RSS

Jalan-jalan yang x jalan sangat

Boleh? Hahahaha.. last week cinta ajak follow dia ke JB sbb minggu tu dia de meeting kat KL. Bagi can kat anak2 nak tukar angin sbb dah lama terperap dalam umah je keje. X tahan dah kot anak2 dok berxikir kat telinga dia “nak gi hotel..nak gi pool” huhuhu..

405002_3738359588083_798771507_n

Saya dah membayangkan betapa huru haranya nak travel dgn budak berempat ni. Jauh plak tu dari Utara-Selatan. Mau hilang akal di buatnya bila sorang2 start buat perangai. Tambah plak sume stok2 diva bila nak tido konfem nk berlunjur bagai. Dah la kat barang derang je dah penuh seat belakang haiiisssyy… Beli caravan la senang papa.

252205_3738393548932_853648295_n

Ni kira 1st time la kami 6 beranak travel jauh. Agak huru hara la mula2 sbb masing2 de peel nak bertekak, bergaduh, melalak, melasak bagai. Transit jap kt KJ sbb dah lama sgt x tengok rumah. Saya rindu.. cek2 sama stok susu dlm peti ais, alhamdulillah masih selamat. Singgah rumah de la dalam 2 jam, lepas zuhur terus gerak ke Bt. Pahat. Tido umah PIL. Dah lama sgt kot x balik since kenduri SIL sebelum beranak aritu. Zulfa pun dh 2 bulan lebih. Esoknya lepas Subuh trus gerak gi JB. Adoii la..bley bayangkan x betapa kematunya bontot dok atas kete je. Pinggang jgn cakap la..cam nak patah. Peha asyik kebas je dek memangku bb Zulfa sepanjang jalan. Nasib baik la baru 4kg. Nasib baik la anak2 punya peel pun masih terkawal walopun kadang2 mama kena menaga dulu.

604137_3738396429004_817769051_n

558972_3738397789038_2018845036_n

Selasa gerak ke KL. Stay kat Mandarin Oriental. Anak2 memang seronok abis la tapinya x puas hati sbb x ley gi pool. Xpe la anak2, mandi bath tub dulu eh, baby dah besar sket nanti kita gi. Itu pun x menang tangan nak melayan. Asal nak mandi je x kira la mandi pagi ke petang sume nak berkubang. Nasib baik la papa yg rajin melayan.. kalo mama hai2 bye2 la hahahahahaha.. Caye x bila cakap gi jalan2 yg x jalan sgt? Sebabnya perjalanan je yg jauh.. keluar berjalan setakat bawak anak2 gi dinner. Pastu balik bertapa kat hotel. X larat kot nak bawak mek2 ni keluar sbb masing2 tgh hyper. Excited x bley blah.. asyik nak berlari je keje. kesian korang anak2 hahahahaah..

484168_3738390908866_1875960291_n

Khamis gerak balik JB then Jumaat petang gerak balik Sp. Nak menaip ni pun rasa semput bila terbayangkan masa travelling tu.. Cam tu la habisnya seminggu kami anak beranak. Jalan2 naik kete travel Sp-Kj-Bp-Jb-KL-Jb-Sp… penat hoiihhh!! Jalan2 yang x jalan sangat tapi anak2 happy sbb dapat keluar rumah walopun most of the time dok atas kete. Nanti baby Zulfa dah besar sket kita gi holiday betul2 eh. Ingat tau pa!

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: