RSS

Merajuk

Saya merajuk dengan suami. *malu sendiri* Sudah 3-4 minggu saya ngomel2 mau mintak ini sebab last week bawak Aulia ikut budak gi lawatan & saya x pernah ada hak milik sendiri.. pakai camera handphone saja sob..sob..

Olympus-mju780-Digital-Camera

Suami diam, x bagi respon. Bila ngomel2 mintak banyak kali dia gelak2 xpun ubah topik. Lawatan dah lepas, saya abaikan. Mintak pulak ini.. sebab saya teringin sangat..

I9_3G_Quad_Band_Dual_Standby_Cell_Phone_with_Java

Petang sabtu lepas suami bawak ke Kuantan Parade untuk ushar2 mende ni. Maybe dah bingit sangat telinga dia dengarkan omelan isteri yang nak sgt hp baru. Siap tanya dalam wallet ada cash berapa? Hati dah berbunga riang.. suami mahu beli hp baru untuk isteri. Senyum. Sampai KP, suami dukung Aulia.. saya jengah kedai2 handphone yang ada. Tiba2 suami hilang!! Puas cari.. tengok2 dia sedang jenguk2 kedai emas. X faham kah suami? Saya mahu hp, bukan barang kemas. Sentap.

Saya ajak suami untuk 'tanya2kan' pasal hp yang saya nak. Suami mengelak, buat gaya suruh tanya sendiri. Saya bukanlah jenis orang yang pandai bertanya itu ini apalagi mau tawar menawar. Kalo ke kedai orang cakap harga sekian, sekian itu lah saya bayar. Tujuan saya ajak suami ke KP untuk bertanya bg pihak saya.. Kalo setakat nak beli sendiri, bila2 pun saya boleh. Saya ajak lagi, suami buat2 x tau lagi. Saya sakit hati terus ajak suami balik. X sampai 5 minit jejak kaki di KP sudah ajak balik. Buat penat cari parking je.. Series masa tu saya panas hati, marah, sakit hati, nak meletup!!

On the way balik saya menangis huhuhu.. bukan sebab x dapat apa yang saya nak tapi saya sakit hati sangat2 dengan cara suami. Kalo x bagi beli dari awal baik cakap terus terang. X kisah pun sebenarnya kalo x beli mende2 tu sume.. Kalo suami sama2 jalan dengan saya tengok2 hp yang ada kt kedai tu, angkat letak angkat letak then in the end kalo suami cakap "X yah beli la yang.. x cantik pun." Saya dah cukup puas hati sebab suami take part. Ini tidak.. dari awal dia dh buat x tau. Sebab tu saya sakit hati sgt. Sungguh saya masih x faham kenapa suami x faham saya walopun tahun ni masuk tahun ke 5 perkahwinan ekekeke.. Penting sgt ke gi beli barang sama2? Penting bagi saya sbb kalo one day saya ada short-term memory lost saya bleh tgk balik hp yg saya beli dengan suami then ingat "Owh, saya beli hp ni dgn suami. Dia suami saya.." huhuhu..

Sungguh kali ini saya terasa hati. X tau la mungkin disebabkan hormon haywire masa period last week mende kecik pun jadi besar. Saya merajuk dengan suami tapi baju kerjanya masih saya iron setiap malam, air minumnya masih saya buat setiap kali sebelum pergi & balik keje cuma sepatah yang ditanya, sepatah yang dijawab. X panjang berjela macam selalu. Mulut saya macam bertih jagung bercerita itu ini hal anak2, hal kerja, apa2 saja bila suami balik kerja huhuhu.. mungkin di kala ini suami lebih aman damai x mendengar suara high pitch saya berceloteh itu ini non-stop.

Hari ini terbaca post MommyLyna hal rumahtangga. Celebrating differences.. kerana perbezaan itu lah menjadikan suami isteri saling mengenali. Saya faham perangai suami & saya menerima seadanya sbb hingga ke saat ini suami sikit pun x memujuk hukhuk.. keji! As if.. merajuk ke? Owh.. ok, isteri merajuk. Full stop.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 say what?:

nilza eeriaz said...

huhu aku merajuk bagai..pastu dpt adiah clinique..kui3x...tapi aku merajuk tu sbb peotla pun..mmg aku moody abis time peot.

nikki said...

hopefully ngan rajuk ko tuh..benjy belikan hp baru...jgn cam laki aku...kalo aku majuk...dier just buat manje2 n lawak2..last2 aku xtahan nak gelak..end up aku kalah..so xdpt laa nak demand or berharap he will buy smthing untuk memujuk...bijak kan..tektik yg berkesan n yg paling penting buat laki aku..its FREEEE...

m@y said...

lin,
aku pun bila period ni mula la emo bukan2.xnak sgt pun mendenya tp bila hubby layan lebey kurg gitu mula la xpasal2 nk meletop! ;p

nikki,
x harap sgt pun hp baru tu huhuhu..niat asal nk manja2 lebey mintak itu ini,skali dia wat xlayan trus sentap muahahahah..

lin said...

may, u are tag!

Zhr Znl said...

benjy... benjy...

Fid said...

nak gelak ka nak kesian ni
jgn marahhhh

maybe dia nak diam2 bg supriseee.....

m@y said...

zhr,
hah..ko pun sama nanti!awal2 kawen mmg la sume bahagia abis huhuhu..jaga molek hati bini tu..

k.fid,
kesian sambil gelak bley?xde maknanya dia nk wat seprais kak..dh kenal sgt peel dia..kalo teringin sgt beli sendiri la jawabnya huhuhu..sadis!