RSS

Aulia..oo..Aulia..

Tetiap hari papa balik lunch dr kol 1-2..Aulia mmg excited abis kalo papa balik. Tambah lagi sebelum papa balik dia dh tido siang..bila dia bukak mata je papa dh de depan mata. Tersengih2 la dia bila nampak papanye..huhu..Masalahnya kalo papa nk g meeting balik kol 2 tuh..aduhaii..bila papa cakap "papa g work k yaya.." dia awal2 dh lari ke pintu sambil jerit2 "x uyeh..x uyeh..yaya x bagi.." pastu macam2 perangai la dia buat..ni salah satu dari perangai dia..pakai kasut keje papa sbb xmo bg papa g work..huhu..pastu dh papa g gak mula la drama kan? Sape susah nk memujuk? Maaakkk jugak!

Sbb dh janji dengan dia nk g swimming pagi td so dlm kol 4 tuh siap2 la nk turun g pool..me dgn hubs kalo dh berjanji dengan anak mmg akan tunaikan..unless kalo xsempat nk tunaikan so KIV dulu tp bukan lupa trus. Tambah lg Aulia jenis yg ingat pe je mende yg kita janjikan..dia akan tuntut..so both me & hubs kalo rasa satu2 mende tu kami x dapat buat so kami x janji..

Ini la dia anak dara kenit ku yg excited nk g swimming kt pool..

Dalam 15 minit elok2 mandi dgn pelampung tetiba dia ckp nk dok kt tebing kolam tuh..me pun bg je la sbb maybe dia seronok tgk budak2 lain yg mandi kt situ dok wat summersault masuk dlm kolam.. Tetiba Aulia bangun..berdiri pastu terjun tiruk masuk dlm kolam..YA ALLAH!! Mcm nk tercabut jantung nih..sibbaik masa tuh me x panik + masih dalam kolam..so me sambut cepat2 Aulia yg dh bergelen2 telan air & dh hampir2 nk tenggelam ke dasar kolam tuh..adoiiyaiii anak..x bley ke biar jantung mama nih dok kt tempat dia? Bila me angkat then dukung dia dh tersedak2 sampai muntah2. Masa me tepuk2 belakang dia nk bg kuar air dia gelak2 seronok..dia ingat lawak ke hape? Then me letak dia kt atas jauh sikit dari tebing sbb me nk bawak dia balik.. GEDEBUSH!!! Astaghfirullahalaziiiiiiimmmm..anak aku terjun lagi!! Kali ni cepat2 me sambar pastu trus kelek bawak naik atas. Dengan sebelah tangan dukung Aulia, sebelah lagi pegang pelampung,beg baju,selipar Aulia, tuala..adeh..dh macam pompuan meroyan aku nih! X bley biar nih..kang xpasal2 masuk spital plak si kenit nih sbb telan bergelen air kolam..

Aulia mmg mengamuk2 la sbb dia xmo balik lg..me dh marah2 kt dia. Dengan risaunye, dengan sakit hatinye sbb dia bley gelak2..kolam tuh 3 kaki ok..mmg konfem dia tenggelam! Dh dia merajuk kena marah me bawak la dia g pantai dekat tu..masa ni amik gambo pun dh xmo. Mmg merajuk abis la..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: