RSS

Kali pertama

Balik Johor last week Aulia dapat pengalaman pertama jumpa dentist.. alang2 me, hubby ngan PIL gi wat scalling ajak la dia sama check gigi. Dah namanya budak x sah la kalo gigi x rosak kalo dah segala mak nenek jajan dia belasah huhuhu.. Memula Aulia excited sgt baring kat kerusi tinggi tu dia ingat cam dalam cite Mr. Bean masa jumpa dentist.

DSC00019

Memula ok la lagi.. muka konfiden je tapi bila doc tu dh start robek2 mulut dia mula la dia x senang duduk hakhak!! Dah start tepis2 tangan doc tu..

DSC00020

Doc tu check tengok2 ada lubang kat gigi geraham sebelah atas kot.. so mula lah proses menampal. Nasib baik kejap je sebab Aulia dh start menggelisah tepis2 tangan doc pastu ready-get-set-go je nak terjun dari kerusi ekekeek..

DSC00021

Sibbaik la doc tu pun wat keje cekap..x terhegeh2. Kalo x mau meraung Aulia kat dalam klinik gigi tuh huhuhu.. Apapapun.. Aulia tetap maintain pandang camera..

DSC00022

Anak mama x nangis.. GOOD GIRL! Tapi kalo ajak gi dentist lagi skali confirm X NAK! ;p

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 say what?: