RSS

Pregnancy moment

Bila baca cerita Leen pasal pregnant, rasa nk share pe yg me suka sgt masa pregnant nih. Despite of mende2 yg x best cam mual/loya dr bangun tido sampai nk tido malam, morning sick sampai lembik, kerap lapar, mood swing & pantang makan sket tp lepas tuh muntah manjang.. masa pregnant tetap masa2 yg dinanti & diraikan oleh semua perempuan yg bergelar isteri..

Antara sweet moment masa mengandung,

IMG0794A

  1. Rasa happy yg x terkira bila tgk test kit tuh de 2 line.. perasaan yg x tergambarkan bila dapat respon dr hubs.
  2. Me antara org yg obses pasal berat badan huhuhu... sgt2 la risau bila berat yg dulunya (sblm kawen) 48kg dh naik sampai 60kg skrg warghhhhh!!! So, bila dh pregnant nih mmg x kisahla pasal berat kan huhuhu..bila berat naik je, manjang sedapkan hati "xpe..de baby dlm perut, sbb tu berat pun naik."
  3. Nak makan apepun cakap je..konfem dapat!! Kalo masa x pregnant pun dpt gak tp xde la dpt time2 tu gak. De la lepas seminggu dua baru dapat. Tp masa pregnant ni bila cakap je konfem hubs bawak trus g tempat nk makan tu hehehe..
  4. Nak makan banyak mana, bape kali tambah pun xde hal.. kalo bukan time pregnant mula la hubs jeling2 bg signal me dh makan banyak muahahahah..jahat! Mama me pun ske sound "uihh..hujan ribut pun dh berenti" ekekekeekek..
  5. Baby gerak2 dalam perut.. cam masa mengandungkan Aulia, dia selalu respon bila papa tgh sembang2. Dalam perut lagi dh tau anak manja papa..pantang dengar suara papa mula la dia ligat. Pastu x reti2 dok diam..menggeletis je kejenya masa tgh2 malam sampaikan mama x senang nk tido huhu..
  6. Diberi perhatian x kira masa..orang keliling manjang je amik berat dgn ibu mengandung ni. Kadang2 rasa heaven sbb ada org yg amik tau & concern pasal kita. Workload pun kurang sbb org tau keadaan kita yg lemah longlai tp kadang2 rimas la plak bila perhatian tu lebih2 sgt sampaikan rasa diri nih cam handicapped je.. itu x bleh, ini x bleh..
  7. Di manjakan x kira masa.. especially by hubs la. Segala apa yg nak dia turutkan. Kalo mood swing, rasa nk marah pun hubs layankan je.. x lama..9 bulan je kan hehehe.. Tapi kalo bukan masa pregnant pun hubs mmg manjakan.. cumanya sekarang mengada2 je lebih heheheh..
  8. Kalo Leen masa pregnant kulit muka cantik, totally different for me. Masa pregnant nih la kulit muka start menggerutu huhuhu.. pastu malas je nk touch up muka. Muka pun selekeh je hakhak!! Gi keje skrg cuma pakai loose powder then calit lipstik.. itu je la. Itupun dh kira ok.. masa pregnantkan Aulia dulu sampaikan x bleh nk bau lipstik langsung. Pucat je muka.
  9. Perasaan masa mengandung tu.. rasa bahagia sgt dpt mengandungkan zuriat org yg kita cinta sepenuh hati. Rasa bahagia bila hubs tunjukkan dia hargai me yg susah payah lalui segala kesakitan semata2 untuk dapatkan keturunan dia ;p

Ini je la antara sweet pregnancy moments yang me bleh ingat sekarang.. banyak lagi sebenarnya tp x larat nk ingat. Nanti2 kalo dh ingat tambah lagi..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

SharHanah said...

Setuju... setuju... memang besh time pregnant. Nak pregnant jer tak nak bersalin bleh? hihihi

mayra_solace said...

uihh..bahaya tuh!kang pregnant je x beranak jd busung plak hakhak!!