RSS

Days before Syawal

Bertolak Sabtu 4.30 pagi.. Alhamdulillah dalam kol 10 lebih sudah sampai di kampung tercinta. Sangat hepi dapat jejakkan kaki di rumah tempat membesar. Apa lagi bila berbuka dapat jamah air tangan mama.. terbaekk! Semoga anak2 saya nanti pun sentiasa rindukan mama&papa nya seperti mana saya yg sentiasa rindukan mama&abah, always looking forward to come back to home sweet home.. tempat jatuh lagikan di kenang. Amazing how mother& daughter’s bonding are.. mama saya dulu pun garang, selalu je saya kena belasah, kena pukul, kena cubit bila buat perangai walopun saya anak perempuan sorang, bongsu plak tu.. but still bila dh besar, dh kahwin, dh ada family sendiri saya masih rindukan mama&abah x kira masa. Dah ada anak sendiri baru tau.. segala apa yg mama saya hukum dulu tujuannya nak mendidik anak supaya tahu bumi dipijak langit di junjung. Tahu membezakan baik buruk, tahu berfikir panjang setiap perbuatan ada akibatnya. Terima kasih mama&abah sebab membesar dan mendidik saya, menjadikan siapa saya sekarang.

Xde aktiviti menarik yg di buat di kampung. Cuma melepak, tido, bangun lambat, layan kerenah anak2.. tapi adalah sgt best! Baju untuk raya kedua saya & suami masih belum beli. X daya rasanya nak menempuh lautan manusia yg keluar shopping saat2 akhir. Tapi sehari sebelum raya kelek baby, keluar shopping berdua je dengan mama hehehe.. tersangat la best sbb mama pun 2x5 lupa diri bila dh sampai mall huhuhu.. Yaya ngan Hana tinggal ngan papa kt rumah. Keluar kol 11.30 pagi, kol 3.30 petang baru reti nak balik rumah. Dah lama sangat x bershopping lama2 gini sebabnya kalo dh kalut dgn anak2, x sampai 20 minit pusing mall dh sorang melalak, sorang meraung nak shopping hape nye? Hasil shopping dpt la blouse 3 helai, jubah sehelai, kurung moden 2 helai pastu shirt untuk cinta hati 2 helai.. sangat puas hati! Nanti2 sambung cite pasal raya plak eh..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: