RSS

Urut

Dah 3 bulan beranakkan Hana, hari ni baru la lengkap 3 hari me berurut lepas bersalin huhuhu.. masa dlm pantang bidan kt kampung tu ckp dia x berani nk urut awal2 suh tunggu dh 50 hari. Tup2 masa nk urut sekolah panggil balik meeting akhir tahun huhuhu.. Maka terbiarlah badan ini tidak di belai.

2-3 minggu lepas dh start sakit & sengal2 badan dah tu rasa letih je.. Kebetulan de plak membe kt skolah bg flyers pakej urut lepas bersalin dekat area Inderapura ni. Paling best dia dtg umah lagi!! Waaa.. ni yg paling best. Nak bogel ke hape x la malu sbb kt umah sendiri.

massagetherapy

Start hari Jumaat urut bongkar urat kira ok lagi la, akak urut tu cakap urat dlm badan me dr kaki sampai ke tengkuk sume dh kembang huhuhu.. patut la badan kerap kebas pastu lenguh semacam je. Hari kedua, Sabtu dia dtg kol 2 petang cam semalam tapi hari ni punya la sakit sbb urat2 sume dh terbukak. Sekali dia picit urat rasa cam nk penendang je hakhak!! Sakit walawei!! Third day, hari ni lepas urut dia siap tungku bagai.. Sekali urut sejam setengah dia amik rm50. Orang cakap mahal sbb biasanya tukang urut kt area Pekan amik dlm rm30 je tapi me x kisahlah sbb memang puas hati la dia urut. Bila lagi nk membelai diri sendiri kan? Bukan ada orang lain nk jaga diri ni kalo bukan kita sendiri. Dah beranak, keje penat2 masa ni la nk manjakan diri.

Tangan akak tuh memang superb la.. sambil2 mengurut tu dia cerita gak la sket2 nk bagi ehem2 bagi POWER ekekekek!! Best sbb dia x cerita mengumpat hal org sana sini mcm bidan yg urut masa beranak Aulia dulu. Akak nih dia cuma cerita pasal diri kita je, cane nk belai diri, nk jaga utk jangka masa panjang, jaga utk cik abg *wink* Bukan setakat urut badan je, dia siap urut breast bg lancar susu sbb me de block duct, urut muka, urut sengkak, naikkan peranakan, memang complete satu badan. Lepas2 nih konpem nk suh akak tu datang at least sebulan sekali untuk belai diri ni hehehe..

Akak tu ckp kalo pompuan nk pulihkan diri & urat2 yg dh berserabut dlm badan kena beranak sekali lagi la sbb masa beranak tu urat2 lama terputus & urat2 baru mula tumbuh (develop). Setiap kali kita beranak itu permulaan baru bagi badan kita.. hebat kan kuasa Allah?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Fid said...

me 2 thn bersalin baru ngurut hariu biru kena leter pun ada padan muka kahkahkah

m@y said...

K.Fid,
Uisy..konfem dh kembang semangkuk urat2 dlm badan sampai 2 thn br urut hakhak!! Tp org kita je urut2 bagai,omputih xde pun urut2 ni huhuhu..nk bg selesa badan je.