orang lain lepas makan makin bertenaga, ini x.. makin lembik ada la.. lagipun badan sendiri boleh rasa perubahan walopun sikit. Suami dh hint2 nak bg kerahan utk diet sihat. Nak kena kurangkan carb & sugar dlm food intake. Habis lah dh xde nikmat makan huhuhu.. tapi demi baby #3 apa saja untukmu.. sayang anak2 mama.. ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

ApasH said...

biar betul may cukup bulan nanti 80kg..hahaha..dulu masa ngn Yaya pon aku dh tgk ko jalan cam "marayap" je..hahaha..

x kot..aku rasa paling berat pon ko 70kg++ je..jgn le plak lawan aku may..aku kalau boleh x nak cecah 80kg tu..ngeri!!

m@y said...

apash,
huhuhu..ada possibilities nk cecah 80kg kalo skrg pun dh dekat 70kg.kalo dulu merayap aku rasa kali ni meniarap trus kot ekekekeek..

IkhwanHashim said...

Cute kids, my wife pun suka and join babywearing, we have beco & jumpsac..good luck with the prenancy...