RSS

Budak ini

.. sangat cerewet kalo bab makan. Dah seminggu lebih dia xmo makan nasi. Selalunya kalo kt umah x makan pun, kt skool dia belasah makan banyak sebab makan ramai2 kan.. nanny pun dh ngadu “Yaya xmo jamah nasi langsung, bila suap dia luah.. kalo paksa dia nangis2..” aduhaii la anak.. macam2 peel ko sementara nk besar ni..

DSC00061

Tapi yaya tersangat la suka ngan mende alah ni..

spaghettistrands 

Dia x request yang susah2 pun.. cukup la kalo gaul dengan kicap je huhuhu.. Buat carbonara dia bley plak dia buat uwekk.. uwekk.. Good girl, senang keje mama yang pemalas ni. Siap bertambah lagi.. sedap sangat la mama masak ye anak huhuhu..

DSC00335

Camnilah lebih kurang end result nya minus sayur.. yaya memang makan spaghetti kicap kosong je. 3-4 hari ni yang dia mintak cuma ‘mee kicap’ je. Berselera sangat dia makan. Xpe la, asalkan dia makan sudah. Dari biarkan perut kosong, x jamah makanan berat kang lagi risau mama & papa.. Esok kena bekalkan kt nursery, kalo dia xmo makan nasi pun at least dia makan spaghetti ni. Xde la risau sgt dia asyik minum susu je bergelen2 huhuhu..

DSC00053

Lain betul peel yaya dengan adiknya.. Si kecik ni sumbat je apa, sume dia nganga hakhak!! Seronok tengok adik selera makan.. mcm anak burung, sumbat-nganga-sumbat-nganga kalo lambat bg makan sket meraung lapar ekekekek.. Betul la orang cakap anak2 ni berbeza peel & perangainya.. ni baru 2 orang, kalo lebih? Pitam la!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

5 say what?:

mak farhah said...

mari menjawab tag. ;p

Jiey^Mien said...

Heheheh.. Comel jer line macam anak burung tuh..
=)

m@y said...

sudah dijawab.. ;p

m@y said...

Jiey,
betul..belum sempat telan mulut kecik dia dh nganga2 hakhak!!

yana said...

yana nak mama masak western tu...cpt beli buku resepi masak pasta...cuba masak ngan tuna..beli yg dalam air or lam olive oil or lam sunflower oil tu...kot dia nak makan..ada cikit protein.. ;)