RSS

Sakit mata..sakit jiwa

It started with Aulia few weeks back. Damn, I cursed those stupid parents yg xde rasa tanggungjawab anta anak2 yg sakit berjangkit gi nursery! For 3 weeks saya menjaga anak2 yg sakit mata berlarutan.. started with Aulia then jangkit kt Hana then Khayla. After 3 weeks standing still now I’m down with conjuntivitis.. tewas gak akhirnya. Alhamdulillah, walopun anak2 kena sakit mata cuma sebelah mata je yg cemey x teruk sgt mcm saya yg kena kt dedua belah mata. Dah macam ikan emas mata saya bengkak, bezanya ikan mas tu comel tp saya x huhuhu..

Photo1119

Hana tembam yg sepet

Photo1043

Si kenet pun sepet sampai skrg x baik2 lagi..

Series tertekan jiwa saya bila kena jaga mek2 ni masa gini. Dengan berperang nak makan ubatnya, nak titik ubat mata kena bertukar jadik resakse gorgon dulu.. jiwa saya terlalu letih! To make it worse, cinta kena naik laut almost a month. Lagi la saya stress.. selalu paling lama pun dia kena gi 2 minggu. Ok la, redha sbb memang keje dia tapi nih dh melarat sampai sebulan mula la saya nak emosi hamuk x tentu hala. Dah la kaco cuti skolah dekat seminggu plak tu.. nasib baik saya x booking mana2 untuk gi holiday cam selalu kalo x mau tsunamay gak la haku!

Bila sakit mata dh berjangkit kt saya, baru tau betapa hazabnya. Ingatkan lepas 3 minggu jaga mek2 ni antibodi saya kuat la kot x kena mcm masa saya jaga derang chicken pox dulu. Sekali hamik ko, hari kedua rombongan ke Terengganu saya dh start rasa gatal2,pedih2 mata pastu dh start merah. Dah dekat seminggu gak.. Nasib baik la cuti skolah, so dapat la balik kampung. Ada la mama ngan abah nak nengokkan mek2 bertiga ni.

eyes

Segala mende serba x kena. Nak tido x selesa sbb mata bertaik, bila nak bangun tido mata mcm di gam then air mata x berhenti meleleh. Kena cahaya sket pedihnya menusuk. Nak sujud masa solat rasa cam nak terjojol keluar bijik mata. Bengkak jangan ckp la.. hazabnya nak bukak mata bagi luas. Ni sekarang pun mata tgh kabur. Time nak amik air semayang, mata terkena air sket pun pedihnya menyucuk cam kena hiris.. adoii la..

Semalam plak masa pas mandi, bley plak berdarah menitik dari mata. Panik jap! Ajak abah gi hantar gi Pakar Mata Razak kt SP.. dekat 2 jam gak menunggu turn. Nasib baik la xde pepe, doc cakap mata luka sbb ubat sebelum ni x sesuai. Allah bagi ingatan suh jaga nikmat penglihatan yg Dia bagi the hard way. Alhamdulillah, semoga terhapus dosa2 kecil dgn adanya sakit ni.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: