RSS

Go slow baby

Zulfa tengah dalam phase active x hengat sekarang.. asal letak je merata dia merayap. Kadang mulut dia riuh berkicau “appapapapa…mmmmmaaaaa..” kadang tu senyap2 je dia merangkak explore satu rumah. Her current fav place would be play tent the kakaks. Last few days cuak sekejap bila tengok baby tetiba xde! The kakaks tengah ralit main depan tv.. cari kt bilik air ngan dapur XDE! Kalo nak kata keluar rumah sah2 la x kan sebab pintu rumah berkunci. Skali tengok dalam play tent relax je dia telentang main ntahaphapa toys kakak dalam tu, bila dia nampak mama jenguk terus senyum galak huhuhu.. baby, tolong jangan cabut jantung mama camtu lain kali!

74273_4447334032001_550478204_n

The kakaks really plays a big role in my baby’s life.. bila dia nampak kakak2 memang excited abis! Mengepak2 nak kejar kakak laju2.. last night kakak semua dah naik tangga berderet nak masuk tido kt bilik atas, mama tengah bizi kemaskan baju2 kakak untuk esok, skali dengar berdentum! Tengok2 dah terlentang.. melalak x hengat! Hoiiihh.. x padan dengan haluiih ada hati nak panjat tangga. Baby.. please don’t grow up too fast! Mama tau baby x sabar nak join the kakaks. Please be easy on yourself.. please go slow my baby Zulfa. Baby baru 7 bulan..please don’t leave your infant stage too fast.. I still miss cuddling you and I always miss your baby smell lingering around me.

21124_4447337352084_884344849_n

Pagi ni baby bangun seawal 5 pagi bila nampak mama xde kat sebelah. Bila dah bangun tersengih2 then excitedly meneroka seluruh ceruk hall at 5am.. 5am baby!! Ingatkan lpas iron baju nak tdo balik la dalam 10-15 minit tapi Khayla plak bangun dengan cerianya. Kol 5 pagi ni weiii!! Adoii la.. I had to wake up at 5am to iron the big sis school uniform because I’m so damn flat the nite before hehehe.. letak kepala kol 8.45 trus dummm sampai pagi!! Allah je la yang tau cane x terdaya nya badan ni tapi sebab anak2 gagahkan jugak. Rite now mama dah mengantuk tahap burung belatuk tersengguk2 huhuhu.. Lambat lagi weh nak sampai ke tengahari. Dah la ada meeting petang ni pfffttt!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: