RSS

Hana warded

Today is Hana's 5th day of life and she had to be warded due to jaundice.. alahaii, kesiannya tengokkan anak mama kena amik darah kt tangan kecik comel tu. Dari hari bawak balik rumah lagi dh nampak kuning kt muka tapi paed cakap selagi x turun kt perut kira rendah lagi. Pagi tadi de appointment dengan paed terus check bilirubin reading dh 300++, konfem la kena tahan kan. Tengok dari jauh pun dh nampak kuningnya..

IMG1057A 

Sebelum tinggalkan Hana kena la sediakan bekalan untuk dia.. since bawak balik umah Hana mmg fully breastfeed. Memang x pernah de chance nk pam susu sbb most of the time Hana request direct feeding. Masa kt hospital tadi pam susu nak wat bekal untuk Hana, doa biarlah ada sebab x pernah langsung pam. Tapi breast pun dh start tunjuk tanda nak bengkak susu.. hasilnya bila dh pam dpt la dlm 4oz..

IMG1058A

Alhamdulillah, memang murah rezeki Yasmeen Hana ni. Kena dengan maksud nama Hana - rezeki tanpa kepayahan. Tadi kol 3, KSH call gtau Hana dh minum susu tapi still menangis sbb dh terbiasa dengan direct feeding. Alahaii.. kesiannya dia. Kejap lagi mama gi tengok Hana k. Syahdunya hati bila tengok Hana kena ambik darah untuk test bilirubin, apalagi bila tengok dia duduk bawah lampu tu huhuhu.. Mama doakan Hana cepat2 baik k..

IMG1060A

p/s : Masih lom de mood nk wat entry kelahiran Yasmeen Hana at 36 weeks. Nanti2 la yer..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 say what?:

Marsha~ said...

tak tidur sana ke?? boleh bf dia byk2... semoha hana cpeat sembuh..

m@y said...

marsha,
x tido sana tapi ulang alik tetiap hari anta EBM ngan direct feeding..alhamdulillah,reading dia dh turun.