RSS

Emotional..

Hubster baru balik petang td.. Aulia plak bila nampak je papa mula la xtentu arah. Kejap gelak2 suka, kejap nangis ngade2.. mama yg dh sedia kala lembik longlai ni panas je hati tengokkan Aulia ngade2 yg amat.. Kesian kt papa..xsempat nk lepas penat kena melayan anak dara banyak kerenah.. tu la, sape suh tinggal2kan anak manja dia kan?

Lepas asar hubster bawak g makan sate coz me tgh craving sgt nk makan sate huhuhu.. thanx sayang melayan permintaan bini mu yg byk gak songehnya. On the way g makan tu hubs cakap esok dia g keje then trus stay transit sampai Jumaat..owh, angin ribut tiba2 je bertiup kencang! Tetiba je me jadik hangin x tentu pasal.. dr muka yg tersenyum sbb suker sgt hubby dh balik terus mencuka.. aduhaii, xpaham nape tetiba me sentap? Dh terang2 me tau hubs g keje bukannya saje2 nk g jenjalan kan.. emotional betul skrg ni..

Me jadik marah sbb hubs nk g tinggalkan me uruskan anak sorg2 hukhuk.. sedangkan ada je org lain yg laki xde berbulan2. Boleh je uruskan anak sendiri. Sebenarnya dalam hati ni rasa jeles, dengki, sakit hati bila tengokkan org lain yg g keje hubby hantarkan tetiap hari..tambah2 cikgu2 yg tgh pregnant. Sweet je tgk derang babai2 husband masa me tgh park kete terkocoh2 baru sampai sekolah. Sume cikgu kt sekolah cakap "Kuat betul may, alah2, lembik2 pun drive sendiri g keje. Dr kuantan plak tu..kalo akak, x daya dh.." ak'aa..kuat la sgt..dlm hati ni Allah je tau cane bangun tetiap pagi mintak diberi kekuatan, semangat nk g keje seikhlas hati.

Sedih je kalo ikutkan hati bangun kol 5 pagi siap2, kelek anak g nursery pastu drive plak g keje uwaaaaaa.. kalo la tetiap hari hubs anta.. Sebenarnya kalo hubs berulang dr rumah pun segala mende tu me kena wat sendiri but knowing that at the end of the day he will be there for me.. itu yg comfortkan me. Bukannya nk harapkan dia buat segala task yg me buat tetiap hari. But knowing there's someone at home who will listen to my everyday life story just make me feel happy..biarpun hubs x respon tp bila tau dia ada di sisi, hati ni jadi sejuk je.. owh, me tau me sgt mengada2 nk berkepit je dgn laki huhuhu..

Cian hubs baru balik penat2 dh tetiba bini sentap x tentu hala.. sedangkan bukannya wat salah pun. Nk g keje je pun.. I'm so sorry dear hubby.. blame it on the pregnancy hormone hehehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 say what?:

Jiey^Mien said...

Mencabar betul ni.. Kalo jiey sure tiap2 hari dok sedey..

takpe may.. nnt bb pun jd kuat gak

mayra_solace said...

Jiey,
Sebenarnya kalo hari2 lain xde mende pun..tetiba je harini sentap huhuhu..nk dimanjakan suami..

Zuhaini said...

siannya... rasa bertuah pulak saya pasal tiap2 hari en suami drivekan.. sabar ya... pejam celik je tu! :)