RSS

Hidup baru

Minggu ini family kecil kami ada di area KL. Cuba setel apa yg sepatutnya disetelkan 2-3 minggu lepas kalo ikut perancangan asal. Urusan pindah randah brg2 dr Kuantan masih belum selesai. Alhamdulillah, misi pencarian rumah sewa sudah selesai. Sangat syahdu melihatkan suami keluarkan cek 5k++ hanya utk deposit. Ughh.. double living cost dr yg biasa saya hadap selama ini. WELCOME TO YOUR NEW LIFE MAY.. Baru sehari sampai di sini sudah rasa tercekik, sesak nafas.. I’ve always hate the idea of living in big city, apalagi membesarkan anak2 di sini. Sebab itu saya hanya bertahan kerja di KL 3-4 bulan then kawen trus mulakan hidup di Kerteh, Besut & Kuantan. Call me kampung or whatever.. I’ve always prefer living in my own comfort zone. The damage had been done.. maybe ada hikmah Allah tentukan dengan Hijrah ini ;p

new route

This will be my new route utk pergi balik keje lepas ni.. owhh, sgt dekat ye. Kalo ikut Google Map hanya 6 minit jarak perjalanan. Tapi itu bukan hakikat sebenar ye kawan2.. saya masih perlu amik kira time sebenar saya nk keluar pagi2 + traffic light yg lama nk mampos + traffic jam org kilang masuk keje + masa utk hantar Yaya gi tadika + pujuk Hana ke taska.. agak2 mungkinkah saya perlu keluar seawal jam 6.30 pagi seperti masa saya berulang dr Pekan ke Kuantan? Huhuhu.. kita tunggu & lihat.

Saya masih dalam misi pencarian Tadika untuk Yaya & Taska untuk Hana.. sangat susah hati memikirkan Hana yg dh pandai kenal & memilih orang. Mau mengamuk dia seminggu dua sementara nak biasakan diri. Dari lepas pantang dia dh kenal nanny kt taska lama. Jangan dia boikot xmo makan/ minum susu sudah.. kurus si tembam mama nanti. As for Yaya.. x risau sgt kot sbb dia mcm papa excited sgt nk dok KL. Sket2 cakap “Yaya nak gi KL.. yaya nak dok KL..” menyampah rasa nak lepuk je suruh diam huhuhu..

Saya masih belum dapat ‘feel’ untuk hidup baru ni. Apa2 pun saya bersyukur sebab family kecik kami dapat hidup bersama. Xyah jadi weekend couple. Itu yg paling penting sebenarnya.. semoga saya terus diberikan kekuatan & kesabaran untuk jadi isteri yg comel *_* & supermom yg maintain cun utk 3 yasmeens akan datang hakhak!!

Mode : *ting tong* ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 say what?:

Lin said...

esok dah duduk sini bolehla datang rumah aku jalan² :D

*kalau ko pindah putrajaya maybe tak de mslh kesesakan jalanraya tu sgtla cuma kt sini susah nk cari taska/penjaga*