RSS

Selamat Hari Mama

Tahun ni tahun ke-6 saya jadi mama :) X sangka dalam tempoh tu saya dah jadi mama pada 3 orang anak, insyaAllah hujung tahun ni dah masuk 4 hehehe.. rezeki anak melimpah ruah. Alhamdulillah, Allah bagi saya merasa nikmat jadi ibu.

528550_2851793824493_1548943722_31897408_1739766410_n

Seperti tahun2 sebelumnya, cinta x pernah celebrate hari ibu bagi bunga bagai walopun sebelum keluar fakta dlm fb segala huhuhu.. Celebrate makan kt luar? Xyah nak tunggu pepe celebration, bebila je dia bawak gi makan kt tempat special.. upon request. Nak bunga? “Lepas tu bunga tu you nak buat apa?” Pang.. lempang sedas baru tau! Last saya dpt bunga dari cinta masa convo dulu. Itu tahun 2005.. ok, maybe dia tunggu wedding anniversary ke-10 baru dia nak bagi kot **sedapkan hati** muahahaha!!

Nak bagi hadiah dlm wishlist saya? Ini rangkap yang dia akan ulang sampai saya suruh berhenti sbb muak dengar dia menyanyi..

“ Jika engkau minta intan permata
  Tak mungkin ku mampu
  Tapi sayangkan ku capai bintang
  Dari langit untukmu..”

Xpun nanti dia nyanyi lagu Fantasia Bulan Madu xde tune uhuk..uhuk.. oke, tektik itu adalah sgt keji sayang!

Tahun ini hari ibu untuk saya di sambut dengan khabar cinta perlu ke offshore lagi.. sedangkan baru seminggu lepas dekat 2 minggu dia kt sana. Redha je la.. dh keje dia. Maka tinggal la saya menguruskan anak2 sendiri. Nasib baik la dh masuk 2nd trimester ni saya dh cergas sket. Mama & abah standby je kot2 kalo saya call mintak derang datang meneman tapi dh naik segan plak saya sbb tetiap kali cinta gi offshore pun derang datang. Biar la nanti masa saya betul2 x larat & perlukan bantuan baru saya call mintak rescue huhuhu.. Buat masa ni mampu lagi kot nak uruskan anak2 sendiri. Kalo kata degil sgt.. mama sebat je korang! ;p

Happy mama’s day to all the mothers out there.. terutama buat mama saya yg x pernah habis tugas menjaga saya dari kecik sampai dh beranak pinak ni. Buat kawan2 saya yg dh menjadi ibu & buat saya sendiri yang dh jadi mama anak 3.. Owh, xlupa ucapan terima kasih saya untuk suami saya yg hensem **dgn harapan dpt gadget idaman** kerana menjadikan saya ibu kepada anak2 dia ;p

SELAMAT HARI IBU!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: