RSS

Cuti-cuti PD

Kisah last week yg dh basi tp nak cite gak sbb takut kang peram lama2 lupa terus huhuhu.. Minggu lepas kan cuti Hari Malaysia tu dapat 3 hari so dlm otak dh lama berkira2 nak bawak mek2 tu ke mana. Mulanya cadang nak ke Cherating tapi last minute cancel sbb cuaca cam ala2 so lebih baik la kita tukar ke plan yg lebih selamat. Ke mana kami anak beranak? Ke PD yall’s!! Gerak Jumaat pagi then tengahari sebelum semayang Jumaat dh sampai. Masa kt RnR mana ntah berenti breakfast jumpa ngan U-mate.. haii Nikki!!

Memang gi PD ni gamble je x booking mana2 pun. Gi kt hotel yg best2 sume dh fully booked. Ala.. sedey je hati tau. Last resort gi Seri Malaysia, Alhamdulillah masih ada kosong. Itupun sebab derang cuma layan walk-in je. Kalo x, nganga je la uhuk..uhuk.. Rezeki anak2..

298010_1917783514819_1548943722_31493192_522599974_n

Check-in, lepak2 dalam bilik sementara tunggu papa gi semayang.. View dr bilik tu betul2 mengadap pool.. mek2 tu memang panas bontot je dok nengok ke luar. X kuasa la nak bg derang mandi tengahari rembang tu so bg derang cat nap dulu charge tenaga untuk petang. Petangnya keluar carik makan pastu terus shoot ke pantai.. best sebab redup je. Papa dah sah2 kena bawak the kakaks gi mandi laut kan so mama ngan baby Khayla dok atas pasir comwhoring hehehe..

313631_1919598760199_1548943722_31494121_1244084524_n

314626_1918271447017_1548943722_31493431_674022673_n

313911_1918264206836_1548943722_31493429_96421066_n

Malamnya dh malas nak keluar mana2 sbb sume pun dh buat macam2 peel. Lagipun masa makan petang tadi dh beli siap2 nasik lemak utk derang. Sudahnya aktiviti di malam hari derang.. layan DVD je.

294814_1918238806201_1548943722_31493414_1026788986_n

Esoknya awal2 pagi lepas subuh lagi cinta hati dh gerak ajak bawak anak2 gi pool huhuhu.. Hangin je haku, masa holiday pun kena gerak bangun awal. Holiday ni yang oii.. tapi nasib baik jugak la papa bawak anak2 gi mandi awal sbb lepas breakfast penuh gila budak2 kt pool hakhak! Iye la yang.. nasib baik awak bawak anak2 turun awal, kalo tidak x puas la derang berkubang.

301064_1920397220160_1548943722_31494567_448740557_n

310653_1920398700197_1548943722_31494570_677811649_n

Lepas mandi papa naik atas nk tukar baju dulu so mama tunggu kt bawah terus siap2 kan anak2. Sementara menunggu tu sempat la derang main turun naik tangga. Sikat rambut pun x sempat tu yg serabai je.. Shoes Hana pun lupa nak amik sbb selalunya papa yg dukung. Bila tgk balik gambar2 ni dah macam model aircond York plak anak2 saya nih hahaha..

318937_1920392460041_1548943722_31494552_410021792_n

321540_1920390499992_1548943722_31494544_2061610353_n

316931_1920391820025_1548943722_31494548_1105170144_n

Lepas breakfast naik bilik terus semua terbongkang tido. Terjaga dalam kol 11, kemas2 semua pastu kol 12 check-out. Mulanya cadang nak stay 2 hari tp bila dh complete dapat mandi beach ngan pool haruslah Yaya ajak balik. Memandangkan saya pun tgh red flag, x dapat join bermandi manda maka cadangan adalah diterima. Gerak balik sampai KJ dlm kol 2++. Petang tu gi 2 open house plak. Hari Ahad lepak dok umah, basuh baju2 basah pastu kemas apa yg patut. Itu je la cerita cuti 3 hari kami anak beranak. Simple yet memorable. Nanti2 kita gi bercuti lagi ek yang.. *wink*wink*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: