RSS

6 bulan

hana

Hari ni baby Hana genap 6 bulan. Alhamdulillah, baby Hana masih menikmati susu mama & dah start introduce to solid. Cam biasa la baru2 ni bila suap je dia luah pastu buat muka pelik  tapi bila nampak orang lain makan mulut dia ternganga2 pastu cupcap2 kecur air liur. Sedap sgt ke makanan orang lain adik? Mama suka panggil baby Hana ADIK.. mungkinkah hanya akan ada kakak & adik? Hmmmppphh.. mungkin ;p

Next monday, kakak Yaya nak ikut tokmama & babah balik kampung sampai cuti skolah bulan 6 ni. Mesti baby Hana tercari2 suara high pitch kakak Yaya & orang yg selalu ngaco dia masa nk tido. Adik mesti rindu sgt kt kakak kan? Mama pun mesti rindu nak terpekik terlolong kt kakak Yaya masa dia xde tapi nanti mama relax la sket. Bulan 5 ni mama selalu sgt kena balik lambat sebab dah start sukan sekolah. Tetiap petang ada training + kelas tambahan. Konfem tetiap hari kakak Yaya merajuk & buat perangai sebab mama balik lambat. Kesian je nanti mama asyik marah2 kat kakak sebab mama dah tension + x larat + nak melayan peel kakak. Nanti kita balik amik kakak ye..

Malam tadi baby Hana terjaga kol 3 pagi pastu tercanguk then pusing2 atas katil. Adik tau ye hari ni adik dh setengah tahun? Adik makin cerdik. Dah pandai meraung macam kena bantai kalo kena tinggal sorang2. Dah pandai demand nk dukung pastu kena bawak jalan2, xmo dukung statik je huhuhu.. Mama doakan anak mama ni sentiasa sihat, makin cerdik & dapat nikmati susu mama selama mugkin. Mama sayang anak2 mama..mmmuuuaaaahhhh!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 say what?:

siti said...

salam ziarah...eppy 6month besday utk hana

ApasH said...

happy 6 months young hana!!

D'aNie said...

budak ini sangat cumell!!! mmuaaahhhh..smoga sihat n ceria slalu :)

Jiey Mien said...

cepatnya masa berlalu..
dh setengah tahun dh

m@y said...

thanx aunties..ibu..saya memang cumil!