RSS

Alhamdulillah..

Demam Aulia dh betul2 kebah lepas hampir seminggu start Jumaat lepas dia kejap demam kejap baik.. aduhaii..me sampai kena amik mc 2 hari disebabkan x tido malam dok monitor panas badan dia. Bukan lah x tido langsung, tipu la tu kan.. cumanya tido yg x jerap. Kejap2 terjaga.. risau je hati bila temperature dia naik sampai 39.5.. kool fever tu sokmo terlekat kt kepala dia.. bukan takat kepala kdg2 tuh sampaikan kt belakang badan dia pun me tempek.

Dah la dengan me nih mabuk malam.. penat weh..penat. Dengan nk melayan anak wat perangai lagi, x cukup tido berjaga malam pastu bangun pagi mula la weng semacam je. Pastu lagik mau drive g keje sendiri la? Hah, mau ku sodok belakang treler kang!!

Pic-0017

Nasib baik la hubs ada nk pujuk segala tantrum dia bagai.. memang sume mende x kena la bila dia demam ni. Makan x nak even susu pun bercinta nk suh habiskan 4 oz..badan baru je naik sket dh susut balik..anak..anak.. Bila dia demam haruslah mama yg kena jadik monster everytime makan ubat kan? Kalo pujuk2 x de nye jalan..dia buat pandang ke lain. Kena la guna approach mendera huhuhu.. nk bg baik punya pasal kena la berkeras skett. Kalo x makan ubat bila tahunnya nk baik anak oii?!!

Pic-0018

Alhamdulillah, demam Aulia dh kebah. Dh mula la episod bertekak dengan mama, merajuk dengan papa, punggah satu rumah.. cam besa rumah dh riuh balik dengan mama bertempik macam pompuan giler pastu papa plak terkekeh2 gelak tgk reaksi anak dia yg makin kreatif mensaikokan mama..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

Zuhaini said...

alhamdulillah... :)