RSS

Ulangtahun

Saya di kejutkan pagi ini dengan call dari suami.. “Selamat ulangtahun sayang..” suami menyanyi lagu Imran Ajmain dengan nada yg berterabur. Owh suami sesungguhnya kamu sentiasa tau cara nak buatkan saya gelak mengilai walopun di subuh hari! Saya cintakan kamu hingga akhir hayat..

untitled

Suami saya bukan lah makhluk romantik yg ingat segala tarikh special bagi saya tapi mungkin di sebabkan telinga dia dh naik sebu dengar saya bertanya, “Sayang nak hadiahkan apa untuk ny?” lalu dia terpaksa ingat tarikh hari ini 1st December-hari kami di satukan dgn sah, bersaksikan kedua belah org tua, berjanji susah senang bersama selagi hayat dikandung badan.. insyaAllah.

Apa hadiah yg saya dapat? Aci x kalo kata ‘hadiahnya’ yg tengah saya bawak dalam perut dh 6 bulan++ ni? Not bad huh? Bakal ada 3 anak dlm 5 tahun kawen, boleh tahan produktif ekekekekeke.. Being married for 5 years, saya sudah lali dengan hakikat suami saya adalah hopeless romantic tahap tujuh petala langit muaahahaaah!! Usahlah diharap tiba2 ada orang hantar coklat/bunga bagai ala2 seprais, usahlah dinanti tadaaaaa… suami suakan kotak hadiah berbalut beriben bagai huhuhu.. sesungguhnya itu bukanlah suami yg saya kenal. Kalo tiba2 dia buat camtu, mungkin itu tandanya dia ada buat salah besar dengan saya & masa itu saya perlu risau ;p

Sambutan? Kalo tahun lepas masa anniversary saya masih dalam pantang, suami pula di laut. Xde bezanya tahun ini.. petang ini suami akan ke laut, sbb itu saya nun di utara suami pula ntah di mana huhuhu.. sadis! Suami cari rezeki untuk saya & anak2. Alhamdulillah, Allah kurniakan saya suami yg tahu tanggungjawab. *ayat sedapkan hati ;p * Bohonglah kalo saya x mengharapkan apa2 dari suami.. saya sentiasa mau apa2 dari suami. Saya mau selamanya saya tetap orang yg paling dimanjakan suami ;p

kawen

Suami, siapapun kamu, apapun kamu.. saat kamu lafazkan akad yg menyatukan kita 5 tahun lalu, saya sedia menerima kamu seadanya. Kamu seorang suami saya.. HAPPY 5th ANNIVERSARY SAYANG.. cinta kamu hingga akhir hayat... insyaAllah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 say what?:

ApasH said...

Happy anniversary may & benjy. Ingat lagi moment korang dinikahkan..

Wahh gambar kat tangga masjid. Seingat aku..masa tu aku & ren dok sibuk baca taqlik (betul ke eja?) kat belakang sijil nikah korang..hahahaha..

Marsha said...

sweetnyeeeeeeee... happy anniversary.... 5 tahun 3 org anak?? sy pun sama 3 tahun 2 org anak.. heuheuheuheu

omurice said...

sweetnya...suka2...makin lama makin sayang...

m@y said...

Apash,
Ko ngan ren antara saksi hari pernikahan aku huhuhu..

Marsha,
Antara kapel2 yg produktif..pantang..pantang jumpa la!

omurice,
yer..hopefully cmtu la selamanya.makin lama bertambah sayang..