RSS

Balik kampung oooo..

Hehehe.. mama dgn abah saya dh stay kt PJ seminggu lebih pun lagik mau mengekor balik. Teruk betul homesick saya neh.. mcm budak2 huhuhu.. Memula mama dgn abah saya dtg nak jenguk cucu2 2-3 hari je pastu Ahad tu dh plan nk balik. Boleh plak hari Sabtu tu Hana demam campak.. keluar besar2 bijik2 berair. Saya dh gelabah sbb saya x reti nak menjaga hahahaha.. nasib baik la tokmama ngan babah nk tunggu sampai Hana baik demam.

Bila Hana dh baik, Khayla plak demam panas sbb nak tumbuh gigi.. maka extend lagi la stay. Merengek je Khayla 2-3 hari pastu air liur berjejeh2. Tokbabah la dok melayan dukung sepanjang hari & tokmama la dok melayan dia merengek lapar tapi gusi sakit xley nak makan.. nk nenen pun xley. Alhamdulillah.. nasib baik kejap je pastu dh ok bley main2 cam besa balik.

Semalam tokmama ngan babah nk balik, saya ngan the kids pun sibuk2 nak ikut hehehehe.. tapi malam sblm tu dh mintak permission cinta hati. Dia ON.. saya pun horay la hakhak! Malam ni cinta hati on the way balik SP.. mana bley tinggal bini lama2 kan? ;p

Sepanjang hari ni the kakaks menggeletik nak keluar main kt luar. Pandai lak derang ni.. kalo kt rumah xde nye nak mintak keluar bagai. Ok je pun kalo sehari suntuk dok main, tgk TV dlm rumah tapi kalo dh balik kampung pantang bukak pintu sume dh menerpa nk keluar rumah. Petang ni nye aktiviti, main beskal pastu main bubble.. nasib baik la tokbabah rajin melayan cucu2 banyak songeh ni hehehe..

Photo0044

Photo0043

Kat umah tokbabah ada penduduk baru.. suka2 hati dia je nak bawak anak2 datang pindah dok sama. Dah la menumpang, garang plak tu.. Hana kalo nampak dia menjerit2 takut.. ini la dia anak angkat baru tok babah..

Photo0042

Sekarang saya tgh menunggu kepulangan cinta hati.. anak2 sume dh tido seawal kol 8.30 tadi. Banyak sgt aktiviti derang bley melasak kt kampung, dh letih sangat huhuhu.. Minggu depan dh Disember. Bulan yg penuh dgn hari untuk di raikan.. looking forward for a family vacation.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: