RSS

Ganti puasa

Rabu lepas hari ke 3 ganti posa hehehe.. tu la, lenkali ganti awal2 jgn bertangguh. Sepatutnya masa Syawal lepas dh ganti terus masa nk puasa 6 tapi dok bertangguh dr sehari ke sehari punya la liatnya nak mengganti. Sedangkan 6 hari je pun.. tinggal lagi 3 hari nak abiskan adoyaii.. liatnya! Pepepun alhamdulillah, dh habis ganti 3 hari.. ingatkan minggu ni nk puasa direct tp Khamis ada terapi renang, dh tentu2 la kena masuk pool kan? Jumaat plak de colleague wat majlis birthday utk anak, sah2 la nak makan hehehe.. lgpun nampak production susu ala2 merudum so kena la break puasa sehari dua pastu continue balik..

Memula nk start puasa mmg la tergoda macam2 makanan.. itu nak, ini nak.. tgk bebudak makan keropok pun dh nak menitik air liur. Tapi masuk hari ke 2-3, orang makan depan hidung pun xde nafsu sgt. Setakat tengok je.. yg paling best baru puasa 3 hari dh turun 2.8kg! Nampak sgt gemuk air huhuhu.. nak wat cane, kata BF kan? Tetiap hari je 2-3 liter telan air masak nak bg baby puas menyusu punya pasal. So anak2 mama ingat tau.. mama nih kena korban kurus semata2 nk BF kan korang. Ingat tau hakhak!

Isnin depan insyaAllah start balik abiskan posa ganti. Xley nak bertangguh dh sebabnya skrg ni period saya pun ala2 bengong. Xley nak budget. Tu la.. suka sgt buat keje last minute. Suka bertangguh, ini lah akibatnya. Orang lain tgh sedap menikmati makan sebelum nk posa, saya lak baru terhegeh2 nk ganti posa. Ok.. entry ini adalah utk mengingatkan, lepas abis Ramadhan kali ni cepat2 ganti puasa k.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Puan ApasH said...

same here. Aku bulan pose dulu mmg tak pose sebab tgh morning sickness yg teruk. Makan muntah then gastrik pon datang le.

baru 8hari je ganti. Sah2 tak sempat abih..alahai....

m@y said...

Aku pun sempat ganti 4 hari je..minggu last sebelum posa dh period. 2 hari lg tinggal.Bayar fidyah la jawabnya..