RSS

Apa itu?

Bley teka x apa yg ada dalam plastik tuh?

IMG0880A

Inilah dia.. bekalan ubat2an untuk pregnant kali ni.

IMG0881A

De ubat tahan muntah, ubat gastrik, angin, kembung..mcm2 lagi la. Most of the time me mmg sumbat je plastik nih dlm handbag bawak x kira la ke mana. Jarang sgt la me nk makan ubat2 yg doc bg nih kecualilah kalo dh lembik longlai x larat sgt2.. pregnant kali ni xde la muntah2 sgt pun tp nya bila masuk petang mula la lembik longlai sampaikan nk bangun pun kadang2 x larat..huhuhu.. Hubs plak bila petang je dia nk ajak keluar bawak Aulia jalan2..adehh..kdg tuh rasa nk marah je sbb kalo leh nak je pass kan lembik yg me rasa nih kt dia. X rasa x paham la kan.. tp kalo dia sakit lg la penat me nk menjaganya..ngada2 lebih dr aulia nanti hakhak!!

Pregnant kali ni gak me tersangat la suka minum ni..

IMG0885A

Everyday mesti nk pekena gak satu sachet tuh, tapi baby mmg tersangat la mencik dengan air nih.. bila me minum dh sampai ke dasar perut je mula la dia keluarkan balik. Sudahnya me gak yg lembik2 muntah bagai.. me notice baby mmg x ske pepe minuman yg bersusu..even milo pun dia keluarkan balik huhuhu..

Bila start petang je me akan lembik, then menjelang malam je haruslah muntah2 bagai. Dh nk tido pun bau muntah..dengan selekehnya alahaii.. kesian kt hubs tengok bini pun dh macam ppuan meroyan, x selera langsung hakhak!! Tp jadi gini pun sape penyebabnya? Cakap! Huhuhu.. mintak maaf byk2 la yang..rumah pun dh tunggang terbalik mcm tongkang pecah dh kekdahnya. Basuh baju rajin je tp nk lipat kain tuh aduhai..bercenta!!

Bukannya hubs x reti nk kemas umah bagai tp pregnant kali nih me mmg cerewet.. xtau nape. Kalo hubs wat mende2 contoh sidai kain la.. me ske sidai kain atas ampai tp hubs sidai dgn hanger..itupun me x puas hati. Kalo lipat kain lak hubs lipat cara lain, me lak cara lain pastu bila nk kemas masuk almari x sama.. me lipat lagi skali. Adehh.. kecik je hati hubs melayan kerenah me kali ni. Sudahnya biar la me je yg setelkan umah ikut kadar kelaratan badan.. kalo x larat biar je la dulu sume mende berkubang kt bilik belakang hehehe.. bila dh larat sket badan nih nanti baru la nk cara ke mende2 tuh sume..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: