RSS

Kali kedua..

Masa sembang2 dengan akak2 cikgu & PPM kt sekolah td me ngadu la kt akak2 tuh me pregnant kali ni sgt2 lapar. Selang sejam perut dh bunyi mcm seploh hari x makan..huhuhu..tipu la kan.. bila x makan rasa nk nangis je. Pastu derang tanya 1st pregnant dulu camni gak ke? Me geleng..sbb masa pregnantkan Aulia dulu xde la lapar manjang. Yg adanya cuma lembik sbb letih pastu muntah2 teruk sampai 4 kali masuk spital huhuhu..Pastu de sorg PPM sound "anak laki kot..sbb saya dulu bla..bla..bla.." pastu mula la masing2 bukak cite pasal pregnancy hakhak!! Suker sgt sembang2 dengan derang2 nih sbb mcm2 cite kuar..tu belum lg masuk gossip2 kt sekolah..eh..jgn ingat kt opis je de gossip..kt sekolah yg sket punya besar konfem la lg banyak huhuhu..

Lagipun akak2 nih sgt la concern kt me..derang jaga tiap masa. Dgn budak khas sgt bahaya bg ibu mengandung oke! De sorang akak PPM tuh masa dia mengandung 7 bulan kena tendang kt perut dgn dak khas..senak weh!! Tp Tuhan lindung, so baby tu selamat je.. x boleh nk salahkan derang la. Dah namanya budak khas.. Akak2 tu manjang je clearkan kawasan utk me..de sekali tu de sorang dak ni rentang kaki dia masa me tgh jalan. Nasib baik x jatuh!

Balik pada cite pregnant..me x kisah sebenarnya kali ni dpt baby girl ke baby boy. It's too early to tell..dapat pregnant ni pun dh kira anugerah terindah.. Pregnant kali kedua ni lg excited dr 1st pregnancy cumanya lebih relax.. Masa dpt tau pregnant haritu terus call hubs. Dalam tepon tu gak hubs menjerit sampai bingit telinga hakhak!! See.. mmg over excited. Lebih dr 1st pregnancy..sbb masa gtau hubs cuma sengih pastu xtau nk respon cane. Maybe masa tu masing2 pk cane la nk jadik parents nih? Bila dh de experience kita tau what to expect.. Every child is unique.

2nd pregnancy ni xde morning sick sgt tp nya tekak ni loya manjang pastu perut asyik lapar je.. bleh imagine x makan cuma utk kenyangkan perut sedangkan tekak tu mual je. Sgt x best oke!! Walopun 15 kali sehari makan tp nikmat makan tu xde..dahtu badan letih je..lembik. Hopefully pregnant kali ni smooth je.. hopefully..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Zuhaini said...

saya pun hope yg kali ni OK! amiin...

mayra_solace said...

Amiiinnn..mmg harap sgt la OK hehe..