RSS

Photo session

Dah lama sgt dok berkira-kira dgn cinta hati nak amik gambar family. Masa Hana dulu lagi dh teringin pastu dh pregnantkan Khayla, maka tunggu la.. Bila Khayla dh lahir dr sehari ke sehari dok bang kt telinga cinta hati nk amik family potrait ngan gambar new born Khayla wat kenangan. Cinta hati ON je, saya la yg nak kena carik photographer, set venue bagai. Sampaikan Khayla dh 5 bulan x terambik lagi gambar dia. Tetiba saja nk jadi rezeki MilkaDeal ada buat promotion untuk outdoor photo shoot. Terus la beli.. yeaaa!!

03_640x427

Belinya bulan 6 tapi bulan 10 masa deal dh nk abis baru set date huhuhu..nasib baik la dia accept lagi. So hari Sabtu, 22 Oktober kat Taman Tasik Kelana Jaya kol 4 pm appointment nya dengan Yellow Cow Studio.. Jenuh nak bagi mek2 kenit tu tido tengahari tu sbb xmo nanti mood derang ke laut petangnya. Siap paksa2 oke tapi hagham.. aktif melompat lagik ada huhuhu.. Kira nasib la kalo petang nanti photo session tu nk jadi ke x. Dah la cuaca minggu tu memang masa pagi ok tapi asal petang je hujan.. asal hujan je petang. Berserah je la..

01_640x427

Alhamdulillah.. sepanjang photo session tu cerah je cuma masa hujung2 tu dh mendung. Abis je trus ujan turun selebat2nya.. memang bg peluang betul la. Cabaran betul nak menghabiskan 1 jam amik gambar family nih. Memula skali nk maintain x comot sbb pakai baju putih. Hana kan mmg kaki makan so berhati2 je nak bg dia suap makan takut bersememeh abis baju. Masa awal2 memang susah la Hana nak mesra dgn orang yg dia x kenal. Muncung je masa nk amik gambar sementara nk warm-up tapi bila dh lama2 photographer tu cakap Hana paling camera-friendly.

06_640x427

Nampak cantik je background tasik tu kan? Sedangkan dengan bau busuk air nya, nyamuk nya, semut nya sume cukup huhuhu.. sistem pengaliran x berapa elok kot, nampak dalam gambar ni Hana tgh menggaru tangan? Berderet nyamuk ikut Hana, cam tau2 je budak bulat ni sedap di gigit huhuhu..

05_640x427

04_640x427

Masa ni Yaya mau la plak amik gambar tapi lepas setengah jam dia start tanya selang 5 minit “Dah abis amik gambar lom mama? Yaya boring la..” hangin je saya ngan cinta hati nk menjawab sementara nak abiskan sejam tu.

17_640x427

Gambar ni cantik kan? Dalam FB ramai yg suka gambar Hana ni.. ni bukan posing sbb masa ni Hana tgh merajuk sbb photog suruh dia amik gambar dgn Yaya tapi dia x mau. Kalo datang angin dia jangan di suruh2.. memang dia x nak. So dia merajuk lari dari tikar tu dok atas rumput.. cantik la plak outputnya :) Orang cakap Hana ni makan gambar.. bila dh depan camera memang x bley blah hahahah!

 

35_640x427

These are few pics yg saya suka.. tapi kesimpulannya sume saya suka la! Puas hati..

10__640x427

14_640x427

My Yasmeen Angels..

18__640x427

The Kakaks

15__640x427

Saya suka sangat gambar ni.. cam caption dlm FB - mama&papa dating with the kenits :) Bila tengok balik gambar ni terdetik “3 dah anak aku..” selama ni x sedar ke? Hakhak!!

12__640x427

Ini gambar paling favourite saya.. enough said :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: